Znam da je bilo zilion tema sa ovim naslovom, ali svaka tema je svojstvena sama sebi, pa eto ja cu vas jos malo smarati.Procesor je Q6600 i AMD Athlon 5000 (od druga) Budzet za q6600 je max 50 evra, a za AMD 5000 30 i mozda koji evro vise. E sad meni su se za q6600 dopali sledeci: Cooler Master Hyper N520 (valjda je skoro izasao, ne znam nista o njemu ,ali ovako na prvi pogled izgleda ok) Hyper 212, znam da su i thermalright extra, ali su skupi, ne znam koji bi model uso u razmatranje do 50 evra. Sta preporucujete, da ne bude mnogo glasniji od BOX kulera, ali da dobro hladi, OC bi iso od 3.0 do 3.6 mada ne za svaki dan. Dimenzije kucista su 478.0 x 210.0 x 497.0 mm
A za AMD 5000 drugu se dopao OCZ Vendetta, sta bi moglo za njega? Unapred zahvalan
Za Q6600 uzmi CM Hyper 212 (30e), za njega ti treba min 17cm od slota za procesor do suprotne stranice. Ako nemas toliko uzmi CM GEMINI S (120x120x80), za njega ti treba 8cm ali je zato siri. Nista drugo nemoj da uzimas. Postavljao sam ja slicnu temu i svi su mi preporuculi da uzmem Hyper ili Gemini S. E sad ako ne planiras da OC taj 5000+ pravi izbor je CM TX2 (20e) koji odlicno zamenjuje BOX kuler, ali nije za preterani OC.
Za taj clock ne treba ti nista bolje od CM Hyper TX 2 a on je daleko ispod 50 EVRA (oko 20-25 jura) a jos bolje je to sto pasuje na oba socketa
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO POOOOOOOOOZ
:: Znam da je bilo zilion tema sa ovim naslovom, ali svaka tema je svojstvena sama sebi, pa eto ja cu vas jos malo smarati.Procesor je Q6600 i AMD Athlon 5000 (od druga) Budzet za q6600 je max 50 evra, a za AMD 5000 30 i mozda koji evro vise. :: E sad meni su se za q6600 dopali sledeci :: Cooler Master Hyper N520 (valjda je skoro izasao, ne znam nista o njemu ,ali ovako na prvi pogled izgleda ok) :: Hyper 212, znam da su i thermalright extra, ali su skupi, ne znam koji bi model uso u razmatranje do 50 evra. Sta preporucujete, da ne bude mnogo glasniji od BOX kulera, ali da dobro hladi, OC bi iso od 3.0 do 3.6 mada ne za svaki dan :: Dimenzije kucista su 478.0 x 210.0 x 497.0 mm :: :: A za AMD 5000 drugu se dopao OCZ Vendetta, sta bi moglo za njega :: Unapred zahvala ::
veruj mi buraz ja imam q6600 i ja sam gledao razna air hladjenja posto water ti nedaju za procesor mnogo hladjenja u poredjenju sa ceno0m za grafucku je drugo, uzmi ti v1 3000 din a zver znas kako hladi ja sam to stavio i nisam se zeznuo stvarno, inace hteo sam q-spin ali je 50e to je malo bolje ali je ipak preskupo uzmi v1 i neces se zajebati
Slazem se sa Plamen-om, preporucio ti je odlicne cooler-e sa odlicnim cijenama...
Sto se tice Q6600 ne bih isao ispod Hyper 212 nikako, rijetko koji ispod tog se moze izboriti sa Q6600...
Sto se tice Hyper TX2, od je odlican cooler, tih tacnije necujan, jednostavan za ugradnju, lagan i odlicno obavlja posao, ali SAMO ZA DUAL CORE !
Mislim, moze on za Q6600 ako neces OC-ovati procesor, radice ti isto sto i stock Intel HSF samo sto je mnogo tisi, ali za OC on jednostavno nema kapaciteta da preuzme svu toplotu sa procesora...
Imao sam Athlon 5200+ @ 3.14GHz @ 1.44V za svaki dan i tu je TX2 odlicno radio posao, ali ga za Q6600 (koga sada posjedujem) ne bih nikako koristio, osim kao tisu zamjenu za stock, ne za OC definitivno...
Ja na Q6600 imam ASUS Arctic Square i radi mi odlicno, ovih dana kada su ove nenormalne vrucine temperatura mi ide do max 33 C u IDLE ! Dok su bile normalne temperature, isao je max do 25 C u IDLE ! Jedini problem u vezi njega je to sto se ne moze nigdje naci nov, i ja sam kupio od prijatelja polovan...
Q6600 kosta oko 120e a ti ces dati 50e za cooler (WTF !#$@%^!@%$), a stock je prilicno dobar ozbirom na bakarnu stopu i punu visinu. 5000+ kosta oko 50e a ti ces za cooler dati 30e iako je i za OC dovoljan BOX varijanta??? Cak bi i glacanjem heatsinka i heatspreader-a dobio iste rezultate sa vazdusnim hladjenjem, uz solidnu pastu...ja bih pre to uradio...Nista ne kapiram kako neko za konfekciju moze dati pola cene glavnog produkta...
MACHINE, znam da kosta 120 evra ja sam ga kupio pre godinu i po, jednostavno nekako mi je ovaj bucan, sad kad krene jos tomplije vreme pa kad se zavrti na max onda bruji, znam da je on dovoljan, ali meni nekako zao da mi ovaj procesor bleji sa onim njihovim stock kulerom. A za ovaj 5000+ meni nije jasno sta ce mu drugi kuler, ali ajde njegova zelja, kakav je vendetta A meni odgovara 212 ali zanima me da li neko zna kakav je ovaj CM N520
@Machine Ovo sto si napisao je pravi glas razuma (samo racionalno nista iracionalno). Drago mi je da na forumu ima ljudi koji itekako koriste mozak i ne povode se za euforicnim pricama ovo ono i tako to.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Q6600 kosta oko 120e a ti ces dati 50e za cooler (WTF !#$@%^!@%$), a stock je prilicno dobar ozbirom na bakarnu stopu i punu visinu. 5000+ kosta oko 50e a ti ces za cooler dati 30e iako je i za OC dovoljan BOX varijanta??? Cak bi i glacanjem heatsinka i heatspreader-a dobio iste rezultate sa vazdusnim hladjenjem, uz solidnu pastu...ja bih pre to uradio...Nista ne kapiram kako neko za konfekciju moze dati pola cene glavnog produkta.. :: :: ::
Q6600 ohladi CM Hyper 212 ko zmaja a jedva je preko 2K dinara. Ne vredi trošiti ni kintu više od toga. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
ne razumem cemu... meni je clocknut na 3.2 sa stock qlerom Vcore = 1,35V Cpu fan 962rpm i idle mi je 29-32C a full load ne prelazi 46 posle mnogo sati maltretiranja sa cpu fan na 1400 rpm. Samo sam promenio termalnu pastu i to je to inace ovih dana bez klime mi je u shock sobi 27C tako da...
Jeste kako da ne Hyper TX2 samo za dual core,ja moj Phenom II hadim sa njim i sa nenormalnom voltazom za kucne uskove od 1.61v je i dalje maximum 55 stepeni!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.