Kad upalim laptop on se sam restartuje,nece ni u safe mod,nista.Ali kad idem na Disable Autmatic Restart on System Failure on pokaze plavi ekran i pise ovo:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer
If this is the first time you`ve seen this Stop error screen, restart your computer.If this screen appears again,follow these steps:
Check for viruses on your computer.Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers.Check your hard drive to make sure is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption,and then restart your computer.
Posto sam ja izvadio hard iz laptopa ukljucio ga u komp i onda instalirao sistem na njega i ubacio hard u laptop.
nasao sam ovo:
0x0000007B or INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
STOP 0x0000007B Error Message When Restarting
When you start your Microsoft Windows XP-based computer after you replace the motherboard on the computer, you may receive a STOP error message similar to the following: STOP 0x0000007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
Nece,u jednom delu instalacije kad pishe initializing devices graficka zabaguje i lete neke crtice po ekranu nemogu nista da vidim! Jel moze ovo da se sredi sa hirensboot-om ili necim drugim,samo da ne reinstaliram ceo sistem?
Ti u stvari imas dva problema, prvi je sa boot-om a problem je sto instalaciju moras uraditi na samom laptopu, drugi problem koji te sprecava da to uradis je neispravna graficka koja prilikom inicijalizacije pobrljavi (otuda i te linije koje pominjes). Nisi ni napisao koji je laptop u pitanju ni kakva je njegova konfiguracija.
Sta da covek puca pare kad ovde moze sve sam da sredi.... Ako neko moze objasnice ti sta je AHCI posto ja sad nemam vremena.... To ti je Nacin prenosenja podataka za Sata HDD tako nesto... u glavnom pravi problem zato sto XP nema integrisan driver za AHCI dok Vista i 7 imaju... u BIOS-u valjada Transfer Mode se zove, tu stavi na Compactible mode... ________________ |Kubuntu User|
mislim da nije ni da ga nosis u servis. cini mi se da je ta masina zrela za bacanje... moguca dijagnoza: crkla graficka pa zato ni ne mozes da instaliras sistem, a ako je integrusa vrisnula onda ploca laptopa zeli kontejner. Sto se tice boot-a, zato sto si instalirao sistem na desktopu (ako sam uspeo da desifrujem postove) potpuno drugaciji hardware na kome je on instaliran je uzrok nepristupacnog boot sektora. The Bear ti je dao uputstvo. Ako to nece, probaj da malo detaljnije opises problem i masinu, mozda ti se posreci.
imao sam isti problem na desktopu promenio sam sata kablic na hardu i sve je radilo kako teba i onda posle nekoliko dana ista stvar sada cak nemogu da udjem ni u bios zakoci mi komp pri paljenju samo problemi za problemom jbecumumamu!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.