Sama od sebe se sj...(disk E) Particija je skoro puna, ima par GB slobodnog i tu imam dosta bitnih stvari. Sa cime da popravim ovo i sta da popravim ..? U my computer mi trazi da je formatiram, mada preko odredjenih programa vidim da tu svi fajlovi zarpavo tu samo se particiji ne moze pristupiti. EASEUS Data Recovery Wizard, imam demo, potrosio sam 3h na scan da na kraju ne bi nista mogao uraditi jer je demo verzija. Jer se moze particija samo popravili, ne da mi odradi recover fajlova negde drugde jer su mi HDD-ovi puni ?
Ko se vec susretao trebao bi da odma shvati sa screen-a, ja sam ovde laik za ovo ..
Treba ti tool za recovery NTFS tabele.Ocigledno je particija promenila ekstenziju i sada vise nemas pristup iz wina da je otvoris.Nemoj raditi nikakavim backup programima a pogotovu ne iz biosa jer ces ceo HD da ugrozis i sve podatek koje imas na njemu. Ako particija nije u NTFS tabeli tesko ce ti bilo koji backpu program uopste povratiti podatke.Oni zapravo nisu izbrisani vec su na neki nacin skriveni.E sad,nisam sa tim imao problem tako da nebih znao koji tool pod imenom da koristis ali za sigurno ti treba povracaj file formata diska tj particije .
Ma pričali smo o ovome više puta, na CD-u za spašavanje imaš alatke. Tj. Hiren`s boot cd, trenutno 9,7 verzija je najsvežija. Oporavi particiju, za dž. Ne diraj po disku ništa drugo i ne radi ništa na računaru do tada, podaci su tu, samo je master boot record particije skiknuo, bar prema onome što ti je easeus-ov program pokazao. Za sada, don`t panick! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
@Pisko@ Ne treba njemu Recovery Files,treba mu tool za repair diska.Cisto treba objasniti da se nebi zbunio ako to nije nikad radio.Tacno ima na Hiren`s Boot disku ali pitanje je sa kojim repair programom da radi?
Nisam ni mislio na recovery fajlova, već na recovery cele particije. Pa svi bolji (ko` reče acronis?) disk particioneri imaju te opcije. Problem je što ja nisam imao baš ovakav problem pa da budem siguran u savet 100%,... ali, treba iskoristiti alatke za popravku grešaka i recovery cele particije, nikako da čupa fajlove jedan po jedan, to je kraaaaajnja opcija. To bih ja uradio.
Zanci trebace ti ovaj program meni se to isto desavalo. u Partition manager 9.0 ides desni taster na particiju koja ti je pukla i startujes Check File Sistem Integrity sam ce odraditi posao i resices problem barem je meni uspelo
BootFlashDOS is a small, simple and easy-to-use tool that will format and make DOS bootable your USB Flash Stick.
It will copy the necessary DOS files (command.com, io.sys, msdos.sys) from diskcopy.dll. Diskcopy.dll is supplied with you windows (XP/2003) operating system.
BootFlashDOS is a small utilty for making your USB Flash Stick bootable to a DOS environment. You dont need to create a bootable floppy disk to begin with, unlike most utilities or this sort.
Here are some key features of `BootFlashDOS`:
· No installation needed. Just run BootFlashDOS to use it. · Partitions / Formats and Makes you USB Flash Stick Bootable. · Obtains the required DOS startup files from you system automatically. No need to supply a bootable floppy.
Nadji ovaj program, instaliraj ga i vrlo intuitivno ces resiti probem.
Pokreni program, onda na data recoveru, advanced recovery.
Jednom mi se desilo da je 5 particija na jednom disku nestalo, jednostavno nisam znao sta da uradim i probao ontrack, on je sve particije iscitao sve fajlove uredno prekopirao na drugi disk i zatim sam ga ponovo formatirao jer nisam previse vican cupanju podataka raznim programima. Ne kazem da ne moze da se povrati particija ali me iskustvo uci da prvo uradim backup (kao sto sam naveo) pa tek onda cackam dalje.
Uostalom vec sam pisao na forumu o tom programu.
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Onako uzgred Ontrack je jedna od najvecih firmi za spasavanje podataka sa diskova, magnetnih traka diskova ma jednom recju svih vrsta podataka uposte.
da particija nije tek tako pukla iz cista mira,mora da postoji neki razlog za to. Zar niko da se seti da neki virusi rade upravo ovakve stvari!!! Skines Malwarebytes AntiMalware,AdAware,Spybot Search&Destroy,i najvazniji UnHackMe,uradis svima update pa full scan. VELIKA je sansa da ce ti neki od ovih programa resiti problem...
.... doktore, znamo da je najbolje davati bocu u bulju, ali, ovde je bulja amputirana, pa se time bavimo... tj. da vratimo bulju, e, tek onda ćemo da je bockamo i lečimo od boljke. Morebit` virus, no-što! A-ye-o-đe! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ontrack izgleda super samo mi crash-uje kada idem scan (probao 2 verzije, ne znam zasto ..). Nema nikakvih virus-a, skrenirao sam jos i ranije. Na kraju sam opet se vratio na EASEUS, skinuo sam `EASEUS Data Recovery Wizard Professional 4.3.6`. 3h scan i jos 2h izvlacenje nekih 100GB. Ostalo mi je jos par desetina GB da izvucem samo moram uzeti drugi HDD na koji cu to uraditi jer ovde nemam vise prostora. Inace i drzim duple particije nego eto ..zbog nedostatka prostora ta jedna kopija bitne particije je bila ~70% a ne cela jer se nije imalo prostora na istoj ..Tako da je celo spasavanje zapravo tih 30% sto je bilo samo na toj particiji. Sve u svemu ovaj EASEUS mi je zavrsio za sada posao tj. veci deo njega :) Steta sto nisam uspeo da popravim particiju nego moram ipak ovako. Pasce format particije samo da izvucem i ovo preostalo..
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.