Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
PItanje od 1500evrica
STRANA 1 OD 1
knele88 PItanje od 1500evrica 01.07.2009. 15:06 T18467

status: user
broj poruka: 451
E sad ono desi se i ćoravoj kokoši da ubode zrno pa i meni se desilo da dodjem do pozamašne sume koja je data u naslovu teme, a koja će sigurno otići samo za jak PC e sad da vas čujem da mi sastavite neku mašinu sada ili da čekam da dodje ati 5xxx serija i jači procesori tj swe jače msm kao što gile23 zna koji komp sad imam i da ja wishe wolim AMD neko Intel
Pozdraw
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
limunche re 01.07.2009. 15:14 #125311

broj poruka: 426
da sam ja na tvom mestu sacekao bih malo...

Daum ... 01.07.2009. 15:37 #125316

broj poruka: 12798
Mozes ti da volis AMD koliko hoces, Intel je brzi. Ako imas tolike pare na raspolaganju bilo bi suludo da uzmes AMD...

Ognjeni Re: PItanje od 1500evrica 01.07.2009. 15:43 #125320

broj poruka: 4526
88 smo si god pa ajd i nekako da te razumem....ali, probaj da svatis ( i ti i svi ostali na ovom forumu ....jeli tebi treba komp od 1500 e ? radis istrazivanja u Vinci ili sta ne razumem ?

kupis komp za 800e max do 1000e ako hoces bas da se seljacis, taj komp ce ti terati sve najnovije igre na max 2-3 god, cak i ako se bavis ozbiljnijim stvarim sve ce ti raditi...

a ostatak love ..500-700 e ostavis i za 2-3 god kupis najnoviji procesor i gpu i opet imas vrh komp koji ce sve terati na max jos 2-3 god.

pamet u glavu i ne bacaj pare.

Ajd uzdravlje

:: E sad ono desi se i ćoravoj kokoši da ubode zrno pa i meni se desilo da dodjem do pozamašne sume koja je data u naslovu teme, a koja će sigurno otići samo za jak PC e sad da vas čujem da mi sastavite neku mašinu sada ili da čekam da dodje ati 5xxx serija i jači procesori tj swe jače msm kao što gile23 zna koji komp sad imam i da ja wishe wolim AMD neko Inte
:: Pozdraw
Plamen Ako bash hoces da dash te grdne pare na komp uzmi sl: 01.07.2009. 16:09 #125329

broj poruka: 2836
INTEL i7-920 Core i7, 2.66GHz/4.80GT/s/8MB BOX 64bit 45nm 23,328.00
Gigabyte GA-EX58-UD5 21,800.00
OCZ 6GB (3x2GB) DDR3 1600MHz/Reaper Triple Channel/CL 7 11,232.00
GIGABYTE GV-R487X2-2GH-B ATI Radeon HD4870 2GB DDR5 37,260.00
WD Caviar Black 1TB/WD1001FALS, 3 Gb/s, 32 MB Cache, 7200 RPM 8640.00
WD Caviar Black 1TB/WD1001FALS, 3 Gb/s, 32 MB Cache, 7200 RPM 8640.00
COOLER MASTER Gladiator 600, ATX, w/o PSU, 7344.00
Cooler Master Real Power RS-700-ASAAA1-EU 700W 11,400.00
LG 23` W2361VP-PF TFT, 1920X1080 Wide, 50.000:1, 2ms, 20,952.00
Blue-ray 10,000

