Odjednom je poceo da se pali gasi, ne može da podigne windows. Kaže da su verzije nekih fajlova neophodnih za funkcionisanje zamenjene neprepoznatljivim verzijama i traži da ucit aoriginale sa oriingalngo XP diska ali kad bu ubacim tajs a kog je instaliran ne prihvata ga:tastatura brlja jedva kucam. podigne se iz desetog puta:ideje?
stavi originalan cd.START. RUN.pisi CMD.KAD IZADJE DOS PROZOR PISI SFC-SCANNOW. PA PRITISNI ENTER. RADI SAMO SA ORIGINALNIM WINDOWSIMA .POREDI STA NEDOSTAJE NA RACUNARU I SKIDA SA CD I POPRAVLJA WINDOWS NA RACUNARU.
DRUGA MOGUCNOST JE AKO IMAS RESTORE ZA PARTICIJU C ONDA MOZES DA VRATIS KAD JE DOBRO RADIO. TO MOZE I IZ WINDOWSA KAD USPE DA SE DIGNE. Start.All Programs.Acessories.System tools.System restore. Ako nemoze iz windowsa onda sa F 8 ides u SAFE MOD PA ONDA PONOVIS Start.All Programs.Acessories.System tools.System restore.
Pa nije mogao izmeniti vazne sistemske fajlove tek tako bez razloga... Ja mislim da su ti u komp usli nekii mnogo gadni virusi,i da su ti oni zamenili te sistemske fajlove sa nekim neprepoznatljivim,i da virus ne dozvoljava da ih prekopiras nazad u komp sa diska... Preskeniraj ti ceo komp sa antivirusom(ne znam koji koristis ali Nod 32 je za svaku pohvalu),pa ga preskeniraj sa malwarebytes antimalware programom,i sa UnHackme programom,pa javi rezultate. linkovi su
:: :: Odjednom je poceo da se pali gasi, ne može da podigne windows. Kaže da su verzije nekih fajlova neophodnih za funkcionisanje zamenjene neprepoznatljivim verzijama i traži da ucit aoriginale sa oriingalngo XP diska ali kad bu ubacim tajs a kog je instaliran ne prihvata ga:tastatura brlja jedva kucam. podigne se iz desetog puta:ideje?
Resila sam da danas reinstaliram windows, sacuvala vazne podatke pa nek ide dođavola jer stvarno ne znam koji mu je đavo. Ovo sto ste mi predložili juce nije hteo, komande u dosu ne prepoznaje a jedva sam ih i kucala, restore opcija nece, tj. oce ali kaze da nisu napravljene nikakve izmene i opet nije hteo da ga podigne. Jutros je skocio iz mesta, cak nije ni davao onu poruku. Ali nece da brise fajlove sa usb-a i svim sacuvanim folderima dodaje ekstenziju .exe. Pojavljuju mi se neki fantomski fajlovi tipa recycler ili tako nesto i jos neki koji ne mogu da se obrisu. Tako da posto niti mi je jasno sta se desilo niti mogu da rizikujem zbog jednog dizanja iz prve da ako je virus mi ostane pritajen negde rus-pa jovo nanovo. Hvala za linkove za Nod i sl. skinucu cim ga sredim.
Sad sam 100% siguran da imas neke gadne viruse,cim se svemu dodaje EXE samo od sebe...Moraces da formatiras prvo flash(dobar program za to HP usb disk storage format tool)pa onda da formatiras hard disk(najbolje sve particije,jer ti virusi sto prave exe fajlove deluju na SVE particije harda)
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: :: :: Resila sam da danas reinstaliram windows, sacuvala vazne podatke pa nek ide dođavola jer stvarno ne znam koji mu je đavo. Ovo sto ste mi predložili juce nije hteo, komande u dosu ne prepoznaje a jedva sam ih i kucala, restore opcija nece, tj. oce ali kaze da nisu napravljene nikakve izmene i opet nije hteo da ga podigne. Jutros je skocio iz mesta, cak nije ni davao onu poruku. Ali nece da brise fajlove sa usb-a i svim sacuvanim folderima dodaje ekstenziju .exe. Pojavljuju mi se neki fantomski fajlovi tipa recycler ili tako nesto i jos neki koji ne mogu da se obrisu. Tako da posto niti mi je jasno sta se desilo niti mogu da rizikujem zbog jednog dizanja iz prve da ako je virus mi ostane pritajen negde rus-pa jovo nanovo. Hvala za linkove za Nod i sl. skinucu cim ga sredim.
Iz tvog opisa ti imas enkriptovani program (virus, trojan, rutkit, nazovi ga kako `oces), koji se kopira na MBR particije. Ako se ucitava u registre Microsoft OS (najverovatnije), onda cuva sopstvenu kopiju i na procesoru. Da bi ga se oslobodila:
1) sacuvaj podatke na eksternom disku (usb ili nesto drugo), najbolje da nisu .bkf ili .zip, nego ciste foldere, samo ako imas mesta. 2) format HDD iz DOS, ili Linux (treba ti neki butabilni CD ili flopi sa nekim od ovih programa) 3) ISKLJUCIVANJE KOMPA IZ STRUJE, I VADJENJE BATERIJE IZ PLOCE 30 MINUTA (`eksperti` su me prosle godine ismejali, ali ovo je neophodno, jer ces ga samo tako skinuti sa procesora, u protivnom eto ga opet na novoj instalaciji) 4) cista instalacija 5) provera podataka sacuvanih na eksternom disku (najbolje bi bilo podici disk iz DOSa, ili Linuxa i obrisati sve fajlove cudne ekstenzije. preko toga jos virus scan)
:: :: :: :: Resila sam da danas reinstaliram windows, sacuvala vazne podatke pa nek ide dođavola jer stvarno ne znam koji mu je đavo. Ovo sto ste mi predložili juce nije hteo, komande u dosu ne prepoznaje a jedva sam ih i kucala, restore opcija nece, tj. oce ali kaze da nisu napravljene nikakve izmene i opet nije hteo da ga podigne. Jutros je skocio iz mesta, cak nije ni davao onu poruku. Ali nece da brise fajlove sa usb-a i svim sacuvanim folderima dodaje ekstenziju .exe. Pojavljuju mi se neki fantomski fajlovi tipa recycler ili tako nesto i jos neki koji ne mogu da se obrisu. Tako da posto niti mi je jasno sta se desilo niti mogu da rizikujem zbog jednog dizanja iz prve da ako je virus mi ostane pritajen negde rus-pa jovo nanovo. Hvala za linkove za Nod i sl. skinucu cim ga sredim.
Broj postavljenih tema: 60394. Broj poslatih odgovora: 647394. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.