Postovani forumasi, problem je sledeci. Zamenio sam napajanje, ram memoriju i CPU, ukljucio komp, ali nece u bios samo se zamrzne slika. Probao sam sa vadjenjem baterije ali nista opet nece u bios. Sta jos mogu da uradim? Hvala na mogucim odgovorima.
osim da ponovo rasklopis i sklopis...ako je kontakt u pitanju ako opet zeza, verovatno je problem u CPU, mada moze i ploca...usput, nisi ni napisao komponente i koji je PSU
nema novog BIOS-a za tu plochu. EJ, hoce i hard da zamrzne, koji ti je hard? Ako nije dobro povezan. Imao sam sluchaj kad je na staroj MSI socket A plochi hladnjak chipseta bio odvojen jer se jedna zabica izvlachila iz ploche, moze biti i to. Probaj ti to ponovo da spojish kao shto reche Mashine, samo lagano. Na kraju vrati stari procesor pa vidi da li on fecera. `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Gde su sad MSI defenders zmajevi. 80% je ploča. 20% kontakt problem. Povadi sve kartice, CPU, očisti kontakte i vrati ponovo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Izvadjena ploca napolje i probao sam samo sa ramom i grafom start i opet nista. Sta vise sada nema ni slike na ekranu. Sada cu da vratim stari CPU pa da vidim.
Ploca 99%, nije memorija cim je imao sliku na pocetku a mrznjenje potice od ili od CPUa ili od ploce...kako i drugi CPU ne radi a sada nema ni slike jasno je ko `mrak`...MSI. Jedna od najvecih mana MSI i GA ploca je uzasna stampa osetljiva na bilo kakvo smicanje, ESD, mrdanje, rasklapanje...te 2 firme su pored cuvenog djubreta zvanog EPoX apsolutni sampioni bizarnih otkaza ni zbog cega, bas upravo zbog sramotno lose izrade, iako na oko sljaste i imaju ultra-mega-giga reklame najnovijih verzija...kao sto neko rece SPOLJA GLADAC A IZNUTRA JADAC!!! Sasvim je dovoljno sa ByTheBook skinete stock cooler, zamenite pastu i sve fino i pazljivo vratite na mesto a da MSI ili GA vise nikada ne prorade...to ce te vrlo retko videti sa Abit ili Asus plocama
A N G E L
:: :: Vratio sam i stari CPU opet nista, nema cak ni slike na ekranu samo vrti kuler i to je to :: Da li su procesori ili ploca otisli :: Ja mislim ploca :: ::
To (crkavanje pri ciscenju) se dogodilo upravo meni sa jednom ASUS plocom, a druga takva identicna je crkla iz i dalje ne razjasnjenih razloga...
Ploce su bile ASUS P4V800D-X, i jos ih imam kod kuce obje negdje na tavanu zaturene...
SONY VAIO VGN-FW285J
::Sasvim je dovoljno sa ByTheBook skinete stock cooler, zamenite pastu i sve fino i pazljivo vratite na mesto a da MSI ili GA vise nikada ne prorade...to ce te vrlo retko videti sa Abit ili Asus plocam ::
Asus sa nastavkom X je proizvod samog Satane, ne znam da li postoji neka sa kojom je neko bio zadovoljan. Od Asusa treba uzimati samo vrh iz ponude tu su extra
_________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: To (crkavanje pri ciscenju) se dogodilo upravo meni sa jednom ASUS plocom, a druga takva identicna je crkla iz i dalje ne razjasnjenih razloga.. :: :: Ploce su bile ASUS P4V800D-X, i jos ih imam kod kuce obje negdje na tavanu zaturene.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: ::Sasvim je dovoljno sa ByTheBook skinete stock cooler, zamenite pastu i sve fino i pazljivo vratite na mesto a da MSI ili GA vise nikada ne prorade...to ce te vrlo retko videti sa Abit ili Asus plocam :: ::
Imao sam ja i P4P800X i to je bila odlicna ploca (dobri stari Intel 865PE) ali mi je i ona iz ko zna kog razloga da ne kazem drugacije, crkla... (imam i nju kuci, stoji mi u kutiji originalnoj, u foliji, sve kao nova, samo sto ne radi nazalost...)
