skinuo sam sa neta overdrive 2.0.9 ali on mi vidi samo voltazu tj samo nju mogu da podizem u perference sam stavio advanced mode...skinuo sam sa neta i verziju 302 ali ona mi ne prepoznaje proces tj trazi neki cipset 7 mozda je to cipset na maticnoj a moj cipset je 520...preko kojeg over drive bi mogo da klokujem ovaj cpu i ako neko moze da mi stavi link...hvala unapred i pozdrav
nista ne valja, ja ne mogu s time nikakav stabilan klok da postignem, idi lepo i klokuj iz bios-a kako i treba... A i slaba ti je ploca za overklok cim je nforce 520 chipset... Mogao bi do 3-3,2Ghz da ga klokujes zavisi... Ja sam 5600+ drzao na 3,2Ghz, preko toga Athloni idu jako tesko...
Lepo ti je rekao meda batali taj overdrive ni meni nije hteo da radi isti problem se desavao, meni je cipset nForce 630a i tesko da ces moci da postignes veci klok od 3,1 - 3,2. ja sam moj 5000+ uspeo do 3,1 i to jedva
Nemoze da radi na NV chipset-u,tako da je iluzorno pricati da je neko sa 520,560,630...,uopste i pokrenuo a kamoli klokovao sa njim.Over drive je primarno namenjen da u kombinaciji sa catalystom bude alat za Fusion.Tek sa spider platformom i Fusion-om overdrive radi lepo i to uglavnom zbog veoma malog kloka cak i sa advanced mod-om.Znaci samostalni klok je nepreporucljiv jer kao stand alone program uopste nije stabilan na klokovima vecim od 10%.
Sto se procesora tice ako uspes da ga stabilno dignes preko 3.1 budi srecan kao mali majmun.
Ako neznas kako se klokuje AMD iz biosa,kucaj klokovanje 5200+,ili idi na SK site pa vidi tamo,za divno cudo imaju sasvim pristojnu stranicu o klokovanju AMD i Intel procesora.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
On trazi podatke iz chipseta,tako da ako nemas limitirajuce faktore kod komponenti(a nemas)ostaje samo overdrive ili maticna(ne slazu se)?
Probaj sa verzijom(2.1.4) koju i ja koristim.Posto meni radi perfektno.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Meni na Kumi AMD 7850 BE i ploca Gigabyte UD3P 790X nece da radi AMD Overdrive.Mislim radi ali nemam sekciju za OC vec je zakljucana :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
:: Nemoze da radi na NV chipset-u,tako da je iluzorno pricati da je neko sa 520,560,630...,uopste i pokrenuo a kamoli klokovao sa njim.Over drive je primarno namenjen da u kombinaciji sa catalystom bude alat za Fusion.Tek sa spider platformom i Fusion-om overdrive radi lepo i to uglavnom zbog veoma malog kloka cak i sa advanced mod-om.Znaci samostalni klok je nepreporucljiv jer kao stand alone program uopste nije stabilan na klokovima vecim od 10% :: :: Sto se procesora tice ako uspes da ga stabilno dignes preko 3.1 budi srecan kao mali majmun :: :: Ako neznas kako se klokuje AMD iz biosa,kucaj klokovanje 5200+,ili idi na SK site pa vidi tamo,za divno cudo imaju sasvim pristojnu stranicu o klokovanju AMD i Intel procesora :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Koliko ja znam, AMD Overdrive neće da radi sam nForce pločama, i ATi-jevim pločama starijim od 7 serije. A što se tiče tvog problema Skaj, meni Overdrive nije hteo ni da se prokrene kada sam promenio ploču, tj. uzeo Fenoma, tu ploču što ti imaš, 4GB rama itd. To je bilo pod XP-om, danas ću da probam u Win7, ako je nešto do OS-a, ali čisto sumnjam. Overklok iz BIOS-a je jedina proverena stvar. Sa ostalim čudima, ma koliko ih hvalili, ja se ne bih igrao. Bigaje, sad tek videh da je Ishmerish odgovorio isto.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.