Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
XFX 260GTX Sp192 nije za bacanje :)))
STRANA 1 OD 3  
vuk125 XFX 260GTX Sp192 nije za bacanje :))) 28.09.2009. 00:46 T20475

status: user
broj poruka: 2929

http://img16.imageshack.us/img16/1209/xfx260gtxsp192.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 28.09.2009. 00:52 #143555

broj poruka: 12057

Lepo, ajde uradi jedan Vantage.

vuk125 hocu 28.09.2009. 00:59 #143557

Upravo ga vucem sa neta. Kada instalram Vantage na WIN-u 7 okaicu rezultate.
Ovo su klokovi bez petljanja sa naponima na kartici, dakle nisam koristio onaj EVGA alat za napone na GPU-u.
Moze jos, ali ovo sam testirao i trebalo bi da je stabilno , Crysis bench 20 prolaza.
I mark jedno pet prolaza.
Naravno mislim samo na grafiku. A setovanja za CPu stabilna a linx 0.5.8 oko 7 sati.

vuk125 ... 28.09.2009. 01:03 #143558

Da ovaj PII 940 moze na 4 Ghz verovatno bih dobio oko 20000. Probacu i na intelu kad budem imao vremena.

Dachman 260 28.09.2009. 01:20 #143559

broj poruka: 630
Mislim da je mnogo tesko izvuci sa njome 20k.Cak i sa 4Ghz dobices +- 200 poena ali ne vise.Sve u svemu sta fali tome sto imas?
Evo pogledaj kako je kod mene bilo sa istom kartom na Intelu:

http://www.ultraphoto.org/images/iztoqjc28jdg3wi3ukvq.jpg

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Ma ne fali nista 28.09.2009. 01:42 #143561

daleko od toga, nego eto malo se igram :))
Pa dobro tebi je proc na 3.8 a sa nekim na 4.2 mislim da bih trebalo da se dobije oko 20000, zar ne sa ovako podesenim klokovima.
Moram da primetim da 260GTX Sp216 nije nesto mnogo brza na defaultu. par procenata je razlika. samo sto je ovaj XFX klokabilniji od SP216 koga sam imao, taj nije imao sanse da izvuce ove poene.

SkyFire Mozes ti i preko 20k da ides opusteno ali.. 28.09.2009. 02:43 #143572

broj poruka: 18472
Sa Intel Quad CPU-om..Evo pogledaj ovaj shoot:

http://img9.imageshack.us/i/3dmark2006.jpg/

Sto se tice Vantage-a,nVidia pogotovu GT200 serije su dosta jace od ATI.To sam potvrdio mali milion puta.Fizicki karte su slabije i nisu za ove testove.

P.S.Ovaj score koji sam ti okacio je jos radjen pod Vistom a na Visti zbog neoptimizovanosti sistema je dosta manji broj poena!Svuce 1k dok si rekao keks!

Green Green Grass Of Home

vuk125 RE:Mozes ti i preko 20k da ides opusteno ali.. 28.09.2009. 14:03 #143649

Eto opet se pokazalo da su phenomi nedovoljni da izvuku MAX.
Cenim po nekom mom skromnom misljnju da CF i Sli ne treba ni pomisljati na AMD platformi. MIslim radilo bi to verovatno ali ne tako dobro kao na nekom q intelu na 4Ghz.

markopvict Ne bih se slozio 28.09.2009. 14:12 #143651

broj poruka: 4515
Tih 1k mozes da vidis samo u sintetici. A da bi postigao tih 4.2 ghz... mora da doplatis jos jedno 200-300 evra... kuciste, napajanje, memorija, CPU hladjenje, hladjnje za polocu... Dakle, sve mora biti vrhunsko da bi tako klokovao intela kao SkyFire recimo.

Po meni cista egzotika.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 28.09.2009. 14:16 #143653

broj poruka: 2236
Ako se dobro sećam, u COD 4 i COD 5 razlike nije bilo ni 1fps između 3.16 i 4.45GHz na Intelu E8500 2x2GB i 4850 CrossFire, na 1600x1200.

Razlike ni bilo ni sa jednom 4850.

CF je bacanje para.

Iako nisam probao SLI, sumnjam išta bolje radi, ima po internetu gomila ``zadovoljnih``.

Srbologija, nauka belosvetska.
vuk125 RE:Po meni cista egzotika. 28.09.2009. 14:20 #143655

Pa manje vise :)))

markopvict @ Slavuj 28.09.2009. 14:20 #143656

broj poruka: 4515
Ali da si odradio 3d mark.... Uuuuuuuuu znas koji boost!

- -
- - Socijalna Mreza!!!

Slavuj ... 28.09.2009. 14:38 #143662

broj poruka: 2236
Nisam svestan.

Srbologija, nauka belosvetska.
SkyFire Da,ima logike a i istine.. 28.09.2009. 16:54 #143676

Sto kaze markopvict i slavuj..
Generalno ATI karte se mnogo bolje snalaze u realnom radu sa igrama ali u sintetici nemaju tu vrstu snage.Objasnjavao sam zasto i kako dolazi do ovog `FENOMENA` .Dosta vremena sam proveo testirajuci graficke karte i obracajuci paznju na najsitnije detalje.Generalno po sirovoj snazi chipa ATI je slabiji od nvidie ali u igrama daje mnogo veci boost nego sto se pokaze u testu.Engine igre jednostavno dobro legne arhitekturi GPU-a i komunikacijom preko driver-a daje te neke performanse,naravno kako koje igre,negde bude jednak realnoj snazi koju chip zaista pruza a negde stvarno ide fino i bolje od toga.
Sve to sto sam video odaje mi utisak da i pored silnih bagova koje ima Catalyst Driver i nije tako los a pogotovu ove posledje serije gledano generalno...

Sli nije pak isti kao CF i necu da lazem tako da moram reci da radi bolje a najbolje radi na Nehalem platformi jer ima najvecu propusnu moc kroz magistralu..
Single karta ima najvecu propusnu moc na LGA 775 na nekoj vrhunskoj ploci tipa iz serije ROG.Ovo sve mogu da potvrdim licnim iskustvom i testovima.

Ako bi birao izmedju SLI ili CF isao bi na SLI bez razmisljanja.Ima vecu iskoriscnost snage,bolju podrsku.SLI chip je uradjen fantasticno a posebno za poslednju generaciju GT200 kartica itd..

Ima tu dosta detalja u koje necu da ulazim.Nek svako ima svoje misljenje i neka ga gradi onako kako smatra,sloboda volje ali tamo negde ipak postoji neko pravilo i standard kako je to stvarno zapravo u realnosti..

TheBear Pa i nije istina 28.09.2009. 17:13 #143679

broj poruka: 6502
da Phenom II ne moze da izvuce maksimum iz neke karte a C2Q moze... Phenom II X4 (pogotovo klokovan) ce opusteno ispratiti bilo koji Crossfire ili Single kartu.
3DMark je druga prica, i nema nesto veze sa igrama...

SkyFire @Medo.. 28.09.2009. 17:19 #143681

Zanimljiva teorija koju forsiras i to znam da sve govoris na pamet bez iskustva u tome ali ti moram reci da si nekih 90% u pravu.Kada se generalno pojavio PhenomII smatrao sam da nece moci da se nosi sa jakim grafickim chipovima zbog svoje slabije arhitekture koju ima u odnosu na Intel ali se ispostavilo da to sa PhenomII zaista lepo radi.Nisam bas siguran da izvlaci sav maximum iz karte ali je svakako radi glatko bez muke..Gurace on i CF i SLI zavisno koji je graficki chip u pitanju ..Kad je rec o GT200 SLI mislim da mu tu pak za full iskoristivost malkice opada potencijal i da ce se bolje snaci Quad Intel.I ovo opet kazem na osnovu zapazanja.Performanse takodje zavise i od ploce..
Recimo 4870X2 trazi nenormalno procesorske snage.AMD PhenomII se lepo nosi sa njom,imao sam to prilike da vidim..Ali mogu da potvrdim da vise lufta ima Intel i da dosta sirove snage moze da pruzi da gurne kroz magistralu i da karti izvuce pravi potencijal.

I da vas podsetim.Bez obzira na sve,sinteticki test jeste merilo sirove snage..

NMY @ SkyFire: 28.09.2009. 17:27 #143685

broj poruka: 1509
::Generalno po sirovoj snazi chipa ATI je slabiji od nvidie

Ovo ti nema veze sa zivotom, situacija je bas obrnuta, ATI je jaci po sirovoj snazi GPU-a, a nVidia dobija boost zbog drajvera i drugacije arhitekture...
Kada igre u potpunosti budu iskoristavale ATI SP onda ce tek da se vidi razlika u performansama u odnosu na sadasnje vrijeme...
Primjera radi ATI 4850 ima 1000 GFLOPS snage a GTX 280 ispod 1000, cini mi se 936 ali nisam 100% siguran... (4870 je 1200, 4890 je 1360 i tako dalje, 5870 je 2720 cini mi se)

Sto se tice izbora izmedju SLI i CF da li je potrebno da se ti opredjeljujes ?
Svi ovdje znamo da si uvijek bio i ostao pripadnik nVidia tabora...

