Setovanjima za CPU vcore ti vec udaras u wall!Znaci imas fore jos do 1.44.8v da przis CPU pa ako nece onda i ne moze vise.Nego tebi je memorija na def? Probaj da oboris multiplier da gurnes veci FSB a da smanjis memorijski clock!
Problem je u tome sto je moj primerak cpu-a gladan voltaze.Na default-u radi na 1.3v.Kad sam stavio na 1.4v udjem u Win i samo se slika zamrzne,posle toga se komp sam restartuje.Tek sa 1.45v je radio stabilno,ali Orthos mi i dalje prijavljuje gresku. Memorija je Geil Ultra 2x1 GB 800MHz.
Pufi ,Obrada pod ruku pa testirajte zajedno.Lupate obojica kao Maxim po diviziji!Zar se stabilnost sistema testira sa igrama?Pa pokrene jednu Mayu i prsne u sekundi sve!Ne samo da za stopostotnu stabilnost nije dovoljan orhos vec kombinacija IDM,Orthos, i slicni programi.. Ako nemate sta pametno da kazete nemojte coveka ni savetovati glupostima!
Orthos ti izbacuje gresku zbog memorije.Rekoh ti sta da uradis.Pokusaj da oboris clock memorije pa probaj!Obori i multiplier ,namesti odnos FSB prema memoriji na 1:1 mada mislim da je kod tebe vec tako podeseno! Ako ti orthos izbacuje gresku znaci da nije stabilno!
I Want to believe - The truth is out there
:: Problem je u tome sto je moj primerak cpu-a gladan voltaze.Na default-u radi na 1.3v.Kad sam stavio na 1.4v udjem u Win i samo se slika zamrzne,posle toga se komp sam restartuje.Tek sa 1.45v je radio stabilno,ali Orthos mi i dalje prijavljuje gresku :: Memorija je Geil Ultra 2x1 GB 800MHz :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Sad cu da probam.Odnos FSB:DRAM mi je uvek 5:6.Kako se to namesta?
The Way It`s Meant To Be Played
:: Orthos ti izbacuje gresku zbog memorije.Rekoh ti sta da uradis.Pokusaj da oboris clock memorije pa probaj!Obori i multiplier ,namesti odnos FSB prema memoriji na 1:1 mada mislim da je kod tebe vec tako podeseno :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Problem je u tome sto je moj primerak cpu-a gladan voltaze.Na default-u radi na 1.3v.Kad sam stavio na 1.4v udjem u Win i samo se slika zamrzne,posle toga se komp sam restartuje.Tek sa 1.45v je radio stabilno,ali Orthos mi i dalje prijavljuje gresku :: :: Memorija je Geil Ultra 2x1 GB 800MHz :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Ja uspeo da teram na ovo, vidiš da je voltaža više od 1.5v pa sam terao na 3.9 GHz. Ne mogu ti tvrditi da je skroz bio stabilan, jer nisam testirao sa ovim test programima. Međutim kasnije sam dostigao 4.2ghz, mada je i to testirano samo sa 3d markom, što ne znači da je skroz stabilno radio. Nisam se bojao da ću spržiti cpu, jer sam planirao da ako crkne, uzeću neki Q9650 :) , mada više nemam pare za Quad. Ja sam ti samo objasnio da ako ti treba više, moraš više voltaže dodati, mada i sam znaš da igraš sa procesorom tešku igru. Pojma nemam šta kako sam namestio, ali mnogo sam igrao da dostignem 4.2, nekih 5 sati sigurno :). Plav ekran, pa BIOS reset i tako to... :D
Konfig mi je : Asus P5Q Pro E7200 Kingston HyperX 1066 xilence 550w Cooler Master GeminII
Da,na Auto.Imam opciju da stavim na 801 Mhz,nema na 800 MHz.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Mislis stavio si na auto ili?Slikaj bios.Glavni prozor i prozor za OC setovanja :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Sad sam stavio memoriju na default-u i nece uopste da udje u Win.Krene,i samo se posle toga restartuje :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Bem ti misa!Pa auto i default nisu isto!Zato ti je i spucalo,ko zna koliki je bio clock memorije.Stavi na 801 Mhz i trazi CPU clock!
:: Da,na Auto.Imam opciju da stavim na 801 Mhz,nema na 800 MHz :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Mislis stavio si na auto ili?Slikaj bios.Glavni prozor i prozor za OC setovanja :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sad sam stavio memoriju na default-u i nece uopste da udje u Win.Krene,i samo se posle toga restartuje :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
Eses ti si bas slap sa tim OC-om. Pa nije vazno da li ce memorija biti na 801 ili 800MHz. Tvoja memorija moze da ide max do 900MHz.
Stavi ovako:
1. Bud speed: 425Mhz (9x) 2. PLL i NB voltaze na default. 3. CPU voltage 1.35v 4. Memorijski mnozilac: na 2 5. Memorija: 2 x 425 = 850Mhz (pokusaj sa 2v)
Ne treba ti toliko na PLL. Sve ti je prosto. Stavis RAM na 800MHz, dignes procesor i pustis Prime95, onaj test koji testira iskljucivo procesor. Zaboravio sam ime, nije blend test..
Ako ti pukne test, dignes CPU voltazu malo. Ako pukne opet za isto vreme, dizes NB malo. Ako pukne nesto kasnije, znaci jos treba voltaze procesoru. I gledaj voltazu po CPUz a ne BIOSu. NB ti ne treba 1.4v sigurno, 1.3 do 1.35v bi trebalo da je i vise nego dovoljno.
I zar nije Ultra CL4 ? Stavi to na 4-4-4-12 i 2.1-2.15v
Sta ga zbunjujes time, lakse mu je da gleda da RAM ima svoji multiplier kao sto i procesor ima svoj. I 1:1 odnos je FSB*2 multiplier za RAM.
:: Treba da namestis FSB strap to Northbirdge na 400 :: Ja ga drzim pretezno na 333 jer mi daje veci memorisjki clock koji meni odgovara :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Da bi imao odnosu memorije prema FSB 1:1 ..
27.05.2009. 17:16
status: user broj poruka: 18472
Pa ne zbunjujem ga.Zbunjuje on sam sebe jer sve postavlja na auto i nije ni cudo sto ne moze da nadje stabilnost.Decko ne poznaje materiju dovoljno i zato ne zna koje korake da upotrebi da bi dosao do stabilnosti..Jeste sve prosto meni i tebi ali njega svakako zbunjuje ako ne zna da postavi bios kako treba.Mora sve manuleno da usteluje kako treba da bi mogao da ide korak po korak podizajuci voltaze da bi nasao pravu stabilnost.
:: Sta ga zbunjujes time, lakse mu je da gleda da RAM ima svoji multiplier kao sto i procesor ima svoj. I 1:1 odnos je FSB*2 multiplier za RAM :: :: :: Treba da namestis FSB strap to Northbirdge na 400 :: :: Ja ga drzim pretezno na 333 jer mi daje veci memorisjki clock koji meni odgovara :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.