Uzeo sam pre neki dan CM Hyper 212.Kuler je extra,ne cuje se,lako se montira........ Mene zanima nesto drugo.Da li su ovo normalne temperature cpu-a? (u pitanju je E7200@3,17 GHz)Temperature su merene Everest-om UE 5.1v. Dakle,temperature su ovakve u idlle-u?
Pazi samo da ne pobrkas dve razlicite stvari (dva razlicita prikaza temperature za C2Duo i Quad):
1. temperatura kucista procesora (manji broj je bolji) 2. `udaljenost` od maksimalno dozvoljene temperature pojedinih jezgara - Distance to TJ max -(veci broj je bolji), pri kojoj CPU jos uvek funkcionise u onim okvirima i sa onim performansama koje je proizvodjac (Intel) predvideo. TJmax varira od procesora do procesora, u granicama 85-100*C.
Opet ti sa everestom i temperaturama! Rekao sam ti da je sve u redu i da ne cackas mecku! Sve ti radi lepo i nemoj da se opterecujes bezpotrebno, jer tako samo prizivas probleme!! Pikaj igrice i uzivaj.
p.s.Na kraju ce kuciste da ti se zapali, nedaj Boze, od tolike brige!!!
:: Opet ti sa everestom i temperaturama! Rekao sam ti da je sve u redu i da ne cackas mecku :: Sve ti radi lepo i nemoj da se opterecujes bezpotrebno, jer tako samo prizivas probleme!! Pikaj igrice i uzivaj :: :: :: p.s.Na kraju ce kuciste da ti se zapali, nedaj Boze, od tolike brige!! :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: re... Da li je ovo normalna temperatura?
26.05.2009. 21:10
status: user broj poruka: 1661
E neznam odakle sam skinuo, ako naletim pusticu
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Daj link za sliku? :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Evo kod mene C2D E4xxx u idle na 3.0 GHZ sa Hyper TX2 , u sobi 32 ` :: :: :: :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/6712/5262009204439.pn :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
U mojoj sobi je oko 30c. Nisam ga stavljao na default,mozda bi bila za 2-3 c niza.
Sad je bas toplo vreme,nisam ni ocekivao drasticno nize temperature.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Kolika je temperatura u prostoru gde ti se komp nalazi :: :: Kolika je temperatura proca na defu :: :: ___________________________________ :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them. :: ::
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Daj link za sliku? :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Evo kod mene C2D E4xxx u idle na 3.0 GHZ sa Hyper TX2 , u sobi 32 ` :: :: :: :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/6712/5262009204439.pn :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
Moj radi vec 1,5 god pod OC-om i uvek je ista temp: u idle zimi 18-24 `C leti 30-36 `C,u full load-u zimi 40-45 `C leti 55-62 `C - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: U mojoj sobi je oko 30c :: Nisam ga stavljao na default,mozda bi bila za 2-3 c niza :: :: Sad je bas toplo vreme,nisam ni ocekivao drasticno nize temperature :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Kolika je temperatura u prostoru gde ti se komp nalazi :: :: :: :: Kolika je temperatura proca na defu :: :: :: :: ___________________________________ :: :: :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them. :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re... Da li je ovo normalna temperatura?
26.05.2009. 21:27
status: user broj poruka: 1661
:: To care,hvala
Nema na cemu i drugi put
:: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Evo liiiiiink :: :: :: :: http://www.ewallpapers.eu/Babes-Girls/Adriana-Lima/Adriana-Lima-Sexy.htm :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: :: :: Daj link za sliku? :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: Evo kod mene C2D E4xxx u idle na 3.0 GHZ sa Hyper TX2 , u sobi 32 ` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/6712/5262009204439.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
Bilo je u pocetku jer nisam znao ama bas nista o overclocku a hteo sam da ga `overim`. Ne znam ni sad nesto posebno jer nikako neuspevam da ga poteram bar do 3.2 GHZ a neki kazu da moze i do 3.5 GHZ..u stvari ne mogu ni mrvu preko 3.0 GHZ.Da li je to plafon ili moje skromno znanje ili mi je takav primerak zapao nemam pojma!
:: ...to znachi da nema nikakvih problem :: :: U ostalom zalish se na temperaturu a ne na rad procesora :: :: Ocu kusur, necu zvaku ::
Meni Q6600 @ default V @ 3.2GHz [8*400] radio u IDLE na 21-26, vecinom oko 23, sada kako je toplije, ume i do 32 da ode, naravno po jezgru sto je opet mnogo manje od vasih 40 i kusur stepeni...
:: Na koliko V vam rade procesori :: :: Meni Q6600 @ default V @ 3.2GHz [8*400] radio u IDLE na 21-26, vecinom oko 23, sada kako je toplije, ume i do 32 da ode, naravno po jezgru sto je opet mnogo manje od vasih 40 i kusur stepeni.. :: :: http://i42.tinypic.com/a1h3dw.jp :: :: Asus Arctic Square ==> GuJa NeBeSKa... :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
@ eseses : Trebao bi ti vjerovatno promijeniti u Everestu TJ MAX na 95 stepeni, a onaj CPU TEMP nemoj da gledas, to ocito ne ocitava dobro, bitni su ti Core Temp-ovi...
Jesi li pokusavao da smanjis V ? Gledam na netu bezbroj primjeraka @ 3.8GHz na manje od 1.2V , pokusaj i ti malo da smanjis napon, bice i procesoru drago zbog grijanja...
Pogledao sam na preskoke i zapazio da radi na 400*8.... ja imam P45 Asus P5K SE/EPU i KVR 800MHz Sta mislis jel ce terati 3.2? ________________ |Kubuntu User|
Bio bi red da tera bez ikakvih problema, ali opet to zavisi od primerka do primerka procesora...
Ima ovih procesora (Q6600) koji idu bez dizanja napona na 3.6GHz, recimo moj konkretno nece na ovoj ploci na 3.6GHz nikako, sto opet mislim da je do ploce vise, ali mi zato na 3.2GHz (smanjen mnozitelj na 8*) radi bez ikakvih problema i bez dizanja napona... PROBAJ, nista te ne kosta...
Nesto gledam na netu, i koliko vidim da je i kod tebe P35 Chipset, a ne P45...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.