Podizi polako FSB u koracima od po 2 ,i malo ekspirimentisi sa mnoziocem posto nije Black edition.Mozes malo da podignes Vcore 100 mv ili 200 mv,ako hoces i vise,iskljuci mu cool n quiet za stednju energije u biosu.Treba ti i malo jaci kuler ,ne fabricki ,zbog temperatura ,kako spoljnih trenutno ,tako i zbog povecanog grejanja CPU zgog Oc-a.Recimo mnozilac puta fsb ti daje neku frekvenciju.
Probaj malo OC i sa AMD Overdrive iz windows-a,ali ako si novi u OC da te ne zbune te silne cifre,pa mozes sa time da ekspirimentises i kasnije.
jesam nov, u smislu samom fizickog overclock-a, ali dosta Sam citao o tome i dobro Sam informisan... imam overdrive na kompu.
inace, ako ga oc preko overdrive-a, jer to on menja skroz, cak i u biosu, ili ce to da bude aktivno samo dok radi komp odnosno amd overdrive?
znaci trebalo bi da promenim kuler cak i zbog 400mhz (sa 2.6 na 3.0)?
thanx on reply
!!!krivo nikad nije bilo zbog odricanja trista!!!
:: Podizi polako FSB u koracima od po 2 ,i malo ekspirimentisi sa mnoziocem posto nije Black edition.Mozes malo da podignes Vcore 100 mv ili 200 mv,ako hoces i vise,iskljuci mu cool n quiet za stednju energije u biosu.Treba ti i malo jaci kuler ,ne fabricki ,zbog temperatura ,kako spoljnih trenutno ,tako i zbog povecanog grejanja CPU zgog Oc-a.Recimo mnozilac puta fsb ti daje neku frekvenciju :: :: :: Probaj malo OC i sa AMD Overdrive iz windows-a,ali ako si novi u OC da te ne zbune te silne cifre,pa mozes sa time da ekspirimentises i kasnije :: :: download lin :: http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15337_15354_15359,00.htm :: :: ::
Ma moze 400 mhz vise od default-a sa fabrickim kulerom,cak i sa blagim podizanjem voltaze procesora fabricki kuler ce ga ohladiti dovoljno da ne bude nikakvih problema...ali za ozbiljniji overklok ti treba bolji kuler a 400 mhz vise NIJE neki ozbiljniji overklok...zato samo napred...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: jesam nov, u smislu samom fizickog overclock-a, ali dosta Sam citao o tome i dobro Sam informisan... imam overdrive na kompu :: :: inace, ako ga oc preko overdrive-a, jer to on menja skroz, cak i u biosu, ili ce to da bude aktivno samo dok radi komp odnosno amd overdrive :: :: znaci trebalo bi da promenim kuler cak i zbog 400mhz (sa 2.6 na 3.0) :: :: thanx on reply :: :: !!!krivo nikad nije bilo zbog odricanja trista!! :: :: :: Podizi polako FSB u koracima od po 2 ,i malo ekspirimentisi sa mnoziocem posto nije Black edition.Mozes malo da podignes Vcore 100 mv ili 200 mv,ako hoces i vise,iskljuci mu cool n quiet za stednju energije u biosu.Treba ti i malo jaci kuler ,ne fabricki ,zbog temperatura ,kako spoljnih trenutno ,tako i zbog povecanog grejanja CPU zgog Oc-a.Recimo mnozilac puta fsb ti daje neku frekvenciju :: :: :: :: :: :: Probaj malo OC i sa AMD Overdrive iz windows-a,ali ako si novi u OC da te ne zbune te silne cifre,pa mozes sa time da ekspirimentises i kasnije :: :: :: :: download lin :: :: http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15337_15354_15359,00.htm :: :: :: :: :: ::
Ja sam i napisao za vise od 3 ghz pozeljno je bolji kuler
25.07.2009. 16:12
status: user broj poruka: 7725
Idi na OC prvo ovo sto sam ti ja napisao ,lako ces da skapiras overdrive,bez menjanja opcija u biosu i ne moze OC.Topliji su dani kontrolisi malo temperaturu , sem ako imas klimu u sobi onda nema problema ,mislim da ti je plafon za taj CPU temperatura oko 65 C ,preko toga ne bi smeo da ides.
Max Temps (C) 73`C je ipak veca od 65 C sto sam naveo u prethodnom postu.Znaci preko toga ne sme da ti ide,a ti gledaj da ti bude manje od 73 ,recimo oko 65 C.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.