Ljudi,potrebna mi je pomoc. Imam Athlona 2400+ i na ovoj ploci kt266a radi na 2.0 GHz a to mu nije default ,napon na procesoru je 1.86 a u biosu nema stavka za podesavanje napona ni mnozioca. Temperatura ide preko 65 stepeni a cooler je ok.Sta raditi,moze li se softverski nesto popraviti?
Inače dotični cpu se greje ko šporet. Jedino što možeš da uradiš je da staviš novu pastu i kuler. Imao sam i situacije gde loše napajanje deluje da se procesor pregreva i to su uglavnom bila JNC i ANS napajanja. Ako imaš slučajno asusovu A7V 266C ploču na njoj se tek greje
Kao sto kaze pcservis,ne mozes mu smanjiti napon na toj ploci.Taj procesor i radi na 2ghz.Tebi je tu sve o.k..Sto se tice temperature i ona je ok za taj procesor,mozda -5c.Otvori kuciste pa malo izduvaj kuler,mozda se napunio prasine izmedju rebarca.U globalu to ti je to,ne moras da se brines,radice to ihaj.
Edit: Jedino sto mozes da uradi je da mu u biosu smanjis FSB(ako ti brzina nije toliko bitna) na 200mhz,cinimi se da podrzava ploca.Trebao bi da tadi na oko 1500ghz,samim tim ce se nesto manje grejati. :: :: Ljudi,potrebna mi je pomoc. Imam Athlona 2400+ i na ovoj ploci kt266a radi na 2.0 GHz a to mu nije default ,napon na procesoru je 1.86 a u biosu nema stavka za podesavanje napona ni mnozioca. Temperatura ide preko 65 stepeni a cooler je ok.Sta raditi,moze li se softverski nesto popraviti?
Taj Athlon 2400+ sa Thoroughbred A/B jezgom ne bi smeo toliko da se greje. Kao što ti je servispc rekao tvoj problem leži 90% u ventilatoru smorenom od prašine + rebrima punim prašine, a verovatno u užvakanoj pasti koja se posle par godina izgubila totplotnu provodnost i pretvorila u prepreku. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Hvala na savetima. Ploca je sranje ,na prosloj sam imao izbor od 1.5 do 2.2 GHz. Provericu pastu ,kuler je AMD-ov i cistio sam ga od prasine,dosad je radio ok ako treba zamenicu. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60395. Broj poslatih odgovora: 647399. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.