Pa siroko je 18cm, ali merio sam od slota za procesor do suprotne strane ima 14cm, max 14,5. TX2 zauzima 13,6cm, ovi ostali mogu da stanu. Mogao bi i GEMINI S ali trenutno ne bih davao vise od 20e za kuler, tj vasno je da ne se ne cuje i da solidno hladi posto ovaj BOX mi se na glavu popeo. Cepa po 1800 - 2000rpm, plus krci ubija, mislio sam da je HDD medjutim kad iskljucim kuler to krcanje nestaje, tako da je on. Moj E7300 se greje ubi boze, iddle 45-47, a load oko 50-52.
Ipak glasam za Cooler Master TX2. Za ti novci ne verujem da imas bolji. Staje u tvoje kuciste 983458457234923045709823094547452978598287230545 %. Sta da kazes kada sam ja do jesenas imao kuciste Spire Bergwind II koje je bilo siroko 19,5cm a u njega CM Hyper 212, do stranice kucista je bilo manje od 0,5cm. To nije smetalo da CM 212 radi svoj posao.
:: Pa siroko je 18cm, ali merio sam od slota za procesor do suprotne strane ima 14cm, max 14,5. TX2 zauzima 13,6cm, ovi ostali mogu da stanu. Mogao bi i GEMINI S ali trenutno ne bih davao vise od 20e za kuler, tj vasno je da ne se ne cuje i da solidno hladi posto ovaj BOX mi se na glavu popeo. Cepa po 1800 - 2000rpm, plus krci ubija, mislio sam da je HDD medjutim kad iskljucim kuler to krcanje nestaje, tako da je on. Moj E7300 se greje ubi boze, iddle 45-47, a load oko 50-52.
Evo bas sad citam po raznim forumima o kulerima, i na par mesta preporucuju bash ovaj kuler. Cena mu je ista kao i TX2. Kazu da je bolji od njega, e sad mene interesuje da li ga neko koristi? Kakve su temperature u odnosnu na BOX? Da li se skida ploca prilikom montaze?
Ja hladim pasivno moj q6600 sa SonicTower rev2 od ThetmalTake-a, doduse moras da imas protok vazduha, tj bar 2x12cm kulere! temperatura je od 35 pa do 55 i mozda kad se sloze uslovi 60 stepeni! Za overklok nisam dizao napone ali sam ga poterao na 3ghz i tada se popela temperatura na cini mi se 75 al nisam siguran, u svakom slucaju bio je skroz stabilan! Ti razmisli koliko su bolji ti skuplji kuleri sa aktivnim hladjenjem, dal bi oni mogli pasivno, a na SonicTower mozes da dodas 12 ako bas ides u ekstreme! Pazi samo na velicinu, ogroman je, treba ti siroko kuciste, ili seci stranu pa da viri .) taman ce bolje da hladi...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.