imam procesor intel e 5200 i plocu asus p5kpl/1600 i 4x1gb kingston hyperx cl 5 memorije.
mene sad zanima da li je moguce na ovoj konfi naterati tu memoriju da radi na svih 1066 mhz jer je fsb procesora 800, i ako je moguce molim vas samo ukratko kako? inace ona trenutno radi na 800 mhz...
Pogledaj u BIOS-u da li možeš da šteluješ asinhrono brzinu RAM-a u odnosu na magistralu (FSB). RAM / Mermory speed / DRAM Frequency.....i obrati pažnju na napon koji je neophodan to HyperX-u da radi na 1066.
DRAM freqvency namesti na 1066 Latency na 5-5-5-15 Voltage podesi na 2.2v i to je sve
RESISTANCE IS FUTILE
:: :: postavio bih sledece pitanje :: :: imam procesor intel e 5200 i plocu asus p5kpl/1600 i 4x1gb kingston hyperx cl 5 memorije :: :: mene sad zanima da li je moguce na ovoj konfi naterati tu memoriju da radi na svih 1066 mhz jer je fsb procesora 800, i ako je moguce molim vas samo ukratko kako :: inace ona trenutno radi na 800 mhz.. :: :: unapred hvala
ljudi sad sam to sve ukapirao i probao ali u biosu imam opciju za ram frequency samo 667 i 800 i auto a nemam 1066 mhz opciju! drugo, nasao sam gde se povecava napun tj memory over voltage i povecao sam ga prema savetu na 2.2 v ali se nista nije dogodilo, koliko vidim. da li je realna provera pomocu everesta?
u specifikaciji ploce na asusovom sajtu stoji ovo:
4 x240-pin DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory Dual Channel memory architecture *Support max. 2 DIMM modules only for yellow DIMMs when over-clock to DDR2-1066 *When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules. *When installing total memory of 4GB capacity or more, WindowsR 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.
moze pomoc?da li ploca uopste moze da propusti frekvenciju rama od 1066 mhz asinhrono od procesora ciji je fsb 800???
AI overclocking postavi na Manual. DRAM Freqvency postavi na 1066Mhz Pogledaj da li ima opcija Memory Timings, i podesi da bude redom 5-5-5-15 Memory voltage postavi da bude 2.20v posle idi na F10 i Enter i gotovo RESISTANCE IS FUTILE
Razlog je sto ploca podrzava samo dva modula u dva slota zute boje na ploci, da bih mogao da radi na 1066. Evo lepo pise: *Support max. 2 DIMM modules only for yellow DIMMs when over-clock to DDR2-1066 Jedino prevari nekog daj ta 4x1Gb i nabavi da budu 2x2GB.Zabodi u zute slotove na ploci i vozi RESISTANCE IS FUTILE
:: :: :: :: i da, nigde u biosu pored podesavanja tih nema podesavanja za latenciju??
To i sam možeš da proveriš. Izvadi dve memorije, a dve ostavi u ta dva žuta slota pa probaj.
:: :: :: :: aham, skapirao sam, a moze i kombinacija 2x2gb rama?nisam imao pojma da moze 2 gb u jedan slot tj taj zuti da podrzi ploca...jel to sigurno?
Sigurno kao Sigurica u Kladionici (salim se), gledaj samo da kupis module sa oznakom KHX8500D2/2G, znaci da su deklarisani da rade na 1066Mhz. Tajminzi su ti isti samo napon malo povecas, tj 2.25v
RESISTANCE IS FUTILE
:: :: :: :: sve je to prosto i sve razumem ali nemam opciju u biosu za 1066 mhz vec samo 667, 800 i auto????
sad sam izvadio dve plocice po 1 gb iz crnih slotova i ostalo je zabodeno samo 2x1gb u zutim slotovima, usao opet u bios i opet nemam tamo opciju dra frequency da podesim na 1066? a nema ni memory timings, jedino da okacim print screen biosa ili sliku biosa, ili moze pomoc ovako?
zato sto postoje razlicite verzije BIOS-a RESISTANCE IS FUTILE
:: :: :: :: sad sam izvadio dve plocice po 1 gb iz crnih slotova i ostalo je zabodeno samo 2x1gb u zutim slotovima, usao opet u bios i opet nemam tamo opciju dra frequency da podesim na 1066 :: a nema ni memory timings, jedino da okacim print screen biosa ili sliku biosa, ili moze pomoc ovako?
evo ovaj fajl ima da se skine sa asusovog sajta za moju plocu i ja mislim da je to taj fix, pogledaj ako te ne mrzi?
Version 0507
Description P5KPL/1600 BIOS 0507 1. Enhanced compatibility of ExpressGate with certain HDDs. 2. Fix when use some 1066 memory& 1600 CPU and CPU FSB select 1600&memory select 800, the system will hang sometimes. File Size 658.16 (KBytes) 2008/12/30 update Download from Global (DLM) Global Chin
Evo ga FIX objasnjava pod brojem 2. E sad u knjizici za plocu ti se nalazi postupak kako da updejtujes BIOS. Taj novi fajl (BIOS)mislim da ide na floppy, ili na disk. To moras da procitas lepo i pazljivo. Instalacija BIOS-a nije teska samo prati pazljivo uputstvo, ako ti nesto nije jasno bolje ne diraj nista. Pozz
the system will hang sometimes. RESISTANCE IS FUTILE
:: evo ovaj fajl ima da se skine sa asusovog sajta za moju plocu i ja mislim da je to taj fix, pogledaj ako te ne mrzi :: :: Version 050 :: :: Description P5KPL/1600 BIOS 050 :: 1. Enhanced compatibility of ExpressGate with certain HDDs :: 2. Fix when use some 1066 memory& 1600 CPU and CPU FSB select 1600&memory select 800 :: the system will hang sometimes :: File Size 658.16 (KBytes) 2008/12/30 update :: Download from Global (DLM) Global Chi :: ::
upravo sam updejtovao bios pomou tog fixa tj verzije 0507 sa asusovog sajta i i dalje nemam u biosu opciju da podesim ram frequency na 1066 mhz??? i dalje imam samo opcije 667 i 800mhz??
da, bas takve module imam, nego izgleda da samo dva zuta slota za memoriju podrzavaju rad memorije na 1066 mhz jer u specifikaciji ploce pise yellow dimms suports memory on 1066 mhz pa ima u zagradi OC, i zbog toga kad zabodem 4x1 gb ne moze nikako da se podigne frekvencija rama na 1066!
da li to onda znaci da mi je jedini nacin da zamenim i uzmem 2x2gb istog khx8500D2/2g, i da tek onda overklokujem memoriju sinhrono sa procesorom, tj da podignem fsb procesora u biosu a samim tim i frekvenciju rama?da li jedino tako mogu da dobijem 4gb rama na 1066?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.