Takodje, slozicu sa TheBear-om, nije istina da Phenom II ne moze izvuci maksimum, posebno malo OC-ovan izvlaci maksimum iz svake karte, pa i 4870X2 (primjer) dok za tu ekspediciju C2Q9xxx treba vise klokovati...

Generalno, bolje OC-ovana daje prednosti u sintetickim aplikacijama, ali u igrama se i ne primjeti velika razlika...

Da ti Sky sada ne bi pricao kako ja lupam, pitaj na HWG glavnog admina da se uvjeris... (necu ovdje da ga imenujem)

I da, sintetika jeste merilo sirove snage, ali se u igrama procesor mnogo manje upotrebljava nego u bilo kojem 3D Mark-u...

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

SkyFire Definitivno Spam! 28.09.2009. 17:35 #143687

Sta ko misli opet kazem nek misli sam.Ovde ima mnogo pricalica koji se oslajnjaju na sve osim na iskustvo.Znaci ajde malo testova iz prve ruke,sakupite to iskustvo koje sam ja godinama gradio pa onda mozemo ravnopravno da polemisemo..

Za nekom daljnom filozofijom nema potrebe.

`I da, sintetika jeste merilo sirove snage, ali se u igrama procesor mnogo manje upotrebljava nego u 3D Mark-u`

Ovo si jedino u pravu..

Ne treba ja nikog da pitam,niko nije popio svu pamet ovog sveta.Imam dovoljno znanja da stanem iza svega sto kazem pa da i pokazem i vise od ljudi koji imaju jos vece iskustvo od mene..

Eto toliko.

Pozdrav.

NMY Re: 28.09.2009. 17:58 #143689

broj poruka: 1509
Pretpostavicu samo da ti Sky po znanju nisi vise 5. u Srbiji nego No. 1 !

Hvalite me usta moja...

Odjavljujem se...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Sta ko misli opet kazem nek misli sam.Ovde ima mnogo pricalica koji se oslajnjaju na sve osim na iskustvo.Znaci ajde malo testova iz prve ruke,sakupite to iskustvo koje sam ja godinama gradio pa onda mozemo ravnopravno da polemisemo.
::
:: Za nekom daljnom filozofijom nema potrebe
:: Ne treba ja nikog da pitam,niko nije popio svu pamet ovog sveta.Imam dovoljno znanja da stanem iza svega sto kazem pa da i pokazem i vise od ljudi koji imaju jos vece iskustvo od mene.
Equinoxe Re: 28.09.2009. 18:01 #143690

Intel je bolji,....
-Ne, ne, ne AMD ga lomi....
Ma nema šanse Intel ima ovo a AMD nema ono
-Nemaš ti pojma, kako ovo kad je šrafciger, metla, burgija, kompresor....
Nije tačno, grabulje AMD, felna Intel, guma, feder, kapisla....
-Ali, nemaš ti kamen, traktor i plafon kod Intela,
Pazi, AMD-ov kamen je bolji nego nVidijin kamen, mada zavisi od kamena.....

Svakodnevnica ovog foruma. I očekujete bolje uslove, sređivanje foruma ?.....Važi.

vuk125 Re:.... 28.09.2009. 18:01 #143691

a zasto uvek to prepiranje nVIDI-a ili ATI????
AMD ili INTEL ????
Mislim to je glupo.
Nema logike da neko pripada nekakvim taborima i da se neki test tako komentarise.
Covek okaci neki test i nesto pokazuje a vi ga udajete za Nvidi-u ili ATI-ja, kao da je bitno uopste dali je ATI ili nVIDA, test pokaze sve i to je to.
Pa zasto onda ti testovi postoje kada neamju veze sa realnim radom????
Ljudi glupo je,okacite nesto pa cemo da komentarisemo da se zezamo razmenjujemmo misljenja itd itd.
I ATI iNvidia imaju sjane serije kartica.
Racimo ja bih voleo da imam jednu 4890 karticu :))
Equinoxe Re: Re: 28.09.2009. 18:03 #143692

NMY, prijatelju, nemoj bezveze da se nerviraš.....ja gledam kako umem i znam da izbegavam ovakve rasprave.
Vidiš da se neke stvari vrte u krug, ignoriši i uživaj .

:: Pretpostavicu samo da ti Sky po znanju nisi vise 5. u Srbiji nego No. 1
:: Hvalite me usta moja...
:: Odjavljujem se..
:: SONY VAIO VGN-FW285
:: :: Sta ko misli opet kazem nek misli sam.Ovde ima mnogo pricalica koji se oslajnjaju na sve osim na iskustvo.Znaci ajde malo testova iz prve ruke,sakupite to iskustvo koje sam ja godinama gradio pa onda mozemo ravnopravno da polemisemo.
:: ::
:: :: Za nekom daljnom filozofijom nema potrebe
:: :: Ne treba ja nikog da pitam,niko nije popio svu pamet ovog sveta.Imam dovoljno znanja da stanem iza svega sto kazem pa da i pokazem i vise od ljudi koji imaju jos vece iskustvo od mene.
vuk125 RE:..... 28.09.2009. 18:07 #143693

Koja budalastina.
Od teme ce da ispadne cirkus na kraju vidim ja.
Nego sta mislite da li cemo imati bezvizni rezim od Januara to mene brine ???

Equinoxe Re: RE:..... 28.09.2009. 18:10 #143698

Isreno se nadam da hoćemo....moramo biti optimisti bar malo.

:: Koja budalastina
:: Od teme ce da ispadne cirkus na kraju vidim ja
:: Nego sta mislite da li cemo imati bezvizni rezim od Januara to mene brine ??
SkyFire Svasta.. 28.09.2009. 18:11 #143699

Kako se ljudi za cas otvore i pokazu svoje pravo ja..Neverovatno koliko nisko moze neko da se spusti.Jesu vam uvrede i provokacija jedino sto znate?Gde vam je ta inteligencija pobogu?Kad se konstruktivno govori i kad se neka tema razradjuje u skladu uvek se nadju neki filozofi da prosipaju kojekakve budalastine pa kad vec nemaju dovoljno znanja i argumenata onda pocnu i sa vredjanjem.Izgleda da ni ignorisanje takvih tipova ljudi nije dovoljno nego su spremni na sve samo da bi zapoceli svadju.
E zao mi je,svadje nece biti..

Vidim da kod nekih jos uvek ima plamicak mrznje koji tinja i ne mogu da se suzdrze ni najmanje.Tuzno.

Sledeci put krenite sa konstruktivnim odgovorima u skladu sa temom.Blacenje i svadju ostavite kod kuce.To nije mesto za forum.

@Vuce mogli smo da se dogovorimo da odradimo jedan uporedni test.Taman da zavrsim i ovo vezano za operativne sisteme a treba mi Native Quad.

2m4Y re: ...kao sto bax rece 28.09.2009. 18:16 #143701

broj poruka: 2353
...sve je to lepo ljudi, ali kao sto bax rece, ovaj forum se zasniva na `ovo je bolje` `ne, ne, ovo je bolje`
...ako hocemo realno, ja gledam sta je meni isplatljivije, i koliko cu dobiti za ulozeni novac, zna se ko je prvi po snazi, ...ali se takodje zna ko je iskorisceniji po pari... pa ko voli nek izvoli

...do ove kartice sam imao samo nVidia, i prijala mi ta marka, nisam nikad imao problema, ...sad, ma bas me briga za sve, AMD radi svoj posao, i nije mi zao ni jedne pare sto sam bacio...

Genericki testovi, ...da `prostite `serem se ja u to`, sto hardware pokaze realno, to je za mene prava stvar... ...furam PcSx2 emu na ovom AMD-u kao na nekom Intelu, ne razlikuje se po brzini nista, cak i igre i programi rade, ...ali ovo je stabilnije, to nije, ...ma vazi...

...ajd prestanite sa tim decijim bolestima, odrastite malo, svako kupuje ono, koliko se moze protegnuti, ...ja znam da mi AMD lezi, jer ne zelim bacati mnogo para, a zelim da se igram i jos podosta, ...sto sam i postigao...

Svaka cast svakome od vas, ali imajte obzira, nemaju svi para za bacanje, a i prosecan koristnik i ne zna, nit ne moze da iskroisti punu snagu masine...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs