Problem koji se javlja je da uopste ne daje sliku na monitoru. Probao sam da pocupam sve kablove sa ploce, izvadio bateriju sa ploce i resetovao bios preko jumpera. Isto. Graficku sam probao na drugom racunaru kao i memoriju, i oboje rade. Takodje sam probao da ubacim u taj racunar drugu graficku i memoriju i opet isto, crn ekran. Crkla ploca? Sta mislite? Jel ima jos nesto sto bih mogao da probam?
Ploca:Asus P5LD2 Procesor:Ne znam koji je (neki intel) Nisam ga skidao da vidim koji je. HDD:Maxtor 160GB SATA Rezac:Pioneer 111D Memorija:Kingston 2x512DDR2 667 Napajanje:REX power 350W
:: Problem koji se javlja je da uopste ne daje sliku na monitoru. Probao sam da pocupam sve kablove sa ploce, izvadio bateriju sa ploce i resetovao bios preko jumpera. Isto. Graficku sam probao na drugom racunaru kao i memoriju, i oboje rade. Takodje sam probao da ubacim u taj racunar drugu graficku i memoriju i opet isto, crn ekran. Crkla ploca? Sta mislite? Jel ima jos nesto sto bih mogao da probam :: :: Ploca:Asus P5LD :: Procesor:Ne znam koji je (neki intel) Nisam ga skidao da vidim koji je :: HDD:Maxtor 160GB SAT :: Rezac:Pioneer 111 :: Memorija:Kingston 2x512DDR2 66 :: Napajanje:REX power 350 :: ::
(Drug Tito nije umro, spasao ga Rex-Lux ili tako nekako kad je skočio na njega, oborio ga na zemlju i spasao ga ni manje ni više, avionske bombe... na Sutjesci... tema inače parodirana u seriji Kafana Složna braća, gde je ovo bila jedina fora u celoj seriji).
Nije to moj komp, tako je dosao kod mene. Probacu kasnije da stavim drugo napajanje. Mada svi ventilatori rade. I na ploci i na grafickoj. Napisacu posle kad probam da li je to. Ne verujem da je procesor jer se komp regularno upali, samo ne daje sliku na monitor.
ne bih rekao da je napajanje pre ploce, jer u vecini slucajeva se ne upali uopste, ako nisi cackao cpu, onda je verovatno ploca, a probaj jos samo ovo, da ugasis komp, izvuces kabl iz nap., skini procesor, vrati ga ponovo, resetuj bios jos jednom, izduvaj prasinu iz slotova za memoriju, vrati memoriju, pa probaj...
CPu nije diran. Detaljno sam ocistio racunar jer sam ga cistio dva puta. Slotove za memoriju sam prve cistio i detaljno pregledao sa lampom. Bios sam resetovao po uputstvu za plocu. Iskljucio ga sa napajanja, skinuo bateriju, prespojio jumpere i drzao tako 10 sekundi. Pratio sam lampice pri paljenju i pali se i ona crvena za hdd pri inicajlozovanju. ALi ne cujem kasnije zvuk pri dizanju wina. Cekam samo da na mom kompu zavrsi skidanje necega pa cu da povezem na moje napajanje.
:: ne bih rekao da je napajanje pre ploce, jer u vecini slucajeva se ne upali uopste, ako nisi cackao cpu, onda je verovatno ploca, a probaj jos samo ovo, da ugasis komp, izvuces kabl iz nap., skini procesor, vrati ga ponovo, resetuj bios jos jednom, izduvaj prasinu iz slotova za memoriju, vrati memoriju, pa probaj...
Sad sam probao da zamenim napajanje i opet isto. Jel mogu da zakljucim onda da je crkla ploca ili ostaje mogucnost da bude i procesor? Procesor trenutno nemam gde da probam pa pitam jer treba da kazem drugaru sta da kupi. Reci cu mu i da obavezno kupi novo napajanje jer je ono verovatno i dovelo do svega ovoga. Probao sam inace ponovo da skinem bateriju i resetujem bios. Inace, moram da se izvin sto sam dao pogresan odgovor alexalex-u. Ne cuje se zvuk. Istripovaos am se jer sam resetovao moj racunar skoro u istom trenutku kad sam probao ovaj. Dakle sta kazete?
Ako se ne cuje zvuk onda je 90% ploca.Nosi je u servis pa nek se oni zezaju.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Sad sam probao da zamenim napajanje i opet isto. Jel mogu da zakljucim onda da je crkla ploca ili ostaje mogucnost da bude i procesor? Procesor trenutno nemam gde da probam pa pitam jer treba da kazem drugaru sta da kupi. Reci cu mu i da obavezno kupi novo napajanje jer je ono verovatno i dovelo do svega ovoga. Probao sam inace ponovo da skinem bateriju i resetujem bios. Inace, moram da se izvin sto sam dao pogresan odgovor alexalex-u. Ne cuje se zvuk. Istripovaos am se jer sam resetovao moj racunar skoro u istom trenutku kad sam probao ovaj. Dakle sta kazete? :: :: ::
Re: Uh majku mu... nije valjda ASUS, najbolji medju najboljima...
22.04.2009. 23:12
status: user broj poruka: 9121
100% si u pravu.
Pozdrav!
:: Eh Bane, Bane pa gde spomenu da je u pitanju Asus, da si napisao da je Gigabyte svi bi iz taka rekli da je ploca ovako je sve drugo sem nje... :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
pa za Gigabyte se vec odavno zna kakav je, i ptice na grani znaju, a ASUS, niko ne bezi od toga da moze da se desi, kao i sa svima...to je isto kao kod automobila..
Evo kazu ide njih 5 da nam kazu da to nije do ploce , ili da ploca nije ASUSova...
Ne moze ASUS da se kvari i da crkne samo tako...
Inace, imao sam nekada davno P4P800X sa Intel 865 i otisla je neobjasnjivo u vjecna lovista... Kupio sam Gigabyte sa 848 cipsetom (nije se imalo para za bolji cipset) i ta ploca radi i danas kod druga... Naime ja sam njemu dao tu plocu, a on je meni dao ASUS-ovu sa PCI-E slotom i 478 soketom...
Radila je jos jedno mjesec kod mene i odahnula... Kod druga je jos jedna identicna ta ASUS (478 i PCI-E) takodje odapela...
Nakon toga sam promijenio konfiguraciju, kupio Athlon i Gigabyte M56S-S3 (valjda tako ide oznaka) , i ta ploca i dan danas radi...
Danas kod mene kuci u kompjuteru kolo vodi Gigabyte EP35-DS3L , najjeftinija nemalo, a sasvim dobro sluzi...
SVRHA OVOGA NIJE DA JA KAZEM DA JE GIGABYTE KVALITETNIJI OD ASUSA, NEGO DA TO SVE ZAVISI OD PRIMJERKA, A U OVOM DIJELU EVROPE SVE JE MOGUCE...
Re: Uh majku mu... nije valjda ASUS, najbolji medju najboljima...
23.04.2009. 09:45
status: user broj poruka: 5710
True, true...
A N G E L
:: Eh Bane, Bane pa gde spomenu da je u pitanju Asus, da si napisao da je Gigabyte svi bi iz taka rekli da je ploca ovako je sve drugo sem nje... :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.