Molim Vas, ako može stručna pomoć: Da li neko zna, kako se mogu uključiti napajanja novije generacije bez matične ploče? Imam ih nekoliko i mogu dobro da mi koriste. Starija napajanja (do prvih pentium1 ploča) imala su svoje prekidače, ali su zato bila maksimalno do 200W. Novija, jednostavno ne znam da uključim bez matične ploče. Unapred se svima zahvaljujem!
Uzmi konektor od napajanja koji se bode u ploču (20 ili 24 pinski). Okreni ga tako da gledaš u osigurač koji drži konektor za ploču a da su žice sa donje strane. Lociraj tri crne žice koje su jedna do druge. Prvu sledeću sa desne strane (obično je zelena) spoj sa bilo kojom crnom. Dokle god držiš spojeno napajanje će raditi. Ovo nije poželjno da radiš ako je na njega nešto vezano jer ako je psu neispravno možeš da spališ komponentu
Po atx standardu je zelena i ja do sada zaista nisam video neko napajanje kod koga je ta zica narandzasta, mozda neko znj ili neko napajanje iz nekog brend racunara ili po nekom drugom standardu.
:: @vaske :: @darkoc7 :: :: nije uvek zelena žica, ume da bude i narandžasta, ehe :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: ::
:: zanima me da li su sve crne spojene na jednu masu??? Cini mi se da sam tako video na nekom izgorelom napajanju.. :: _______________ :: |Kubuntu User :: ::
nije uvek zelena žica, ume da bude i narandžasta, ehe
Pa zato sam i napisao pin 14 i najcesce je zelena, s`tim sto uvek postoji mogucnost da neko promeni boju ali stavljati narandzastu je glupo ali moguce.
Drugo za merenje ispravnosti regulacije napona potrebno je da napon od 3,3 i 5V budu optereceni bar sa nekoliko ampera, regulacija napona od 12V se najcesce ne vrsi.
Sorry, al u pravu si za 14 pin, to je dovoljno, al u zagradi piše zelena žica na atx konektoru, ne i najčešće. Nisam imao nameru da uvredim bilo koga, nadam se da nije tako protumačeno...
NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!
:: @vaske :: @darkoc7 :: :: nije uvek zelena žica, ume da bude i narandžasta, ehe :: :: Pa zato sam i napisao pin 14 i najcesce je zelena, s`tim sto uvek postoji mogucnost da neko promeni boju ali stavljati narandzastu je glupo ali moguce :: :: Drugo za merenje ispravnosti regulacije napona potrebno je da napon od 3,3 i 5V budu optereceni bar sa nekoliko ampera, regulacija napona od 12V se najcesce ne vrsi :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.