Drugar mi je doneo svoj PC da resim problem ali sam toliko umoran da mi ne pada nista na pamet. Problem je sledeci: po ukljucenju strujnog kabla u napajanje vrti se CPU fan, led svetli na ploci ali ploca ne startuje i ne reaguje na start taster.U pitanju je Asus K8S-MV/V ploca. Sta da gledam? Hvala!
1.Reset biosa 2.poiskljucuj sve komponente i ostavi samo najosnovnije.Cpu,jedan modul ram mem.i graficku karticu
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Drugar mi je doneo svoj PC da resim problem ali sam toliko umoran da mi ne pada nista na pamet. Problem je sledeci: po ukljucenju strujnog kabla u napajanje vrti se CPU fan, led svetli na ploci ali ploca ne startuje i ne reaguje na start taster.U pitanju je Asus K8S-MV/V ploca. Sta da gledam? Hvala ::
Onda ti preostaje da promenis napajanje,da i njega eliminises kao uzrocnika.Nebi bilo lose i da nabodes neku drugu graficku(moze i PCI),ako i to ne pomaze onda je nazalost ploca,ili proc.
Pipni chipset, i utvrdi da li je vruc, ako jeste, vjerovatno je ili napon probio pa sprzio plucu, ili je nesto drugo, ali to sto si ti naveo su svakako znaci crkavanja ploce...
Pre par dana imao slican problem sa slicnom plocom
04.09.2009. 22:27
status: user broj poruka: 2158
Izgleda da je bios riknuo, probaj da mu izvadis bateriju i ostavi ga tako 1-2h ili do ujutru, pa ujutru probaj da ga statujes ako ni tad nece onda servis pa flesovanje novog biosa.To se desava bar po mom iskustvu kad ode jedan modul rama tada i bios poludi.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.