Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Laptop nece restart?
STRANA 1 OD 1
Lightning Laptop nece restart? 19.08.2009. 15:11 T19473

status: user
broj poruka: 25
Imam problem sa notebook-om Fujitsu Siemens Lifebook c1020. Zamenio sam HDD posto sam ustanovio da ima Bad sector-e,uzeo drugi i imam isti problem. Kada instaliram XP i treba da ode u restart nece,zakoci se. Uspem ja nekako da zavrsim taj install ali nece da digne sistem normalno,samo u safe mode-u ,takodje nece ni shut down i restart normalno. Setovao sam parametre u bios-u na default,ne znam sta moze da bude problem.Sada je stavljen drugi hard a isti problem se javlja,kao da nemoze da prepozna screen. U device manageru sve je instalirano a pise da je monitor unknown? Ima li neko ideju?
Na startup-u ponavlja 2 puta prvi ekran a kada pokusa da digne xp posle logoa samo se restartuje...
Fleshovanje Bios-a?
HDD problem?
Pomagajte ljudi...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Laptop nece restart? 19.08.2009. 15:25 #134003

broj poruka: 3053
jesi probao da uradis clear cmos?

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

:: Imam problem sa notebook-om Fujitsu Siemens Lifebook c1020. Zamenio sam HDD posto sam ustanovio da ima Bad sector-e,uzeo drugi i imam isti problem. Kada instaliram XP i treba da ode u restart nece,zakoci se. Uspem ja nekako da zavrsim taj install ali nece da digne sistem normalno,samo u safe mode-u ,takodje nece ni shut down i restart normalno. Setovao sam parametre u bios-u na default,ne znam sta moze da bude problem.Sada je stavljen drugi hard a isti problem se javlja,kao da nemoze da prepozna screen. U device manageru sve je instalirano a pise da je monitor unknown? Ima li neko ideju
:: Na startup-u ponavlja 2 puta prvi ekran a kada pokusa da digne xp posle logoa samo se restartuje..
:: Fleshovanje Bios-a
:: HDD problem
:: Pomagajte ljudi...
Equinoxe Re: 19.08.2009. 15:38 #134004

broj poruka: 12057

Preporučujem ti da probaš da boot-uješ Hiren`s Boot CD 9.8 ili 9.9 i Live Windows sa njega da vidiš da li će to da izgura i odradiš neke testove odatle. Ako ne uspe ni Live Windows da napuni, to su neku dublji hardwerski problemi.

Spremi Gold Memory MemTest86+.
Antilohije meni lici... 19.08.2009. 21:35 #134065

broj poruka: 688

...da memorija stuca, probaj da izvadis i vratis mem slotove ili da im zamenis mesta ako imas 2, probaj pojedinacno...

Lightning Pa nesto sam i probao... 20.08.2009. 07:52 #134103

broj poruka: 25
Nisam radio clear CMOS a memorije sam vadio i menjao im mesta i isto se desava,mada je menjan samo HDD a ostalo je sljakalo ranije ok. Probao sam i sa nekim alatima sa Hiren`s Boot-a ali sumnjam na grafiku da je otisla. Nece da radi restart,uvek se zabudzi na Windows shoting down.. a na pocetku nece da boot-uje normalno Windows. Najvise me buni sto dva puta krece startup screen i kada ocita uredjaje opet to isto ponovi.Ajde probacu jos nesto. Hvala na savetima...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs