Koji jeftiniji kuler za Intel e 5200 klokovan na 3.1 ghz?
STRANA 1 OD 3
MaestroBG
Koji jeftiniji kuler za Intel e 5200 klokovan na 3.1 ghz?
07.10.2009. 22:20
T20761
status: user broj poruka: 354
da li neko ima iskustvo sa cooler master hyper tx3 dobio sam preporuke da uzmem njega, cena mi odgovara znaci moze da se nadje do 2000 din, samo me zanima da li je bucan , tj da li je manje bucan od stock kulera na tom intelu, koji je za sada jedina stvar koja mi se cuje u kucistu i nervira me pomalo:)hvala...
Re: Koji jeftiniji kuler za Intel e 5200 klokovan na 3.1 ghz?
08.10.2009. 13:49
status: user broj poruka: 2909
:: da li neko ima iskustvo sa cooler master hyper tx3 dobio sam preporuke da uzmem njega, cena mi odgovara znaci moze da se nadje do 2000 din, samo me zanima da li je bucan , tj da li je manje bucan od stock kulera na tom intelu, koji je za sada jedina stvar koja mi se cuje u kucistu i nervira me pomalo:)hvala..
TX3 je bucniji od TX i TX2 a hladi priblizno isto. Doduse HyperTX i TX2 su prakticno necujni...Tako da ako trazis tih i jeftin kuler sa dobrim performansama uzmi Hyper TX2 (TX ces tesko naci).
ma meni nije mnogo bitno za hladjenje jer meni je procesor u full loadu znaci posle visecasovnog igranja najnovijih igara nikad ne predje 45 stepeni! meni je najvaznije da li se on cuje manje od stock intel coolera na e 5200? naravno na nekom srednjem broju obrtaja?
Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
:: ma meni nije mnogo bitno za hladjenje jer meni je procesor u full loadu znaci posle visecasovnog igranja najnovijih igara nikad ne predje 45 stepeni! meni je najvaznije da li se on cuje manje od stock intel coolera na e 5200? naravno na nekom srednjem broju obrtaja Onda definitivno zaobidji TX3 i uzmi TX2,jer njegovih 16-19dB naspram TX3 17-35dB je ogromna razlika.
TX2 je nesto bucniji od TXa,ali ipak tisi od stok kulera....A TX3 je bas bucan kada vrti na maksimumu..
Imao sam Hyper TX na E6600 i mogu ti reci da je necujan,a odlicno hladi i po meni je idealno resenje za dual core procesore...Ako zelis tisinu sigurno ces biti zadovoljan...
Ispravka . Kazes u Full loadu posle visecasovnog igranja. Procesor ti nikad nije u Full loadu dok igras igre. Full load ti je kad instaliras program LinX, i Core temp, pa onda startujes LinX i pratis temperaturu u Core tempu. to ti je prava slika zagrevanja tvog procesora u FULL LOADU. Odradi ovaj test, pa javi rezultat. Pozdrav RESISTANCE IS FUTILE
:: ma meni nije mnogo bitno za hladjenje jer meni je procesor u full loadu znaci posle visecasovnog igranja najnovijih igara nikad ne predje 45 stepeni! meni je najvaznije da li se on cuje manje od stock intel coolera na e 5200? naravno na nekom srednjem broju obrtaja :: :: :: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb :: ::
:: Ispravka . Kazes u Full loadu posle visecasovnog igranja. Procesor ti nikad nije u Full loadu dok igras igre. Full load ti je kad instaliras program LinX, i Core temp, pa onda startujes LinX i pratis temperaturu u Core tempu. to ti je prava slika zagrevanja tvog procesora u FULL LOADU :: Odradi ovaj test, pa javi rezultat :: Pozdrav
Meni je moj Hyper TX uspešno hladio Athlone 64 X2 4400+ i 6000+ (matori Windsor), a sada `ladi i Phenoma II 720 BE. Imam ga skoro 2 godine i radi svoj posao odlično, a kao što rekoste prektično je nečujan. Naravno, radi se o verziji za AMD-a, da ne bude zabune.
:: Ako mozes,uzmi CM Hyper 212 ili OCz Vendetta 2 Vala ako su Hyper 212(40 evra) i Vendeta (35 evra) jeftini i tisi od stok kulera(i oba su po 30+ dBA) onda stvarno jedino mogu da ti kazem da stanes uz Pufija.
