Aha...pa dokle moze da se ide a da nestuca...i kako?
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Za toliki CPU clock nisam siguran da ce napajanje da te slusa :: :: ___________________________________ :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them. :: ::
@eseses Pa ja sam Geil BD 2x2 GB menjao za Patriot Viper 2x2 GB zato sto je``neko`` na PC berzi rekao >>>citiram ``razmisli kakvu zver od memorije mozes da uzmes`` da je ona dobra za OC a da ova prva nevalja.A koja je to memara za Xtreme overclock?Kako je to do juce mogao da radi normalno na 3.8GHZ i to na staroj ploci GA-P35-DS3L(koju neko nazvao smece,ima veliki v drop,i sta ti ja znam...)sa ovim napajanjem a sad na ovoj za koju svi pricate da je extra ne moze ?
Nek bude i 3,8 GHZ ja sam zadovoljan...ali pitanje je kako posto ne mogu da se snadjem sa ovim silnim cudima?
:: Tebe koci napajanje,a i pomalo memorija za neki extremni oc za svaki dan :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Jel memorija radi na 1066 MHz ili na 800 MHz. I koliki je mnozilac tom procesoru?Mislim da je x11,5,nisam siguran.
Evo kako treba da namestis:
FSB:350 MHz(to ti ispadne 4025 MHz) PCIE:100 MHz CPU Voltage:1,3v(ako ne radi stabilno,slobodno podigni na 1,325) CPU PLL Voltage:1.55v
CPU Spread & Spectrum:Disabled C1E Support:Disabled
The Way It`s Meant To Be Played
:: @eseses Pa ja sam Geil BD 2x2 GB menjao za Patriot Viper 2x2 GB zato sto je``neko`` na PC berzi rekao >>>citiram ``razmisli kakvu zver od memorije mozes da uzmes`` da je ona dobra za OC a da ova prva nevalja.A koja je ta za Xtreme overclock?Kako je to do juce mogao da radi normalno na 3.8GHZ i to na staroj ploci GA-P35-DS3L(koju neko naziva smece)sa ovim napajanjem a sad na ovoj za koju svi pricate da je extra ne moze :: :: Nek bude i 3,8 GHZ ja sam zadovoljan...ali pitanje je kako posto ne mogu da se snadjem sa ovim silnim cudima :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: Tebe koci napajanje,a i pomalo memorija za neki extremni oc za svaki dan :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Batice na 800 MHZ nije na 1066MHZ...mnozilac je 11.5 i pise da je otkljucan u biosu
:: Jel memorija radi na 1066 MHz ili na 800 MHz :: I koliki je mnozilac tom procesoru?Mislim da je x11,5,nisam siguran :: :: Evo kako treba da namestis :: :: FSB:350 MHz(to ti ispadne 4025 MHz :: PCIE:100 MH :: CPU Voltage:1,3v(ako ne radi stabilno,slobodno podigni na 1,325 :: CPU PLL Voltage:1.55 :: :: CPU Spread & Spectrum:Disable :: C1E Support:Disable :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: @eseses Pa ja sam Geil BD 2x2 GB menjao za Patriot Viper 2x2 GB zato sto je``neko`` na PC berzi rekao >>>citiram ``razmisli kakvu zver od memorije mozes da uzmes`` da je ona dobra za OC a da ova prva nevalja.A koja je ta za Xtreme overclock?Kako je to do juce mogao da radi normalno na 3.8GHZ i to na staroj ploci GA-P35-DS3L(koju neko naziva smece)sa ovim napajanjem a sad na ovoj za koju svi pricate da je extra ne moze :: :: :: :: Nek bude i 3,8 GHZ ja sam zadovoljan...ali pitanje je kako posto ne mogu da se snadjem sa ovim silnim cudima :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: Tebe koci napajanje,a i pomalo memorija za neki extremni oc za svaki dan :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
Idi i sto u advanced-cpu configuration i postavi sve na Disabled.
Sad za memoriju,olabavi prvo latenciju na 5-5-5-15 i kad stavis FSB frequency javi koliko ti je memorija tada radi.Trebalo bi da je oko 840-850 MHz.
:: Batice na 800 MHZ nije na 1066MHZ...mnozilac je 11.5 i pise da je otkljucan u bios :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: Jel memorija radi na 1066 MHz ili na 800 MHz :: :: I koliki je mnozilac tom procesoru?Mislim da je x11,5,nisam siguran :: :: :: :: Evo kako treba da namestis :: :: :: :: FSB:350 MHz(to ti ispadne 4025 MHz :: :: PCIE:100 MH :: :: CPU Voltage:1,3v(ako ne radi stabilno,slobodno podigni na 1,325 :: :: CPU PLL Voltage:1.55 :: :: :: :: CPU Spread & Spectrum:Disable :: :: C1E Support:Disable :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: @eseses Pa ja sam Geil BD 2x2 GB menjao za Patriot Viper 2x2 GB zato sto je``neko`` na PC berzi rekao >>>citiram ``razmisli kakvu zver od memorije mozes da uzmes`` da je ona dobra za OC a da ova prva nevalja.A koja je ta za Xtreme overclock?Kako je to do juce mogao da radi normalno na 3.8GHZ i to na staroj ploci GA-P35-DS3L(koju neko naziva smece)sa ovim napajanjem a sad na ovoj za koju svi pricate da je extra ne moze :: :: :: :: :: :: Nek bude i 3,8 GHZ ja sam zadovoljan...ali pitanje je kako posto ne mogu da se snadjem sa ovim silnim cudima :: :: :: :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: :: :: Tebe koci napajanje,a i pomalo memorija za neki extremni oc za svaki dan :: :: :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Idi i sto u advanced-cpu configuration i postavi sve na Disabled :: :: Sad za memoriju,olabavi prvo latenciju na 5-5-5-15 i kad stavis FSB frequency javi koliko ti je memorija tada radi.Trebalo bi da je oko 840-850 MHz :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Batice na 800 MHZ nije na 1066MHZ...mnozilac je 11.5 i pise da je otkljucan u bios :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: :: :: Jel memorija radi na 1066 MHz ili na 800 MHz :: :: :: I koliki je mnozilac tom procesoru?Mislim da je x11,5,nisam siguran :: :: :: :: :: :: Evo kako treba da namestis :: :: :: :: :: :: FSB:350 MHz(to ti ispadne 4025 MHz :: :: :: PCIE:100 MH :: :: :: CPU Voltage:1,3v(ako ne radi stabilno,slobodno podigni na 1,325 :: :: :: CPU PLL Voltage:1.55 :: :: :: :: :: :: CPU Spread & Spectrum:Disable :: :: :: C1E Support:Disable :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: @eseses Pa ja sam Geil BD 2x2 GB menjao za Patriot Viper 2x2 GB zato sto je``neko`` na PC berzi rekao >>>citiram ``razmisli kakvu zver od memorije mozes da uzmes`` da je ona dobra za OC a da ova prva nevalja.A koja je ta za Xtreme overclock?Kako je to do juce mogao da radi normalno na 3.8GHZ i to na staroj ploci GA-P35-DS3L(koju neko naziva smece)sa ovim napajanjem a sad na ovoj za koju svi pricate da je extra ne moze :: :: :: :: :: :: :: :: Nek bude i 3,8 GHZ ja sam zadovoljan...ali pitanje je kako posto ne mogu da se snadjem sa ovim silnim cudima :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tebe koci napajanje,a i pomalo memorija za neki extremni oc za svaki dan :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
sa fsb-om 350 MHZ daje mi opciju za memaru 701 MHZ,842 MHZ,itd .Stavio sam na 842 MHZ ...svi programi razlicito pokazuju temp.,da probam sa 1.325 V ili ?
E sad ovako,u biosu postavi sve na default-u sem memorije,nju stavi na 842 MHz i olabavi latencije na 5-5-5-15.Testiraj je sa programom Memory test,ako prodje 1-2h,onda je stabilna na toj frekvenciji.Ako ne prodje,onda joj digni malo voltazu. Javi mi kasnije,pa cu ti pomoci oko CPU-a.
:: Prvi put se restartovao i nije hteo da dize sistem,kad sam ga ponovo restartovao onda je podigao i evo kako to izgleda :: :: http://img132.imageshack.us/img132/9070/20090628212631.pn :: :: sa fsb-om 350 MHZ daje mi opciju za memaru 701 MHZ,842 MHZ,it :: .Stavio sam na 842 MH :: ...svi programi razlicito pokazuju temp.,da probam sa 1.325 V ili :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: ::
Nece batice da boot-uje sa ovim podesavanjima.Probao sam i 10x400,mem 800 mhz i 1.325v krene i zakuca,pa se restartuje i izbaci safe mode ,itd.Sad sam uspeo da ga dignem sa 9 x 400 @3600 mhz i to jedva
:: E sad ovako,u biosu postavi sve na default-u sem memorije,nju stavi na 842 MHz i olabavi latencije na 5-5-5-15.Testiraj je sa programom Memory test,ako prodje 1-2h,onda je stabilna na toj frekvenciji.Ako ne prodje,onda joj digni malo voltazu :: Javi mi kasnije,pa cu ti pomoci oko CPU-a :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Prvi put se restartovao i nije hteo da dize sistem,kad sam ga ponovo restartovao onda je podigao i evo kako to izgleda :: :: :: :: http://img132.imageshack.us/img132/9070/20090628212631.pn :: :: :: :: sa fsb-om 350 MHZ daje mi opciju za memaru 701 MHZ,842 MHZ,it :: :: .Stavio sam na 842 MH :: :: ...svi programi razlicito pokazuju temp.,da probam sa 1.325 V ili :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: ::
Ma uradi prvo ovo sto sam ti rekao za memoriju.Procesor nemoj da diras,stavi sve na default,znaci samo memoriju namesti i testiraj je posle.
:: Nece batice da boot-uje sa ovim podesavanjima.Probao sam i 10x400,mem 800 mhz i 1.325v krene i zakuca,pa se restartuje i izbaci safe mode ,itd.Sad sam uspeo da ga dignem sa 9 x 400 @3600 mhz i to jedv :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: E sad ovako,u biosu postavi sve na default-u sem memorije,nju stavi na 842 MHz i olabavi latencije na 5-5-5-15.Testiraj je sa programom Memory test,ako prodje 1-2h,onda je stabilna na toj frekvenciji.Ako ne prodje,onda joj digni malo voltazu :: :: Javi mi kasnije,pa cu ti pomoci oko CPU-a :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Prvi put se restartovao i nije hteo da dize sistem,kad sam ga ponovo restartovao onda je podigao i evo kako to izgleda :: :: :: :: :: :: http://img132.imageshack.us/img132/9070/20090628212631.pn :: :: :: :: :: :: sa fsb-om 350 MHZ daje mi opciju za memaru 701 MHZ,842 MHZ,it :: :: :: .Stavio sam na 842 MH :: :: :: ...svi programi razlicito pokazuju temp.,da probam sa 1.325 V ili :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.