Ovo je trenutno najaca masina!
skar Re: Re: PItanje od 1500evrica 01.07.2009. 17:52 #125365

broj poruka: 3992
najpametnije receno

rad je od coveka napravio majmuna

:: 88 smo si god pa ajd i nekako da te razumem....ali, probaj da svatis ( i ti i svi ostali na ovom forumu ....jeli tebi treba komp od 1500 e ? radis istrazivanja u Vinci ili sta ne razumem ?
::
:: kupis komp za 800e max do 1000e ako hoces bas da se seljacis, taj komp ce ti terati sve najnovije igre na max 2-3 god, cak i ako se bavis ozbiljnijim stvarim sve ce ti raditi..
:: a ostatak love ..500-700 e ostavis i za 2-3 god kupis najnoviji procesor i gpu i opet imas vrh komp koji ce sve terati na max jos 2-3 god
:: pamet u glavu i ne bacaj pare
:: Ajd uzdravlje
:: :: E sad ono desi se i ćoravoj kokoši da ubode zrno pa i meni se desilo da dodjem do pozamašne sume koja je data u naslovu teme, a koja će sigurno otići samo za jak PC e sad da vas čujem da mi sastavite neku mašinu sada ili da čekam da dodje ati 5xxx serija i jači procesori tj swe jače msm kao što gile23 zna koji komp sad imam i da ja wishe wolim AMD neko Inte
:: :: Pozdraw
knele88 oke 01.07.2009. 18:06 #125370

PA hvala vam mslim da ću sačekati do nowe godine pa ću onda da vidim jer tada uvek najbolje ponuda mada msm da ću sto kaže Ognjeni dati oko 800e pa posle polako
Pozdraw

gile23 Re: Re: PItanje od 1500evrica 01.07.2009. 18:18 #125375

broj poruka: 9121
Slazem se u potpunosti sa Ognjenim, znaci uzmi 5870, neki I7 ili I5 pa kako se budu ponasali , a ostatak mozes da sacekas, a trenutno u tom High end segmentu Intel rules, AMD nije nesto. A sto pise plamen Blu Ray rezac, to ti ne treba ni za sta, znaci obican Combo drive za 2000, a lako ces dodati Blu Ray kada izadje, kada budes zeleo da uzmes novi komp, a bude se pojavila ATI 5xxx serija ili nVidia GT300 ako tada izadje javi se. Nego kako ide taj OC? A kompjuter od 1500 evra ili laptop neke slicne cene ce ti trebati kada se budes bavio nekim ozbiljnim poslom i budes imao dobru zaradu, a dotad, bilo sta sto ce da ti odradjuje posao bice sasvim dovoljno. Neki drug od moga druga prso je na komp oko 2000 evra, sakupljao je pare za to ceo zivot, moje licno misljenje je da je uzeo odlican komp, terace to duze vreme, ali bi mnogo bolje prosao da je uzeo komp od 1000 evra sad i posle 2-3 godine dao 1000 evra na nov komp, dobio bi kasnije masinu koja je brza od te od 2000 evra sigurno 50%-100% zavisno od tehnologije koja izadje.

Pozdrav!

:: 88 smo si god pa ajd i nekako da te razumem....ali, probaj da svatis ( i ti i svi ostali na ovom forumu ....jeli tebi treba komp od 1500 e ? radis istrazivanja u Vinci ili sta ne razumem ?
:: kupis komp za 800e max do 1000e ako hoces bas da se seljacis, taj komp ce ti terati sve najnovije igre na max 2-3 god, cak i ako se bavis ozbiljnijim stvarim sve ce ti raditi..
:: a ostatak love ..500-700 e ostavis i za 2-3 god kupis najnoviji procesor i gpu i opet imas vrh komp koji ce sve terati na max jos 2-3 god
:: pamet u glavu i ne bacaj pare
:: Ajd uzdravlje
:: :: E sad ono desi se i ćoravoj kokoši da ubode zrno pa i meni se desilo da dodjem do pozamašne sume koja je data u naslovu teme, a koja će sigurno otići samo za jak PC e sad da vas čujem da mi sastavite neku mašinu sada ili da čekam da dodje ati 5xxx serija i jači procesori tj swe jače msm kao što gile23 zna koji komp sad imam i da ja wishe wolim AMD neko Inte
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Volis AMD vise nego Intel-a!? 01.07.2009. 18:43 #125390

broj poruka: 11001

Eto sta znaci ono `dosle pare u pogresne ruke`. Ili: biti mlad znaci biti neobavesten.
Nikopol74 Re: PItanje od 1500evrica 01.07.2009. 23:34 #125478

broj poruka: 362
Kapiram te da si ljibitelj AMD-a, i ja sam. Prvi put sam u zivotu uzeo Intela pocetkom ove godine, i to iskljucivo zato sto sam imao s*anje sa AMD (vezano za memoriju i plocu). Nebitno. Ali...ono sto sam vec jednom, mozda dva puta pomenuo na ovom forumu je ovo, i7 je po nekim mojim informacijama (a nisu zuta stampa) mnoooogoo optimizovaniji od dosadasnjih bilo kojih cpu-a. Ako imas pare, a imas, kao sto te je vec savetovalo nekoliko ljudi, pridruzicu se njima za i7, a vrv i i5. Ne znam cime se bavis na kompu, ali i7 generacija bas seje smrt. Jedini potencijalni problem je sto sam negde procitao (mislim da je na DailyTech) da Intel napusta neku arhitekturu. Mozda je to Core 2, a mozda i7 (i5 itd). Ali brate, i7 (i5) stvatno trse (citaj, odvaljuje) AMD-a po svim pitanjima. Ali....to ne znaci da AMD do kraja ove godine nece imati odgovor, jer pticice mi pricaju neke stvari:)

Ako si ljubitelj AMD-a, i ako oces AMD i pored i7 (ili i5) arhitekture, sacekaj najmanje do kraja godine. Prati vesti na poznatim sajtevima (najmanje Tom`s Hardware jer njih placa Intel) i bice ti lakse da se odlucis. Ali iskreno, kao sto su neki vec vekli, nemoj da pucas 1500e na komp, nego potrosi 700-1000e, a ostalo sacuvaj, pa kad dodje vreme, postuj opet na PCB i imaces jasne odgovore sta dalje. A sta planiras sve da radis na toj zverini od kompa???

p.s. i7 je najbolji za 3d/2d (to su informacije iz druge ruke), ali za igre sumnjam da ces imati mnogo koristi. A sto se tice grafike, nemoj da uzimas najskuplju kartu bilo koje firme, nego srednju klasu, jer ona vuce sve na high detail (imam 9800GT i SVE ide na high, a ona je slabija od high end, narocito ATI-a), a za recimo 6 meseci, ako ne i godinu dana, uzmi sledecu kartu iz srednje klase, i tako dalje.....:) Sve zavisi u kom si fazonu...

life`s a bitch...and then you die.

:: E sad ono desi se i ćoravoj kokoši da ubode zrno pa i meni se desilo da dodjem do pozamašne sume koja je data u naslovu teme, a koja će sigurno otići samo za jak PC e sad da vas čujem da mi sastavite neku mašinu sada ili da čekam da dodje ati 5xxx serija i jači procesori tj swe jače msm kao što gile23 zna koji komp sad imam i da ja wishe wolim AMD neko Inte
:: Pozdraw
MaliAbner Re: Re: PItanje od 1500evrica 02.07.2009. 08:53 #125510

broj poruka: 7769
Ma ne cekaj ni casa nego uzimaj sad i odmah jer ces za pola godine ponovo imati dilemu i opet ce ti neko savetovati da sacekas pola godine, pa ces ti opet cekati i opet dobiti savet, i tako u krug...

Znaci kupuj sad i odmah ali ne PC nego KONZOLU + LCD TV !!!