Imam dva komada. Jedan hladi E4400 a drugi E8400. Nečujni su (skoro) i odlično hlade. Jedini jači i veću CPU kuler koji je stvarno tih je Noctua NH-U12P. Jeste da je cena nešto preko 50€, ali vredi svaku paru. S druge strane, tebi za taj procesor ne treba tako veliki kuler, pa bi ti Hyper TX2 sigurno vršio posao. Naravno, podrazumeva se da ti je kućište dobro provetreno i da ima bar dva ventilatora, napred i nazad.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ovaj CM Hyper 212 je tisi od stock kulera.Znam sta pricam,jer sam i ja presao sa stocka na CM Hyper 212 i mogu ti reci da je tisi CM.Konstantno se vrti na 1900-2000 RPM,dok je stock meni radio od 1700 RPM pa cak do 2700 RPM.Tad je ko traktor.Kad se CPU naravno optereti dostigne taj obrtaj.
Samo da te ispravim da je CM Hyper 212 19 dBA.
P.S.CM Hyper 212 ima za 2700 RSD.Ne bih rekao da je to 40e.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Ako mozes,uzmi CM Hyper 212 ili OCz Vendetta 2 :: Vala ako su Hyper 212(40 evra) i Vendeta (35 evra) jeftini i tisi od stok kulera(i oba su po 30+ dBA) onda stvarno jedino mogu da ti kazem da stanes uz Pufija :: :: Mark ez spam :: :: :: DaSickSystem
Zanimljivo je da ti isto kao i Pufnica uzimas za merodavne temperature CPUa u IDLE,a ne u full loadu...Ista prica kao i za kuler...Merodavna je buka pri minimalnom broju obrtaja Ko li te to nauci???? I zivo me interesuje gde ti je tu logika????
Nema sanse da je ono zujanje 19 dBA,e sad ako ti najbolje znas onda OK...Ali posto sam imao prilike da se poigram i sa 212 i TX mozes samo da nastavis da spamujes sa tom pricom da je 212 tih...
Mislim od ovih sto govore kako je CM 212 19dB, da li iko zna ?
Kojih crnih 19dB, pa Noctua je (vjerovatno najtisa) i ona ima cak i vise od tih 19dB, taj CM prije da ima 39dB ili vise ?
Kao sto sam jednom davno rekao, zanima me u kakvim uslovima proizvodjaci testiraju te cooler-e pa dobiju tako niske vrijednosti u dB ?
Stvarno me zanima...
PS: Za one koji ne znaju, sve ispod 30dB je necujno(bukvalno), i zato razmislite koliko dB proizvodi vas ventilator...
Pozdrav DSS
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: :: Zanimljivo je da ti isto kao i Pufnica uzimas za merodavne temperature CPUa u IDLE,a ne u full loadu...Ista prica kao i za kuler...Racunamo buku pri minimalnom broju obrtaja :: Ko li te to nauci????I gde tu vidis logiku??? :: :: Nema sanse da je ono zujanje 19 dBA,e sad ako ti najbolje znas onda OK...Ali posto sam imao prilike da se poigram i sa 212 i TX mozes samo da nastavis da spamujes sa tom pricom da je 212 tih.. :: :: :: DaSickSystem
Hahahaa, kada bismo se gađali tramvajima CM212 bi stvarao samo 19dB, a možda ni tad.
Možda je i to tačno, ali onda ova Noctua U12P radi na 9dB, iako piše 19.8, odnosno bar je 100 puta tiša. (+3dB je duplo veći pritisak, +10dB je 10 puta, +20dB je 100 puta, +30dB je 1000 itd.)
Dakle, dupe i oko. Otvaram kućište svakog drugog dana i svaki put očekujem da vidim neke blokirane ventilatore. Više se čuju lageri ovog malog ventilatora sa grafičke nego 4x NF-P121300@900rpm.
U svakom slučaju, i meni je CM212 bio tiši od fabričkog Intel hladnjaka, ali na 1500rpm, dok je na 2000 kao mali mlazni motor. Ne smem ni da zamislim kakav filing za osećaj stvaraju 2 komada @ 2000rpm.
Inače, u prvih nekoliko nedelja(verovatno dok se nisam navikao), dešavalo se nekoliko puta da me noću probudi šuštanje CM212 na 1500rpm, dok Noctue nijednom.
Cek,o kakvom spamovanju ti govoris?Ja govorim o tome kako je CM Hyper 212 a ti me odmah osudis da spamujem. Mozda je tebi bucan,neznam,niti zelim da se raspravljam,meni je barem tih.Ali stvarno neznam o kakvom zujanju pricas?Jedino sto meni zuji u kucistu je napajanje tj kalem koji vibrira u njemu.Mozda zuji,nisam priblizio uvo ka njemu da cujem. Sto se tice 19 dBa,tako pise na njihovom sajtu,sad koliko je to istinito...
