Evo ovako ,overclockno sam jos malo svoj procesor i radi svo ok ,sve je na slici i temperatura i ostalo.Mozda bih jos malo isao gore samo radi experimenta,i ovo mi je sasvim ok ali me interesuje do koliko mi ne bi trebala prelaziti max temp u RealTemp ako budem jos malo podizao.Hvala.
Koristi LinX ako zelis da budes da tako kazem 100% siguran da je masina stabilna. Na osnovu napona koji ti je potreban za 3.8ghz mogu da zakljucim da ovaj primerak koji ti imas moze da radi i na 4.1-4.2ghz sa TRU 120, pod uslovom da ploca izdrzi tako visok FSB koji je potreban za postiznaje tog kloka. Realno veci klok ti nije potreban, cak ni tih 3.8ghz, ali sta da se radi kada svi tezimo brzem, boljem, lepsem i tako treba da bude
Temperatura koju na sme da prelazi u full loadu je 70c pri masksimalnom naponu koji je bezbedan do 1.450v. Znaci nemoj da ides sa naponom preko 1.450v u full loadu, to je napon koji ce ti pokazati CPU-z prilikom opterecenja a da pritom temeratuea ne predje 70c. Ispunis ove uslove pa vidi koji mu je maksimum.
Evo da se javim. Moj Q9550 E0 sam OC 3.6Ghz Asus P5Q-E Podesavanja: Core Voltage 1.18 V FSB Frequenci 424 DDR Frequenci 1063 CPU PLL 1.50 DRAM voltage 2.00
Sve ostalo na AUTO
Imam Vendettu2 i napatih se montirajuci je(stalno jedan kraj iskace ipak sad je OK pasta MX1). Sobna temperatura 26 . Kuciste tesno ANTEC NSK4000. LinX 0.6.2 Time to Run 75 , sve prolazi bez greske. Ono sto me brine su temperature. Navodim maximalne redom 70 , 69, 65, 65 (IDLE 42,42,41,41) - HWmonitor .
Dali su ovo povisoke temperature za Vendettu2 ? Savet (dali drugacije setovati ili ...???)
Cao Irena da li se moze znati koju memoriju imas .Mislim da su temperature tu negde ok, samo sad valjda trazis najmanji napon na kom moze da radi procesor. I naravno kako si ugradila taj cooler ,mislim da li si sve ok podesila.
@irena007-to je plafon za temperature,gornja granica...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: Cao Irena da li se moze znati koju memoriju imas .Mislim da su temperature tu negde ok, samo sad valjda trazis najmanji napon na kom moze da radi procesor :: I naravno kako si ugradila taj cooler ,mislim da li si sve ok podesila :: ::
sve do 70 je bezbedno,preko toga ne valja...u najgoroj varijanti(da ti jedan program ne pokazuje prave temperature) opet spadas u kategoriju do 70 stepeni...tako da...vozi i uzivaj...
:: Prime95 pokazuje dosta manje 62.59.54.5 :: Dali je bezbedno drzati ovako cpu?
Ok prdpostavio sam da je muskao samo nisam znao da nick to znaci,zene se ovim ne bave na kraju krajeva.Mislim da su te tem ok tako je i kod mene otprilike,i verovatno komp moze ok da radi jer ne radim ni prime ni u linx nego u 3dsmax a tu mi je bitno da mi pri renderu budu ok temp,a one ne prelaze 60c i to je to.
mislis da se zene ne bave ovim stvarima...Eh,kakvu sam cicu upoznao...da nam svima bre sa foruma drzi casove u klokovanju,php-u,gaming-u...Uhhh,a za `dopunske` casove nameravam da se prijavimpa da vidim kakva je u `renderovanju`
:: :: :: :: Ok prdpostavio sam da je muskao samo nisam znao da nick to znaci,zene se ovim ne bave na kraju krajeva.Mislim da su te tem ok tako je i kod mene otprilike,i verovatno komp moze ok da radi jer ne radim ni prime ni u linx nego u 3dsmax a tu mi je bitno da mi pri renderu budu ok temp,a one ne prelaze 60c i to je to.
Q9550 ima disipaciju od 95W kada nije klokovan. Meni se, ipak, čini da su temperature malo visoke. Meni je max temperatura na Vendetti i 125 watnom Phenomu oko 55 stepeni.
Windows-free with Fedora 10
:: Evo da se javim. Moj Q9550 E0 sam OC 3.6Ghz Asus P5Q- :: Podesavanja :: Core Voltage 1.18 :: FSB Frequenci 42 :: DDR Frequenci 106 :: CPU PLL 1.5 :: DRAM voltage 2.0 :: :: Sve ostalo na AUT :: :: Imam Vendettu2 i napatih se montirajuci je(stalno jedan kraj iskace ipak sad je OK pasta MX1). Sobna temperatura 26 . Kuciste tesno ANTEC NSK4000. LinX 0.6.2 Time to Run 75 , sve prolazi bez greske :: Ono sto me brine su temperature. Navodim maximalne redom 70 , 69, 65, 65 (IDLE 42,42,41,41) - HWmonitor :: :: Dali su ovo povisoke temperature za Vendettu2 ? Savet (dali drugacije setovati ili ...??? :: :: Pozdrav
CPU Voltage minimum je 1.15 V CPU 3.5Ghz Temp 64,64,60,60
E sad idle 41 stepen a kad se udje u BIOS temperatura je niza za 10 stepeni. NAPOMENA: hladnjak na dodir uopste nije vruc(pri max opterecenju Q9550), u slucaju AMD X2 5600 (3.1Ghz) vendetta 2 je znala biti topla HW monitor je davao 51 stepen za AMD ?
E sad to je jako mali napon za procesor ako radi stabilno,i ipak bi mozda za malo trebale biti manje temp.Pa sad kako si ti montirao taj cooler i kako je sve to ispalo ja to ne mogu da znam
Ne vidim ni jedan razlog zasto bi ga toliko overklokovo kad taj procesor ubija i na defaultu? Verovatno nemas sta drugo raditi pa se zezas sa procesorom, mada njega nemozes iskoristiti ni 20% negove snage kad radi na defaultu a kamoli kad ga klokujes?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.