Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
PC blokira kod maske za maticnu plocu???
STRANA 1 OD 1
voxxx PC blokira kod maske za maticnu plocu??? 19.07.2009. 15:58 T18899

status: user
broj poruka: 351

Sve zivo sam probao...vadio kartice, memoriju, cistio, skidao batreriju za cmos....nista...ne mogu da udjem u bios uopste, blokira se tastatura slika se zamrzne i ostane logo za maticnu...po mom misljenju je ploca...svi ventilatori rade, hdd radi...ima li ko bilo kakvu ideju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peguar Probaj 19.07.2009. 16:13 #129628

broj poruka: 332
Da dignes bez tastature i misa pa onda ubodi mis pa tastaturu i obrnuto

Equinoxe Re: 19.07.2009. 16:15 #129629

broj poruka: 12057

Ako je USB tastatura, jel imaš neku PS/2 da probaš ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

voxxx Re: 19.07.2009. 16:18 #129630

Ne mrda....zamrzne se slika...mis i tastatruru sam iksljucio, i hdd, samo monitor je bio ukljucen i nista vise.

Equinoxe Re: Re: 19.07.2009. 16:22 #129631

Isključi i izvadi sve što možeš, svu optiku, HDD-ove, dodatne PCI(e) kartice pa probaj.

::
:: Ne mrda....zamrzne se slika...mis i tastatruru sam iksljucio, i hdd, samo monitor je bio ukljucen i nista vise
shone79 re: 19.07.2009. 16:37 #129636

broj poruka: 142

Obavezno izvuci opticke uredjaje i HDD-ove, oni znaju da stvaraju takve probleme. Takodje na nekim plocama nije dovoljno samo izvuci bateriju za reset biosa, probaj i sa jumper-om (ako vec nisi). Ukoliko ti ovo ne prodje, probaj da ukljucis racumar samo sa procesorom, memorijom i grafikom (ako imas integraciju onda na njoj), mogao bi da probas i da pozajmis od nekoga drugu memoriju. Ako ti nista od ovoga ne prodje - plocu na servis...

P.S. Procesor iskljucujem kao mogucnost crkavanja jer je % < 1%, a i najverovatnije da ti je proc crkao, culo bi se samo pistanje

pozz
voxxx Re: shone79 19.07.2009. 17:26 #129640

Ne znam tacno na koji jumper mislis...inace sam povadio i hdd i dvd i ukljucio bas kao sto si rekao. Memoriju na zalost nemam da probam. Znam da procesor nije. Uostalom na njega kao i na plocu postoji garancija od 3 godine i nije istekla. Cak nije ni za garficku koja je na 2 godine. Ja licno sumnjam u maticnu. Znas li kakva je procedura ako je pod garancijom a nemaju vise taj model ploce, koju stavljaju? Ako mozes, objasni mi na koji dzamper mislis.
Jebivetar Imao neshto slichno 19.07.2009. 17:56 #129644

broj poruka: 2386
kod komshije. Spao mu pasivni hladnjak sa chipseta jer se jedna zabica izvukla iz lezishta. Rachunar blokirao kod POST-a, i desilo se josh jednom ali smo znali shta je problem.
Shto se tiche procedure kod garancije, ako nemaju istu mogu da zamene za drugu ili da trazish povracaj novca pa kupi na drugom mestu.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

dukiduledu moe lako 19.07.2009. 20:43 #129668

broj poruka: 826
da se desi da je i do procesora.ali ukoliko nije,ploca je riknula,ne prolazi post

Equinoxe Re: moe lako 19.07.2009. 20:44 #129669

Eh da ima neku Post karticu, sve bi bilo jasno....

:: da se desi da je i do procesora.ali ukoliko nije,ploca je riknula,ne prolazi pos
obradmi Koja ti je ploca ? 19.07.2009. 21:00 #129672

broj poruka: 7725
Da bi bio siguran sta je, moraces da proveris i sa drugom memorijom i grafickom.
Onda ti ostaje CPU i ploca,Apsolutno sve poiskljucujes kad probas ukljucujuci i flopi ,ako imas.
Cak bi mogao i da izvadis plocu iz kucista i da je probas odvojenu iz kucista,ukljuci samo
graficku i tastaturu i kresni plocu na onaj atx pwr.

salari cpu 20.07.2009. 01:20 #129719

broj poruka: 32

imao sam bas isti problebm .kod mene cpu crkavao pa sam promenio,
to retko se desava ali je...........
pozdrav
shone79 re: re: 20.07.2009. 09:04 #129731

broj poruka: 142

`Clear cmos` jumper obicno se nalazi pored baterije, mada nije pravilo. Ako imash uputstvo od ploce mozes tamo da ga nadjes. Taj jumper ima 3 pina i dva su spojena. Izvuces jumper sa pinova 1-2 i prebacis ih na pinove 2-3, sacekas 10-ak sekundi i vratis kako je bilo. Neznam kad si vadio bateriju dali si izvukao napojni kabl iz kucista? i to moze da blokira reset biosa. Znaci reset biosa sa baterijom - obavezno vadjenje kabla iz napajanja.

Ako ti je plocha neispravna, a nemaju da ti daju istu, trebalo bi da ti je zamene sa plocom slicnih performansi, ili da ti vrate cash.

Pozz

tortojed Ako nisi siguran koji jumper je zaduzen za C-MOS clearing... 20.07.2009. 17:31 #129786

broj poruka: 11001
onda jednostavno izvadi bateriju i vrati je posle desetak minuta. To bi moralo da resetuje CMOS.

>>>>>>>>>>>>>>Najverovatnije se radi o crkavanju ploce
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs