Konacno kupih MB, RAM i CPU. Kao što sam i planirao kupio sam: Biostar TA790GX 128M, AMD X2 7750 i 2 x 1GB OCZ DDR2 PC2-6400 ATI CrossFire Dual Channel. Pošto svi hvale ovu MB i CPU i lako se overclock-uje i ja bih isto da uradim, pogotovo što bih svejedno podigao napon na RAM-u na bar 1,9 ili možda 2,0V. E sad, ima u BIOS-u lepo ona Automatic funkcija (V6, V8 i V12), ali onda ne mogu da podignem napon memorije. Ja bih hteo da mi bude clock-ovan kao napr. V6 (2,9 GHz) i da podignem napon na mem. Problem je u tome što ne znam kako :o) I još jedna stvar, sa starim kršem su mi neke igrice radile, ne sjajno ali radile. Assasin`s Creed ili COD5, a sad se zbog Ass. C. resetuje sam od sebe nakon nekih pola sata ili 10 min ili 2 sata, nema pravila, a COD5 mi radi kao da je sve slow motion. Oblivion mi radi super, kao i COD5, GTA:SA, NFS Carbon itd. Komp je vrteo Prime nekih 6 sati bez problema kao i memtest. Ne kontam u čemu je stvar. Malo sam se raspisao ali trenutno me muči to. Hvala unapred!
Pa promenio si plocu,moras Windows da instaliras ispocetka.Zato ti brljaju igrice. A sto se tice oc-a,tu ce neko drugi da ti pomogne,jer ja nisam imao velika iskustva sa AMD-om.
ali radim sa računarima odavno i znam da treba da reinstaliram Win. eto baš sam se juče j....avao sa jednim računarom koji je sporo dizao sistem u tri lepe. A kad uđe u Win sve super, i na kraju se ispostavi da neki glupi Samsung HDD neće da bude slave pa to ti je.
Meni na GA ploci ni jedan od dva ata WD-a nece da radi ako ima dzamper, prvo sam bio u zbunu sta je sad probao master, slave itd... ali ni jedan nije hteo da radi valjano ako ima dzamper, skines dzamper i sve kako valja.
stvar je to sto je drugi HDD neki stari Maxtor koji je sav u oziljicima, ne znam sta je on radio sa njim i on radi bez problema, a ovaj Sams. ili master ili nikako. Ma ubacio sam mu 120GB Maxtor, polovan a ovaj Sams. cu koristiti preko USB-a.
Iskljuci Cool n quiet , spread spectrum i C1E support u biosu ,spustaj HT i brzinu memorije uz istovremeno podizanje FSB ,tu ces morati malo da ekspirimentises koje su optimalne vrednosti,za 2,9 ghz ili 3 ghz je fsb 215 ,voltazu memorije ne diraj.Imas i ATI overdrive na AMD sajtu to ti je za OC iz Windowsa skini njega u njemu imas dosta opcija,ali u svakom slucaju iskljuci ovo u biosu, sto sam ti rekao ako ces OC.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.