Ljudi zanima me sta i kako da podesim u biosu da izvucem maksimalni klok sa ovog procesora i ploce?Bios mi je 1901 verzija predzadnja video sam da je izasao novi 2104. Probavao sam da overklokujem na 4.00 ghz ali nije mi radio bas savrseno poceinjao je da mi se pojavljuje plavi ekran u windowsu i ako neka gresak u memoriji!!! Sad me zanima tacno detaljno upustvo za bios sta da podesim za ovom konfiguracijom da sve bude ok i da ga overklokujem maksimalno!! Inace temperature north briga i south briga 50 stepeni posto ga drzim overklokovanog na 3.50Ghz i to po cpu level up u biosu stavljen mi je na CRYSI...
A imas i moj slucaj kada u prvom navratu nisam uspeo da stabilizujem moj proc na 4 ghz (Intel e8400 + CM Hyper 212) i posle je stabilizovan na 3.915 ghz jer me memara zeza.
Namesti odnos FSB-a i Rama na 1:1 pa onda OC-uj..445 FSB-a ti treba za 4.0 Ghz..Jel mozes da napises koja su ti setovanja tj kako si ti podesio do sad?
Setovanja su mi na auto clock znaci sama ploca ima da se automatski klokuje i ona sama sve podesava tako da mi je veci deo namesten na auto!!! Danas cu da probam sa tim fsb-om, da vidim kolko cu da izvucem i kolko ce stabilno da bude!!!
Ja sam podesio ovako (isti CPU + RAM, ali na ploci P5Q):
01.07.2009. 18:55
status: user broj poruka: 11001
450MHz magistrala procesora, mnozilac 8 (umesto 9), sa cime dobijam front side bus 1809MHz i frekvenciju CPU-a od 3.6GHz, memory bandwidth ~ 8.5GB/s. Latency values: 5-5-5 15. Cooler=CoolerMaster TX2. Uz ovakvu postavku sve je APSOLUTNO stabilno, bez dizanja napona CPU-a. Memoriji je svejedno da li je napajana sa 1.8V (auto) ili 2.1 (manual).
Isao sam i sa mnoziocem 9 (4.05GHz) ali tada sam morao da podizem napon napajanja CPU-a da bih imao stabilnost u 3D.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.