A to za temperaturu i buku prvi put cujem.Nisam znao...
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Zanimljivo je da ti isto kao i Pufnica uzimas za merodavne temperature CPUa u IDLE,a ne u full loadu...Ista prica kao i za kuler...Merodavna je buka pri minimalnom broju obrtaja :: Ko li te to nauci??? :: I zivo me interesuje gde ti je tu logika??? :: :: Nema sanse da je ono zujanje 19 dBA,e sad ako ti najbolje znas onda OK...Ali posto sam imao prilike da se poigram i sa 212 i TX mozes samo da nastavis da spamujes sa tom pricom da je 212 tih.. :: :: :: DaSickSystem
Slazem se sa tobom kolega, jedino je Noctua stvarno tiha... (makar od ovih sto se mogu naci na nasem i vasem trzistu necujna, sve ostalo je turbina ==> mlazni motor ==> Golf2 1.6D na leru i td. )
Osjecaj za Feeling, hehe, ma ko zna kako se to cuje kada se dva jarana (120mm @ 2000rpm) udruze... Dobro si ti i spavao...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Hahahaa, kada bismo se gađali tramvajima CM212 bi stvarao samo 19dB, a možda ni tad :: :: Možda je i to tačno, ali onda ova Noctua U12P radi na 9dB, iako piše 19.8, odnosno bar je 100 puta tiša :: (+3dB je duplo veći pritisak, +10dB je 10 puta, +20dB je 100 puta, +30dB je 1000 itd. :: :: Dakle, dupe i oko. :: Otvaram kućište svakog drugog dana i svaki put očekujem da vidim neke blokirane ventilatore. Više se čuju lageri ovog malog ventilatora sa grafičke nego 4x NF-P121300@900rpm :: :: U svakom slučaju, i meni je CM212 bio tiši od fabričkog Intel hladnjaka, ali na 1500rpm, dok je na 2000 kao mali mlazni motor. Ne smem ni da zamislim kakav filing za osećaj stvaraju 2 komada @ 2000rpm :: :: Inače, u prvih nekoliko nedelja(verovatno dok se nisam navikao), dešavalo se nekoliko puta da me noću probudi šuštanje CM212 na 1500rpm, dok Noctue nijednom :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
dakle pitanje je mnogo prosto:nemam nameru da dam vise od 2000 din za kuler za cpu.Odgovor za Gligu, da jesam ga testirao i Linxom i orthosom, i nikad nije presao 57,8 stepeni pod Linx-om npr i to posle 75 prolaza npr...U igrama nikad mi ne predje 45 stepeni, pri tome se obrtaju krecu do 2400 rpm, dakle kad satima igram igre i sl.. Meni samo treba neki kuler koji ce biti tisi od stocka, i ja bih uzeo taj Hyper tx3, podesio ga na 1000 rpm i zdravo, jer ionako moj clock ovog procesora nije nesto visok tj iznosi 3,13 ghz tacno..da li to moze tako??
a da li recimo taj hyper tx3 moze da hladi cpu i pasivno, dakle bez ventilatora?
Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
Ma jok, kakva rasprava, samo smo malo popricali...
Kao sto je vec receno, TX2 je tisi od TX3 pa pogledaj njega da uzmes ako imas gdje, cijene bi trebalo da su tu negdje za oba, uglavnom, koji god da uzmes, hladice tise nego stock Intel HSF...
E sad, bas da moze pasivno da hladi ne vjerujem, sta vise, siguran sam na ne moze jer nema TX tu povrsinu fin-ova a ni masu tj. zapreminu da preuzme toplotu koju generise procesor...
Za pasivno hladjenje CM Z600 (preko 1kg ) i Bog da te vidi, neces ga ugrijati nista...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: ljudi nisam mislio da izazovem raspravku: :: :: dakle pitanje je mnogo prosto:nemam nameru da dam vise od 2000 din za kuler za cpu.Odgovor za Gligu, da jesam ga testirao i Linxom i orthosom, i nikad nije presao 57,8 stepeni pod Linx-om npr i to posle 75 prolaza npr...U igrama nikad mi ne predje 45 stepeni, pri tome se obrtaju krecu do 2400 rpm, dakle kad satima igram igre i sl. :: Meni samo treba neki kuler koji ce biti tisi od stocka, i ja bih uzeo taj Hyper tx3, podesio ga na 1000 rpm i zdravo, jer ionako moj clock ovog procesora nije nesto visok tj iznosi 3,13 ghz tacno..da li to moze tako? :: :: a da li recimo taj hyper tx3 moze da hladi cpu i pasivno, dakle bez ventilatora?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.