Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Restart - problem
STRANA 1 OD 1
MilosNBG Restart - problem 27.07.2009. 10:29 T19048

status: user
broj poruka: 1586
Dosta sam se nervirao i dosao do odredjenih zakljucaka a situacija je sledeca: Instalira se sistem, drajveri sve po PS-u... Kada ubacim disk sa filmovima ili slicno, onog trenutka kada treba da krene sa citanjem, komp se resetuje... BSOD ne izbacuje, ne ostavlja nikakve greske za sobom, kao da je hardverski reset. Primetio sam da u tom trenutku skljocne hard i ugasi se da bi se po inicijalizaciji BIOS-a ponovo pokrenuo, ali tada zabode i BIOS i ni makac (ponovni restart vraca default parametre BIOS-a)
Hard i optiku je doneo covek da ugradim a oba su testirana na dve konfiguracije:
AMD Athlon 1700+ - dva CPU-a
MSI KT3V/ASUS A7V266
512MB - vise modula
FX5200/GF2/Radeon9600Pro
PSU Frontier/MS Industrial - proverena, ispravna

Da napomenem da se ponasa isto bilo da su HDD i CDROM na istoj ili odvojenim granama i IDE kontrolera i napajanja.

Hard je WD 80GB (WD800BB), optika LG GCC-4521B Combo drive. Moj zakljucak je da crkava hard polako jer optiku sam probao na svojoj i burazerovoj masini i lepo radi (cita/reze). Da stvar bude zanimljivija, i hard ok radi kao slave, ali u solo varijanti mu izgleda nesto ne odgovara.

Ovo su moji zakljucci ali bih voleo da cujem i druga misljenja. Hvala unapred.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 27.07.2009. 10:48 #130743

broj poruka: 12057

WD800BB i BB generalno je jedna od najgorih serija diskova iz te firme. 90% je hard.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

MilosNBG ... 27.07.2009. 11:51 #130747

Djubre jedno pokvareno, zeza me ceo dan juce i jutros.... LG!!! Combo!!! Nasao sam drugi HDD,provereno radi kako treba, ubacio i TRT!!! (Turska Radio Televizija ) Skljoc - i ne da radi.
Sada cu lepo da ga zakacim za bajs i da ga vucem po NBG-u da mi upotpuni uzitak u voznji

LonleyMax Napajanje... 27.07.2009. 11:57 #130748

broj poruka: 1475
Mozda je ispravno, ali nema dovoljno struje... na mom starom kompu se to desavalo i ja sam ciljao na HD (bas zbog tog turn off HDD-a - skljocanja) sve dok napajanje nije probilo i spalilo plocu... sada su promenjena ta dva dela i HDD sljaka super cak sam ga terao i ovom novom kopu na 4.5GHz (bila Vista zbog Vantage i SuperPI)!

A i na jos jednom kompu sam imao isti slucaj tako da 100% napajanje NE daje DOVOLJNO struje... nabavi jedno napajanje od 350W (moze i kinez) zakaci i vidi oce raditi... samo za probu bar!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

EDIT: evo par slika da vidis kako je kad se igras sa napajanjem! :D (to je ta ploca sto je osla)
http://img187.imageshack.us/img187/6006/lonleymaxsphoto111.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/1966/lonleymaxsphoto110.jpg
MilosNBG ... 27.07.2009. 16:31 #130796

Ma menjaonapajanja i to tri komada.... MS Industrial, frontier i LC... sve isto... Evo vec pola dana radi najnormalnije sa Pioneer i Lite-On-om...

Slike su strasne, imao sam i ja par takvih kandidata... Miljenik mi je burazerov ortak koji je overklokovao masinu tako sto je napajanje sa 220 prebacio na 110V... Mislio covek da ce ako stavi na 110 masina isto da radi pa kada je bude vratio na 220V onda ce se duplo ubrzati

LonleyMax Re: ... 27.07.2009. 18:21 #130816

broj poruka: 1475
Mislim da ti je burazerov ortak najbolji OC-er na svetu... jakok mi se dopada njgova tehnika... ako ga vidis u skorije vreme reci mu da mi je postao idol! (ali bez sale)
Ovo je najgenijalnija stvar koju sam cuo.......... xaaxxaxaax :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

:: Ma menjaonapajanja i to tri komada.... MS Industrial, frontier i LC... sve isto... Evo vec pola dana radi najnormalnije sa Pioneer i Lite-On-om..
::
:: Slike su strasne, imao sam i ja par takvih kandidata... Miljenik mi je burazerov ortak koji je overklokovao masinu tako sto je napajanje sa 220 prebacio na 110V... Mislio covek da ce ako stavi na 110 masina isto da radi pa kada je bude vratio na 220V onda ce se duplo ubrzati
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
dookeey to je do optike 27.07.2009. 20:13 #130832

broj poruka: 158
firmware zeza nesto...jbg...

MilosNBG ... 27.07.2009. 21:36 #130842

Ma decko je zmaj, obozavam ga prenecu mu pozdrave i novi status koji je dobio kod tebe

Ova peripetija oko restarta je konacno resena, zamenjena optika i idemo dalje...

trawarijus problem... 30.07.2009. 09:30 #131209

broj poruka: 3

baltazar505

trawarijus problem... 30.07.2009. 09:33 #131210

broj poruka: 3
Probaj sa memorijom mozda se restartuje zbog nekompatibilnosi rama-a??? Vidi u user manuelsku koje su mo ok memorije za rad....POZZ i sretno!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs