Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
CONVERTOR ZA AT NAPAJANJE
STRANA 1 OD 1
imarkovic CONVERTOR ZA AT NAPAJANJE 10.06.2009. 01:27 T17914

status: user
broj poruka: 19022
jel postoji uopste sa AT nap. na ATX? mislim, mogao bih i da ga napravim, prelemim, ali bojim se da ne sprzim nesto, ne znam raspored..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 10.06.2009. 01:36 #120354

broj poruka: 467
Takav konvertor ne moze da se napravi prostim prelemljivanjem iz prostog razloga sto atx napajanja daju jedan napon vise od at napajanja (3.3v) a i sistem ukljucivanja i iskljucivanja je totalno drugaciji (kod at napajanja prekidacem, a kod atx signalom sa ploce). U sustini se sve to da resiti ali je pitanje koliko je isplativo kad za malo para mozes da kupis neko jeftino ili polovno atx napajanje koje ce da ti radi bolje od bilo kakve prepravke at->atx.
imarkovic ... 10.06.2009. 01:44 #120356

broj poruka: 19022
da, u pravu si, potpuno sam i zaboravio na `dugme`..
gilopile Re: CONVERTOR ZA AT NAPAJANJE 10.06.2009. 04:17 #120371

broj poruka: 9459
Mora da se salis!Svasta se da skrpiti,ali AT u ATX??!!?Moguce ja naravno,ali cemu to?Koliko imas AT napajanja na lageru?
Verovatno poveca gomilka,pa da se ne baci.

More frlji to u kontajner,bar ce ganciji da pune mobove

:: jel postoji uopste sa AT nap. na ATX? mislim, mogao bih i da ga napravim, prelemim, ali bojim se da ne sprzim nesto, ne znam raspored..
dukiduledu nazalost ne moze 10.06.2009. 16:30 #120440

broj poruka: 826
at napajanje je takozvano switching napajanje,i ima prekidac....i daje dva napajanja manje nego p4 atx napajanja,i plus je snaga takvog at napajanja previse mala za potrebe novijih procesora....ali zato moze da ti koristi kao modularni ispravljac,i izvor +12 v- 12v napona,kao i +5v i -5v napajanja,sto moze biti korisno u raznoraznim oblastima.....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs