Za one koji su duze koristili komp duze od godinu dana istu konfu. Kada se overklokuje memorija, proc i grafa ali u nekom normalnom limitu a ne do granica izdrzljivosti da li mu se i koliko smanjuje vek trajanja i stabilnost? Ako ne diram napone sa difolta da li je onda bolje ili je svejedno? Pitanje je znaci koliko su takve klokovane masine u fabricki dozvoljenim granicama izdrzljive i dugotrajnei bez problema radu u odnosu na one koje rade na osnovnim postavkama? Hval i za ovo!!!!!
Slobodno klokuj,nista mu nece biti,jedino ce se unistiti kad se klokuje do krajnje granice napona i smrzavanjem sa azotom,to ce ga unistiti a klokovabnje u kucnim uslovima mu nista nece skoditi,samo napred!!!
Re: Za iskusne napredne korisnike, servisere, oc-ere
30.06.2009. 14:50
status: user broj poruka: 366
Meni se samo jednom desilo da mi je crkla memorija- ddr 400 na i865pe i p4 2.8 posle kloka od 20% i jedno godinu ipo dana rada.U takvim situacijama ploca i mem.su najranjiviji.
:: Za one koji su duze koristili komp duze od godinu dana istu konfu. Kada se overklokuje memorija, proc i grafa ali u nekom normalnom limitu a ne do granica izdrzljivosti da li mu se i koliko smanjuje vek trajanja i stabilnost? Ako ne diram napone sa difolta da li je onda bolje ili je svejedno? Pitanje je znaci koliko su takve klokovane masine u fabricki dozvoljenim granicama izdrzljive i dugotrajnei bez problema radu u odnosu na one koje rade na osnovnim postavkama? Hval i za ovo!!!! ::
prva nasvirana masina mi je bila Pentium I MMX 200@233, pa duron650@900, palomino1400@1750,palermo 1600@2100,northwood M 2000@2800, orleans2400@3000 i gomila kompova koje sam ocnuo drugarima. crkavala su mi kung fu napajanja, hard diskovi i optike, ali to nema veze sa overklokom. u principu, ako nadjes podesavanje na kom mozes da izvrtis sve testove za maltretiranje hardvera i jos dodatno oboris overklok za 10-15% nema neke bojazni da se bilo sta desi. Ogradjujem se od bilo kakve odgovornosti u vezi ostecenja hardvera ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Naravno da ne moze nista da crkne,ali usled overkloka se dizu i temperature,pa nije na odmet da boljim hladjenjem budu u nekoj normalnoj temperaturnoj granici,jer najcesci uzrok crkavanja komponenti je previsoka temperatura.
U ničemu preterivati, i malo bolje iskulirati, i, pali brate, klok je zakon. Dakle, onako kako si opisao, bez preterivanja, trebalo bi da radi, 95%, jednnako dugo kao i bez toga.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.