INTEL Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 1333MHz 12MB po meni vrhunski procesor po ok ceni Hteo bi da ga klokujem i izvucem maksimum iz njega pa imam par pitanja:
1. Koju plocu i memoriju je najbolje koristiti
2. Koji kuler na procesoru a da ne bude previse bucan
3. Koja je najveca brzina na kojoj moze stabilno da radi? Cuo sam da moze da ide i do 4GHz
4. Da li je napajanje LC Power 420W ok za to. Napominjem da od komponenti imam samo DVD i da je graficka GForce 4 64mb pa valjda ne trosi puno
Prvo promeni graficku, posto sumnjam da je to PCI Express 2.0 graficka ? Kuler CM Hyper 212 ili Vendetta 2, a ploca sasvim ok je P5Q. I da napajanje je lose valjalo bi da imas 500W i da grafika nova. Ovdasnji clan foruma Lonley Max drzi Q9550 sa Vendetta 2 kulerom na 3.9GHZ 24/7. Nego za sta ces ti da koristis komp ?
Pozdrav!
:: INTEL Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 1333MHz 12MB po meni vrhunski procesor po ok cen :: Hteo bi da ga klokujem i izvucem maksimum iz njega pa imam par pitanja :: :: 1. Koju plocu i memoriju je najbolje koristiti :: :: 2. Koji kuler na procesoru a da ne bude previse buca :: :: 3. Koja je najveca brzina na kojoj moze stabilno da radi? Cuo sam da moze da ide i do 4GH :: :: 4. Da li je napajanje LC Power 420W ok za to. Napominjem da od komponenti imam samo DVD i da je graficka GForce 4 64mb pa valjda ne trosi puno
XEXEXEXEXEXEXEXEXEXEXEXE.... Nikad se nisam ovako slatko nasmejao na ovom forumu... Q9550 i GeForce 4 64MB... hehe uz to i LC POWER 420... Protonpa lik si nad likovi... dobro dosho na forum...
daj sta ti je,pa naravno da zajebava!!! Nema pametnija posla
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Na koju bi to plocu stavio GF4 i Q9550?Mozda da ga pokusas ugurati u socket 478,pokusaj mozda uspes :: :: P.S - Mozda se stvarno ne razumes ili ti dosadno pa zajebava :: :: ::
slab ti je procesor nece moci da potera graficku do kraja mada bi ti prepporucio da umesto gforce 4 stavis gforce 2. i onda uzivaj u grafici samo sto kolega gore rece de ces naci plocu da bi taj procesor upario sa tom mocnom grafikom iz 2003 godine?
hmm GeForce 4 64mb jos nisam video u PCI express varijanti tako da zaboravi na nju, znaci ako radis upgrade menjas: plocu, procesor, memoriju i graficku.Procesor je ok koliko sam ja cuo od ljudi koji ga imaju za ostalo ti nemogu pomoci jer imam AMD/AMd kombinaciju a za grafiku ako nemas puno love 9800gt bi bila sasvim ok.
A na klokovanje procesora zaboravi posto vidim da se ne razumes puno, ako bas hoces vidi na google malo tekstove o overclocking-u kao i sta se radi i koliko se skracuje vek nekoj komponenti sa time.
Tek sad vidim sta sam lupio. Znam da mi treba PCI Express graficka nego sam skroz zaboravio. Komp mi treba za zahtevne programe a igrice ne igram tako da bi ostavio GForce 4 da imam gde da je stavim :D
Hvala na odgovorima, za ove sprdnje za graficku sam sam kriv kad ne razmisljam
Dajte neki dobar text o overklokovanju jer se ne razumem bas najbolje
Moze i 2 puta kupis drugi Q9550 :), a sta ce ti text, sad ce ovdasnji overklokeri da ti ga OC instant preko pcberze na 5GHZ na stock cooleru :), cek da ti se neko javi :), da ti detaljno objasne :).
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.