kako OC dotican CPU na ovoj ploci jer cim predjem sa 233 na 250 FSB nece da se upali spustao sam i memoriju dizao napon i na cpu i memoriji spustao latencije sa 7 na 8 i 9 i nista:(molim za pomoc i svaka pomoc je dobro dosla ostatak konfe
X2 240 sa V1 AX TT(ladan ko zmija) M4A785TD M EVO 2*1GB DDR3 1066Mhz CL7 3850 HIS 512 DDR3 TurboX LC 600W GP2...
Slicni su cpu isto jezgro,trebao bi da probas sa vecim vcore ili da menjas mnozilac, ali to sto si dostigao to ti je max. bez podizanja vcore i uz fabricki kuler.
nemoguce da je toliko los oc za ovu 240-icu...jedino jos da probam posto nisam toliko dizao napon oko 1.45V sam isao(tamo su isli oko 1.5-1.55) i da spustim malo mnozilac sa 14 na 13 pa da vidim...jos neko misljenje???i dal treba da dizem voltaze ploce i sl??hvala svima jos jednom
Taj CPU nije black edition ,ako podizes Vcore povecavace ti se temperatura na CPU ,to resavas sa dobrim kulerom.Nemas sta sa voltazama ploce,ti samo podizes Vcore ,probaj da smanjis Hypertransport i brzinu memorije ,a podizi fsb ili menjaj na veci mnozilac ,moras malo da ekspirimentises.
Ako ti je fabricki kuler moj ti savet nemoj mnogo da se igras sa Vcore
30.08.2009. 17:00
status: user broj poruka: 7725
Podici ce ti temperaturu i nece moci da hladi dobro.Na onom linku sto sam ti dao OC je uradjen sa DDR3 isto ,i tamo ti kazu da spustis frekvenciju memorije kada ides na veci OC.
nije box cooler vec TT V1 AX i spustena je memorija na 800 a kad je na fsb 233 memorija bez problema radi na 1240Mhz.cpu je hladan idle 34C full load 38C
Sto mu neobjasnite kako da ide 4GHz ( Obramdmi, NMY, Pisko i MilosNBG), nego nema vas da se javite ili mu saljete nekakve linkove. Ako si dizao volatazu i spustio takt memeoriji(mada bi ova memorija trebala da radi bar na 1333), ht ti nebi trebao da pravi problem iskljucio cool`n`quiet, to je to nemoze vise. Ako budes klokovao memoriju javi dokle ide sa tim latencijama. pozz
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.