A za net uzmi neki shugavi pc od 200E sa sve monitorom.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Kapiram te da si ljibitelj AMD-a, i ja sam. Prvi put sam u zivotu uzeo Intela pocetkom ove godine, i to iskljucivo zato sto sam imao s*anje sa AMD (vezano za memoriju i plocu). Nebitno. Ali...ono sto sam vec jednom, mozda dva puta pomenuo na ovom forumu je ovo, i7 je po nekim mojim informacijama (a nisu zuta stampa) mnoooogoo optimizovaniji od dosadasnjih bilo kojih cpu-a. Ako imas pare, a imas, kao sto te je vec savetovalo nekoliko ljudi, pridruzicu se njima za i7, a vrv i i5. Ne znam cime se bavis na kompu, ali i7 generacija bas seje smrt. Jedini potencijalni problem je sto sam negde procitao (mislim da je na DailyTech) da Intel napusta neku arhitekturu. Mozda je to Core 2, a mozda i7 (i5 itd). Ali brate, i7 (i5) stvatno trse (citaj, odvaljuje) AMD-a po svim pitanjima. Ali....to ne znaci da AMD do kraja ove godine nece imati odgovor, jer pticice mi pricaju neke stvari:)
:: Ako si ljubitelj AMD-a, i ako oces AMD i pored i7 (ili i5) arhitekture, sacekaj najmanje do kraja godine. Prati vesti na poznatim sajtevima (najmanje Tom`s Hardware jer njih placa Intel) i bice ti lakse da se odlucis. Ali iskreno, kao sto su neki vec vekli, nemoj da pucas 1500e na komp, nego potrosi 700-1000e, a ostalo sacuvaj, pa kad dodje vreme, postuj opet na PCB i imaces jasne odgovore sta dalje. A sta planiras sve da radis na toj zverini od kompa??
:: p.s. i7 je najbolji za 3d/2d (to su informacije iz druge ruke), ali za igre sumnjam da ces imati mnogo koristi. A sto se tice grafike, nemoj da uzimas najskuplju kartu bilo koje firme, nego srednju klasu, jer ona vuce sve na high detail (imam 9800GT i SVE ide na high, a ona je slabija od high end, narocito ATI-a), a za recimo 6 meseci, ako ne i godinu dana, uzmi sledecu kartu iz srednje klase, i tako dalje.....:) Sve zavisi u kom si fazonu..
:: life`s a bitch...and then you die
knele88 :D 02.07.2009. 18:35 #125625

Pa za sada imam komp kojki mi služi najviše za puštanje filmova i muzike a ponekad i za COD4 ili WOW zawisi kako sam raspoložen, sigurno ću da sačekam bar septembar ili novembar a mozda i nowu godinu za kupowinu, nego treba mi josh pomoć u vezi Virtual lab-a sto sam postawio
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17591&forid=25&katid=6
pa was molim jel moze neko da mi pomogne jer ipak želim da powratim neke stwari
Pozdraw

Plamen re... 02.07.2009. 18:52 #125627

broj poruka: 2836
Nemoj nikako pred novu godinu da kupujesh racunar, ili 1 mesec posle... zato sto tad nista neces naci... veruj mi... ja sam tad kupio racunar i jedva sam nasho sta sam hteo, morao sam da platim 30-40e vishe, zato sto ni na jednom mestu nije imalo sve to sto sam ja hteo... . Znaci najbolje vreme za kupovinu je APRIL i NOVEMBAR zato sto tad uvoze se komponente. Znaci lepo sacekaj kraj novembra i tad pazari sve. Sigurno ces naci to sto zelish...
FatZadd ... 03.07.2009. 00:06 #125691

broj poruka: 140
A da ti te novce lepo odneses u banku i das pod kamatu

knele88 Posle dosta vremena 06.10.2009. 15:08 #145976

PA uradio sam najpametnije, bar mislim keš nisam dao na komp nego sam prodao svog jugića za oko 600 evra i jos zaradio malo i kupio sebi golfa 2, msm bolje je i to nego da sam onda odmah dao grdne pare na jaku masinu koja posle neće vredeti ni upola ovako bar se vozam :D
Supermen je MRTAV, Šišimš rules...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs