Evo sam se cuo sa burazerom preko skajpa i ispricao mi je sta je moj tata uspio da uradi. Muckao je malu kanticu od litar ili pola litre sa jupolom, i eto covjek mislio da simulira profi mikser, i u tom simuliranju, ja ne znam kako , njemu je nekih 2 deca jupola palo po tastaturi laptopa. Moj burazer je bio tu i posto je to bila relativno gusta masa, on je to u 10 sekundi sakkupio, ali ne naravno sve. Po njegovim rjecima uspio je 80% toga. Nesto je uslo u tastaturu, izmedju tastera , nesto po funkciskim tasterima na gornjoj strani, mislim na on/off,wifi taster itd., kao i po misu. Medjutim sve funkcionise kako treba, i funkciski tateri i mis, ali ne i svi tasteri, tj. funkcionisu, ali malo teze, mora se ili jace pritisnuti ili se osjeti da je ispod malo ljepljivo.
Racunar radi bez greske, jos smo razgovarali na skajpu, a to se desilo prije 4 dana. Ovo su slike.
Sad, ovako. Tata vise ne prilazi racunaru, i to je rjeseno. MOj brat jer relativno vican, alatu ali meni treba savjet s obzirom na slike koje kacim, sta i kako da radim. Kako da skinem tastaturu, u pitanju je Fujitsu SIemens v3405 model.
Sa koje strane se skida tastatura,jer nju bih u prvi mah ocistio a ove druge stvari naknandno kada se komp vrati u BGD. Da li racunar cijeli rasturam sa donje strane ili se nekako moze skinuti tastatura sa gornje strane. Sa cim da cistim ovo a da ne naskodim struji. Da napomnem, ja sam do sada skidao samo donji poklopac, kako bih ga podrvrgao rednovnom ciscenju na kompresoru.
Gledao sam malo te tvoje slicice, i nigdje se ne vide zakacke od tastature pa bih pretpostavio da sa donje strane postoji nekoliko vijaka koji se odvrnu da bi se oslobodila tastatura...
Potrazi te vijke i odvrni ih (HINT: Trazi simbol tastature), a nakon toga pokusaj odvojiti tastaturu lagano, da ne pokidas flat kabal kojim se spaja tastatura sa ostatkom laptop-a ...
Mislim da nema nikakve svrhe da skidas sve poklopce sa donje strane laptop-a, to ti 90% nece osloboditi tastaturu...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.