Sve zivo sam probao...vadio kartice, memoriju, cistio, skidao batreriju za cmos....nista...ne mogu da udjem u bios uopste, blokira se tastatura slika se zamrzne i ostane logo za maticnu...po mom misljenju je ploca...svi ventilatori rade, hdd radi...ima li ko bilo kakvu ideju?
Ako je USB tastatura, jel imaš neku PS/2 da probaš ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Obavezno izvuci opticke uredjaje i HDD-ove, oni znaju da stvaraju takve probleme. Takodje na nekim plocama nije dovoljno samo izvuci bateriju za reset biosa, probaj i sa jumper-om (ako vec nisi). Ukoliko ti ovo ne prodje, probaj da ukljucis racumar samo sa procesorom, memorijom i grafikom (ako imas integraciju onda na njoj), mogao bi da probas i da pozajmis od nekoga drugu memoriju. Ako ti nista od ovoga ne prodje - plocu na servis...
P.S. Procesor iskljucujem kao mogucnost crkavanja jer je % < 1%, a i najverovatnije da ti je proc crkao, culo bi se samo pistanje
Ne znam tacno na koji jumper mislis...inace sam povadio i hdd i dvd i ukljucio bas kao sto si rekao. Memoriju na zalost nemam da probam. Znam da procesor nije. Uostalom na njega kao i na plocu postoji garancija od 3 godine i nije istekla. Cak nije ni za garficku koja je na 2 godine. Ja licno sumnjam u maticnu. Znas li kakva je procedura ako je pod garancijom a nemaju vise taj model ploce, koju stavljaju? Ako mozes, objasni mi na koji dzamper mislis.
kod komshije. Spao mu pasivni hladnjak sa chipseta jer se jedna zabica izvukla iz lezishta. Rachunar blokirao kod POST-a, i desilo se josh jednom ali smo znali shta je problem. Shto se tiche procedure kod garancije, ako nemaju istu mogu da zamene za drugu ili da trazish povracaj novca pa kupi na drugom mestu.
Eh da ima neku Post karticu, sve bi bilo jasno.... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Da bi bio siguran sta je, moraces da proveris i sa drugom memorijom i grafickom. Onda ti ostaje CPU i ploca,Apsolutno sve poiskljucujes kad probas ukljucujuci i flopi ,ako imas. Cak bi mogao i da izvadis plocu iz kucista i da je probas odvojenu iz kucista,ukljuci samo graficku i tastaturu i kresni plocu na onaj atx pwr.
`Clear cmos` jumper obicno se nalazi pored baterije, mada nije pravilo. Ako imash uputstvo od ploce mozes tamo da ga nadjes. Taj jumper ima 3 pina i dva su spojena. Izvuces jumper sa pinova 1-2 i prebacis ih na pinove 2-3, sacekas 10-ak sekundi i vratis kako je bilo. Neznam kad si vadio bateriju dali si izvukao napojni kabl iz kucista? i to moze da blokira reset biosa. Znaci reset biosa sa baterijom - obavezno vadjenje kabla iz napajanja.
Ako ti je plocha neispravna, a nemaju da ti daju istu, trebalo bi da ti je zamene sa plocom slicnih performansi, ili da ti vrate cash.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.