Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Izbor unimera, lemilica i alata
STRANA 1 OD 1
FAQ Izbor unimera, lemilica i alata 21.07.2009. 11:36 T18928

status: user
broj poruka: 532
Da li moze neko da mi odvoji visu, srednju i nizu klasu ovih proizvodaca koje sam nasao a moguce ih je uzeti kod nas. Koji su dobri, pristupacni i ostalo a koji su bas kvalitetni:

Unimeri:

Finest
Voltcraft
Uni-T
Mastech
Sinometer
Meterman (Amprobe)
Fluke

Lemilice:

Antex
Gordak
Pace
Ersa
Weller
HQ Nedis

Alati:

Unior
Wiha
Knippex
Pro`sKit
Belzer
Stanley
Sandvik
Wera

Hvala na smernicama!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Mogu da ti kažem šta koristim i čime sam zadovoljan 21.07.2009. 12:28 #129899

broj poruka: 12057

Unirer: Mastech, korektni proizvodi za ne puno para.

Lemilice: Weller (meni sasvim OK), i skuplje ali kvalitetnije Ersa.

Alti: Proshit izbegavaj, šrafcigeri se ljušte koliko su đubre
Unior je solidan prosek.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

gilopile ... 21.07.2009. 13:15 #129903

broj poruka: 9459
Svaka preporuka za ersu.Odlicna lemilica.Lagana,sa milion razlicitih vrhova koji se menjaju u trenu(nema onih glupih srafova koji oksidiraju i zapeknu),rucka je hladna i posle 5 sati...Konkretno imam model c25.

http://www.modulor.de/shop/oxid.php/sid/x/shp/oxbaseshop/cl/details/cnid/TSD/anid/LNAG/changelang/1

FAQ Hot air gun 21.07.2009. 13:41 #129908

A znate li gde da nadjem neki manji fen poznatog proizvodjaca. Da bude nesto mobilniji od klasicnih za skidanje farbe. Nesto nalik ovom ali kompaktnije, koliko staju i gde?

http://www.bosch-pt.rs/boptocs2-rs/Category.jsp.jsessionid=A8B161DFBBF1858B6D4C530304C450BB.s038?country=RS&lang=sr&division=gw&ccat_id=101297

Mogu li njih da korisitm i kao kompresore za izduvavanje prasine iz kucista? Znaci samo da ugasim grejac i obrtaje stavim na maksimum? Koji to moze? Znaci da ima 2 brzine sporo/hladno, temperature naprimer 2 stepena 250/500 C i da moze da samo duva hladno. Dajte neki predlog!

imarkovic @FAQ 21.07.2009. 14:52 #129916

broj poruka: 19022
evo ti ovako, igrom prilika, radio sam manje-vise sa tim alatom.

Unimeri - FLUKE br.1 Amerikanac, ali ima cenu, koju zasluzuje.

Lemilice: Ersa, pa Weller, mada, tu su negde, meni se nekako Ersa mnogo bolje pokazala.

Alati: Knippex, oni prave najbolja klesta apsolutno, nemaju konkurenciju, rade klesta za Wurth, tako da, to ti je merodavno, stanley je sranje, Unior je ok, jeftiniji je, imaju odlicne srafcigere, a dobar, Pro`s kit, on je isto odlican, recimo za krimp klesta, za ove ostale nisam cuo. Sto se tice alata, Knippex za klesta, unior za srafcigere,Pros kit za krimpaljke, a Stanley za cekic i skalpere, eto tako sam ja za sebe iskombinovao i dobio sam sve extra po ne nekoj astronomskoj cifri...

A fen sa vrelim vazduhom, imas u Bosch radnjama, probaj preko puta bogoslovskog fakulteta na bogosloviji, ili preko puta MUP-a (bela kuca), u onom manjem trznom centru, tu ti je bosch, a imas i u Merkuru na autoputu.
alexalex re: 21.07.2009. 15:40 #129922

broj poruka: 43
nisi napisao sta planiras da radis !,
za lemilicu bi svakom preporucio weller i samo weller ali posto su one skupe za svakog onda ide quick(oko 80eur duvaljka i lemilica zajedno) kineska koja je odlicna neki kazu i bolja od renomiranih marki(zavisi ko na sta navikne),za instrument fluke najbolji ali mu je i cena prevelika zato uzmi sanwa(od 20-50eur za vrhunski japanski instrument nije puno)
FAQ Re: re: 21.07.2009. 16:34 #129927

Gde to da nadjem tu Sanwu kod nas? Gordak je li to isto sto i Quick?

:: nisi napisao sta planiras da radis !
:: za lemilicu bi svakom preporucio weller i samo weller ali posto su one skupe za svakog onda ide quick(oko 80eur duvaljka i lemilica zajedno) kineska koja je odlicna neki kazu i bolja od renomiranih marki(zavisi ko na sta navikne),za instrument fluke najbolji ali mu je i cena prevelika zato uzmi sanwa(od 20-50eur za vrhunski japanski instrument nije puno)
codeus re 21.07.2009. 18:45 #129940

broj poruka: 4054

ako nemas para za weller ili ersu koje su odlicne i izdrzljive alatke ... topla preporuka gordak 952-v digitalna duvaljka/lemilica ... imam je vec pola godine i mala sljaka ko luda ... gordak i quick mislim da su iste stvari...
od sitnog alata koristim sve sto moze da mi odvrne saraf :) .. i to sitni pro`s kit alat .. sljaka .. unior mi ide na zivac jer je SKUP a kvalitetan kao MIOMONT koji se pokazao kao odlican jeftin alat ..
sad sam bio u CG meces dana na radu i PRO`SHIT alat mi je zardjo posle 10 dana (kombinirke, secice , itd), miamont ili miomont wtf, kao i unior su i dalje sjajni.
savatije ma zna se ko je mercedes medju alatom, al zato i kosta 21.07.2009. 19:47 #129942

broj poruka: 1121

Fluke, weller,Knippex+Sandvik
tortojed Kada se radi o lemilicama, raspitaj se i za... 21.07.2009. 20:36 #129947

broj poruka: 11001

Denon.
obradmi Vidim da postoji opste saglasje oko Fluke i Weller 21.07.2009. 21:04 #129949

broj poruka: 7725
Fluke vredi svaki Euro.Fluke je za profi stvari bez dileme.Nego Tortojed nisam cuo za Denon lemilice ,jel to profi bas ?

alexalex re 21.07.2009. 21:16 #129951

broj poruka: 43

gordak ne valja, quiuck je dosta bolja lemilica a skuplja je 10eur.ima kod prodavac rezervnih delova za mobilne telefone.3g,daxel,exel,vip...
a sanwa ima u ns u http://www.sprintel.rs/ nek ti posalju sitijem.
philaemos ... 21.07.2009. 22:24 #129960

broj poruka: 2743
Na poslu koristim:
Fluke (ako imas para)
Weller (takodje)

A alate dobijamo od neke austrijske firme, jbm li ga kako se zovu.
A sto se tice Sandvika, sumnjam da imas para za te stvari, zet mi radi u Sandviku u Bg-u, to nije za svakog...

Pozzz

tortojed Re: Vidim da postoji opste saglasje oko Fluke i Weller 22.07.2009. 03:48 #129988

broj poruka: 11001
http://www.sigmameasurement.com/SMTreworkstationSD3000II.htm

ili

http://www.sprintel.rs/IZDVAJAMO_ALAT_LEMILICE_SMD.html

Ovde se radi o `pistolj` modelu, no uprkos tome, sposobnom da lemi i odlemljuje (sa izduvavanjem!) i SMD komponente.

za ObradaMi: Osim audio-uredjaja, Denon proizvodi i izuzetno sirok spektar instrumenata za merenja u elektronici i popravke elektronskih uredjaja. Pre nekoliko godina, ogranak koji se time bavi poceo je da se pojavljuje pod nazivom Den-on (verovatno zbog toga sto je neke ljude bunila njihova osnovna delatnost).

:: Fluke vredi svaki Euro.Fluke je za profi stvari bez dileme.Nego Tortojed nisam cuo za Denon lemilice ,jel to profi bas
::
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs