Da li bi neko moga da mi objasni korak po korak kako da klokujem ovaj procesor. Koja podesavanja u biosu i kojim redosledom. Imam maticnu plocu Asus P5QL-E Unapred hvala
Taj procesor moze da se klokuje brutalno... Koliko si hteo da ga klokujes,koji kuler imas za procesor...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Da li bi neko moga da mi objasni korak po korak kako da klokujem ovaj procesor. Koja podesavanja u biosu i kojim redosledom. Imam maticnu plocu Asus P5QL- :: Unapred hval ::
Sem dobrog kulera treba da imas i dobru memoriju, dobro napajanje i dobru maticnu plocu. Kako neko moze da ti objasni kako da klokujes kad nisi ni jednu informaciju dao sem koji je procesor.
Uz njega sam imao CM Hyper TX2 Kao sto rece decko moze dosta da seklokuje, ali nije neki specijalan kloker...zasto?
65nm - treba mu `dosta` napona relativno mali mnozilac mali def klok
Njegov stabilan maximum varira od 3Ghz do 3.2GHz zavisi od primerka i to sa nekih 1.425V u biosu
So je odlican klok od 50%
Stavi maximalan mnozilac 10 a FSB 300 da dobijes nekih 300x10=3000MHz...to nemoj da pokushavas sa stok kulerom...
Sa stok mozes do nekih 2.7-2.8 GHz max u zavisnosti od ambijentalne temp...razlika je 200MHz u odnosu na 3.0 al na 3.0 treba dosta napona...
Konkretno:
FSB 300 mnozilac 10 ram 3x300 900MHz voltaza za CPU 1.4 zavisi od primerka
:: Da li bi neko moga da mi objasni korak po korak kako da klokujem ovaj procesor. Koja podesavanja u biosu i kojim redosledom. Imam maticnu plocu Asus P5QL- :: Unapred hval ::
malom bratu sam sastavio komp u kom je 2160 i Asus P5B-e radi na naponu jedan ispod onog cim postane crveno, znaci crveno pa jedan ispod odmah. i to na 311x9 mem radi na 8xx mhz zaboravio sam ima vec 15meseci kako tako radi. Inace na box kuleru idle leti sad oko 54-55 full load oko 68-69c Ali odmah da kazem da prolazi Orthos (24h) na 333x9 i voltaza prva crvena (nemogu da se seti nema sanse ali imam negde ss u kompu mogu da nadjem iz everesta podesavanja) Ali se tada greje oko 73-75c u full load pa sam mu vratio na 2.8ghz. Tako ja mislim ako imas Hyper TX2 laganica ide 2800mhz i 3Ghz uz malo srece do primerka kakav ti je zapao. Vodi samo racuna kada oc-ujes o memoriji da ako imas neku slabiju pa je vrati na 667mhz da posle kloka radi tu oko 800mhz
imas 3 stvari voltaza fsb sa 200 kreni postepeno da dizes i memorija i njena V
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.