A sto se tice tih najjacih serija, njih ima svaka iole ozbiljnija firma , bio to ASUS , DFI, XFX, GIGABYTE ili bilo ko drugi , ali je stvar u tome sto nemaju svi 250€ da daju za plocu, kod mene je ploca trenutno od nekih 70-80€ i sasvim dobro mi radi, ne znam zasto bih dao tri puta vise para ? Ne vrijedi ni jedna tri puta vise... Jbga, ali tako je...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Asus sa nastavkom X je proizvod samog Satane, ne znam da li postoji neka sa kojom je neko bio zadovoljan. Od Asusa treba uzimati samo vrh iz ponude tu su extr ::
Pa dobro ne bas 250e, ali za dobru plocu bih uvek dao do 180e bez razmisljanja, kada sam kupovao ovu koju trenutmo imam, bas sam hteo DFI sa P45 setom i skuplje od moje nije bilo (jednostavno kod nas i nema neki izbor DFI ploca), ali bih dao i vise, ali preko 200 ne, to mozda ima neku vrednost ali ljudima koji se bas ozbiljno zezaju klokovanjem. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
nemojte da lupetate jeste tacno je da su novije MSI ploce njesra slazem se bas sam ja testirao jednu kad je plj..???**::^%*&*& ali starije plosi MSI su odlicne i stvarno su se dobro pokazale a asus cas valja cas ne valja imao sam prilika da vidim kad otkazuje ali i ja sad imam asus p5K tako da radi poprilicno dobro a sto ne bi? ja uvek prvo gadjkam na CPU onda na plocu jer AMD kad se izvadi 3-4 puta ciaoo mada o5 zavisi od modela .. Dont drink and drive take joint and fly
ploca ti zveknula najverovatnije, iste simptome sam i ja imao sa J&W 790GX EXTREME. Namucio sam se sklapao i rasklapao i odneo na reklamaciju na kraju. Jos bila nova iz kutije da ne poverujes. Sad furam DFI i zadovoljan sam mada i ona ima neke tripove ali kada je ukrotis radi EXTRA. MSI ni ja ne volim kao firmu imao sam ja jednom neku MSI plocu radilo je to, ok samo sto sam se otelio dok sam namestio i to je bio neki PLATINUM s939. Ta je riknula moras drugu posto vidim da je chip P-35. mozes naci mozda negde jos ABIT sa tim chipom koja je extra ploca ABIT ip35-e ok je a ne kostan mnogo, ABIT ip35-Pro, ABIT ip35-pro Xe, ove dve posledjne izuvaju samo ako mozes da ih nadjes negde. Zao mi bas sto je taj ABIT tako vrisnuo.
Postovani forumasi, procesori su u redu, probani su na drugoj ploci. Ploca je ta koja pravi problem. Zavrsila je kod Cika Pere i rezultat je da postojeci bios ne podrzava E8500 iako na njihovom sajtu pise drugacije. Za novi bios preporucen je update preko interneta pa mi je savetovao da sacekam da se pojavi verzija sa klasicnim downloadom. Kontaktirao sam ljude iz domaceg MSI koji su mi ljubazno odgovorili da ce do toga uskoro i doci. Ostaje da cekam. Hvala svima na odgovorima i pomoci. Izvinite na duzem odgovoru.
Ma kakav crni cika pera :)) nemoj me zasmejavati...ako je tebi ploca davala sliku a onda vise ne daje uopste ni sa starim ni sa novim kako ces je flashovati ako nemas EEPROM programator??? Nemoj da te zavlaci nadrimajstor, ako su fakti ovakvi nema tu da pomogne nikakavo flesovanje...rezime: ako si imao sliku sa novim i radilo je na starom CPU a sada ni sa jednim CPU ne daje sliku (ako su ti RAM, VGA i PSU u redu) mozes je slobodno baciti...
A N G E L
:: :: Postovani forumasi, procesori su u redu, probani su na drugoj ploci. :: Ploca je ta koja pravi problem. Zavrsila je kod Cika Pere i rezultat je da postojeci bios ne podrzava E8500 iako na njihovom sajtu pise drugacije. Za novi bios preporucen je update preko interneta pa mi je savetovao da sacekam da se pojavi verzija sa klasicnim downloadom :: Kontaktirao sam ljude iz domaceg MSI koji su mi ljubazno odgovorili da ce do toga uskoro i doci :: Ostaje da cekam :: Hvala svima na odgovorima i pomoci :: Izvinite na duzem odgovoru :: ::
Kakav crni update kad ti sada ni sa starim procesorom ne radi. Jedino shto mogu da zakljuchim je da ti je plocha u autu. Machine se slaze, verujem i drugi. Pozdravi chika Peru i reci mu da batali poso jer ochigledno nema pojma.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.