Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Sta znaci BIOS is not ACPI compliant???
STRANA 1 OD 1
milos666 Sta znaci BIOS is not ACPI compliant??? 18.07.2009. 21:28 T18882

status: user
broj poruka: 398
Pojavljuje mi se plavi ekran smrti i nesto kao ``BIOS is not ACPI compliant``... Flesovao sam najnoviji BIOS za moju plocu, Gigabyte GA M57 SLI S4 rev. 2.0, koristio sam donedavno Sedmicu bild 7100 i instalirao najnovije drajvere... Sad sam se nadao da ce sa bildom 7600 da se resi problem ali nije... Jel zna neko sta znaci ovo sto pise u naslovu???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 18.07.2009. 21:38 #129522

broj poruka: 12057

Probaj prvo:
ACPI 2.0 Support - (yes) + ACPI APIC support - (enabled)

Ako ne raši problem:
Load default settins ili discharge.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Pisko BIOS probatori 18.07.2009. 22:17 #129531

broj poruka: 6654
ACPI - Advanced Configuration and Power Interface je standard koji su razvili ( i ostavili otvorenim za upotrebu svima) od strane HP-a, Intela, Microsofta, Phoenixa, i Toshibe. (Ko` bi rekao da će MS i Intel nešto da daju za dž?).

ACPI omogućuje komunikaciju hardvera koji se nalazi u konfiguracijama sa operativnim sistemima (nezavisno od toga o kojem se OS-u radi) tako što se bavi - svim onim što srećemo u BIOS-u: upravljanje napajanjem, paljenjem i gašenjem, kontrolom temperatura..... Ukratko, nema veze sa životom da si bez toga ostao, jer ti računar ne bi radio uopšte ili bi sagoreo ko` Hepo kocka od napona ili pregrevanja, tako, poslušaj što ti bax reče o resetovanju bios-a.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

skeptik Odgovor 19.07.2009. 08:38 #129566

broj poruka: 31
Ne mogu da verujem da se poneki igraju Biosom, a ne znaju sta je to???? To je isto kao kada bi u oko stavljao mast ,a neznas cemu je namenjena. Biosom se ` igraju` samo veliki igraci koji to dobro poznaju.Zato `Ne diraj ono sto neznas! jer glava boli puno!` i sledci put pitaj ,a onda radi>

milos666 Nisam se nista igrao sa biosom... 19.07.2009. 09:26 #129570

broj poruka: 398
... nego sam mislio da mi se to desava zbog win 7, pa kad mi je ponestalo ideja, mislio sam da je do zastarelog biosa, pa sam ga flesovao sto nije neka nauka, i nisam nista dirao, sve je na default... Jebiga, izgleda da moram da se vratim na Vistu... U svakom slucaju Pisko hvala na objasnjenju.
A ``veliki igraci`` su nekada bili mali igraci, pa su ucili na greskama, zato i blejim na ovom forumu, jer uvek ima ljudi koji hoce da pomognu i nauce te necemu, sto je uostalom, verovatno i poenta foruma... Nije da imam kompleks da hocu da budem `veliki igrac` nego sam jednostavno radoznao...
Pisko Ok, cool malo 19.07.2009. 15:08 #129609

broj poruka: 6654
Na greškama se uči, na tuđima pametni, al` se svoje duže pamte.

Gledaj, postoji stvarno mogućnost da BIOS nije ACPI odgovarajuć, odnosno, da je kilavo napravljen, bez poštovanja ACPI standarda, ili, da je došlo do nekog oštećenja ili greške kod flešovanja. Ako je bilo šta osim ovog što sam zadnje naveo, onda bi negde po forumima, naročito tog proizvođača MBD-a, moralo da se pojavi bar još neko nesrećno lice sa istim posledicama. Proveri i to.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs