Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Koji CPU hladnjak bez ventilatora može da održava istu temperaturu...
STRANA 1 OD 1
Slavuj Koji CPU hladnjak bez ventilatora može da održava istu temperaturu... 02.04.2009. 16:06 T16549

status: user
broj poruka: 2236
kao ovaj fabrički, sa ventilatorom ?

Imam Intel E8500, na default-u, ne brinu me dosadašnje i trenutne temperature, nego počinje polako da me iritira buka ventilatora CPU-a, uglavnom noću, jer strujanje vazduha kroz ona ``rebra``, pri 800rpm nadglašava 3 ventilatora prečnika 12cm koji se nalaze u kućištu i takođe rade na ~800rpm, kao i onaj mali na grafičkoj(on je maksimalno usporen, pa je skoro bukvalno nečujan).

Svideli su mi se CM Hyper 212 i Thermalright Ultra 120, pa bih voleo da čujem iskustva ljudi koji ih koriste ili su ih koristili, bilo sa ventilatorom ili bez i bez obzira na proizvođača procesora, za početak, kolike su temperature u IDLE-u i LOAD-u pre(sa fabričkim hlađenjem) i posle montiranja, pa onda ako ima nešto oko samog montiranja, pa eventualni dodaci itd.

Jedinstveni primerak šumadijske koale: http://www.dodaj.rs/?o/Bz/DHjC8Ij/1/sumadijska-koala.jpg
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Koji CPU hladnjak bez ventilatora može da održava istu temperaturu... 02.04.2009. 16:21 #106426

broj poruka: 2929
Imao sam Hyper 212 sa dva ventilatora od 12cm, odlican je lepo me sluzio hladi kao lud.
Sada imam THERMALRIGHT TRUE Black 120 sto je nesto slicno Thermalright Ultra 120 cooleru, mozda je black malo bolji za nijansu ima mogucnst da mu stavis dva vent od 12cm ili 14cm a ovaj sto si ti pomenuo nema, mada moze da se nesto nabudzi, true je fabricki predvuidjen za dva ventilatora od 140 ili 120mm.
Inace Cm H212 je ogracka u poredjenju sa THERMALRIGHT-om, bolje od ovoga na vazduh nema, znaci frizider.
Doduse ja imam phenom 9850 overclockovan na 3.2Ghz cak sam jedno vreme drzao i na 3.3Ghz neki ludiprimerak i temperatura mi nije prelazila 48c u full-u.
Ne znam da li se taj intel vise greje od ovog phenoma ai sa THERMALRIGHT-om nema greske, nemoj da razmisljas jeste 212 jeftiniji ali se ne moze porediti.
Moj savet THERMALRIGHT i uzivaj
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
urosk Ocz je super!!! 02.04.2009. 16:41 #106431

broj poruka: 462
Thermalright je najbolji ali i najskuplji, pa ako te zanima malo jeftinija varijanta mozes da vidis ocz vidndicator, ja ga imam i odlicno hladi a pritom je skroz necujan a moze i pasivno da hladi jer je dosta velik! Ja sam prezadovoljan sa njim, dosta je tisi od hyper 212! I gladijator max je dobar, takodje je necujan, jedino je malo skuplji nekih 3300!!!

nenika Termalright 02.04.2009. 17:28 #106433

broj poruka: 1133
Broj 1 http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/ifx-14/product_cpu_cooler_ifx-14.html?art=MTQyMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

Mozes da stavis tri ventilatora od 12 ili 14 sm MOZE I PASIVNI BEZ VENTILATORA
Broj 2
http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/tb120/product_cpu_cooler_tb120.html?art=MTQyMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA==
doncocos Re: 02.04.2009. 18:36 #106435

broj poruka: 417
Bez ventilatora preporuka:
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=4509

XXXL E.. 02.04.2009. 19:00 #106437

broj poruka: 537
I ja sam imao slicnu dilemu kao i ti `tico do skoro..

Hteo sam neki necujan cooler (a cak ni pare nisu bile limitirane). Sve sam zivo pregledao po gradu, iscackao sam sve sto je moglo da se cacka, video/probao razne sto kod ortaka sto kod sebe i na kraju sam uzeo CM Hyper 212. Po kvalitetu izrade i masivnosti, nije ni priblizno kao Thermalright (koji sam planirao da uzmem, u opticaju je bilo nekoliko modela) ali sa druge strane, nece mi iscupati socket procesora zajedno sa plocom pri prvom pomeranju kompa .)

Za sada sam extra zadovoljan, ima jednu 12ticu koja se vrti na ne znam kolko obrtaja (imam osecaj da je 2-3 obrtaja u minuti .p ) i drzi mi E6550 na stock vrednostima na 16 stepeni u Idle i do max 30 kada igram neku igricu. Stim sto sam mu sa fan controlerom smanjio broj obrtaja na minimum i ne cuje se bukvalno a hladi savrseno :) I jeftiniji je od svih koje sam gledao a da su u tom nekom rangu. U svakom slucaju, moja preporuka za 212, iskljucivo zbo odnosa cena/performanse/buka.
Pit za fanless upotrebu 02.04.2009. 19:11 #106438

broj poruka: 68
ili za neki ultra slow ventilator, pogledaj Thermalright HR-01 Plus

u svakom slucaju, bez venta mora sto masivniji HS

XXXL nam pise iz Sibira :)
`...drzi mi E6550 na stock vrednostima na 16 stepeni u Idle...`
imarkovic .. 02.04.2009. 19:18 #106440

broj poruka: 19022
nisam neki ljubitelj Cooler master-a, ali V8 mi se cini sasvim ok...
NMY po meni najbolji izbor... 02.04.2009. 20:13 #106448

broj poruka: 1509
Ako ti novac ne predstavlja problem (a mislim da je tako jer spominjes Thermalright Ultra 120), po meni najbolji izbor ako zelis necujan a kvalitetan kuler predstavlja NOCTUA NH-U12P ili NH-C12P, zavisi kakav model zelis, oba su odlicna...
Takodje, slazem se sa doncocos-om u vezi CM Hyper Z600 !
To je odlican HS koji sasvim dobro hladi i bez ventilatora, a ako ipak zelis malo protoka, stavis jedan ili dva Noctua NF-P12 ventilatora... (najtisi za koje ja znam i imaju garanciju od cak 6 godina)...

Ja sebi planiram u dogledno vrijeme kupiti NH-U12P za svoj C2Q6600 upravo zbog tisine i kvaliteta hladjenja !

SONY VAIO VGN-FW285J

XXXL Re: za fanless upotrebu 02.04.2009. 20:36 #106451

broj poruka: 537
Evo i tebi da odgovorim :) U sobi u kojoj mi je komp, trenutno je 15 stepeni (riknulo centralno grejanje, u fazi popravke je). A kada je normalna sobna temperatura, onda temp procesora ne prelazi 20 i nesto stepeni nikada, a pri igranju recimo COD2 bude max do 31-32. Nadam se da sam malo razjasnio (dao sam trenutne temperature malopre).

:: ili za neki ultra slow ventilator, pogledaj Thermalright HR-01 Plu
::
:: u svakom slucaju, bez venta mora sto masivniji H
:: XXXL nam pise iz Sibira :
:: `...drzi mi E6550 na stock vrednostima na 16 stepeni u Idle...`
tortojed Re: Re: za fanless upotrebu 03.04.2009. 14:37 #106563

broj poruka: 11001

:: Evo i tebi da odgovorim :) U sobi u kojoj mi je komp, trenutno je 15 stepeni (riknulo centralno grejanje, u fazi popravke je). A kada je normalna sobna temperatura, onda temp procesora ne prelazi 20 i nesto stepeni nikada, a pri igranju recimo COD2 bude max do 31-32. Nadam se da sam malo razjasnio (dao sam trenutne temperature malopre)
:: :: ili za neki ultra slow ventilator, pogledaj Thermalright HR-01 Plu
:: ::
:: :: u svakom slucaju, bez venta mora sto masivniji H
:: ::
:: :: XXXL nam pise iz Sibira :
:: :: `...drzi mi E6550 na stock vrednostima na 16 stepeni u Idle...

Da nisi nesto pobrkao? Probaj da izmeris pomocu Realtemp-a (RT Core). Pazi: jedno je temperatura jezgra0 i/ili jezgra1 itd., a drugo TJ distance (`udaljenost` od kriticne tacke).
U svakom slucaju, pri temperaturi sobe od 20*C u `idle` rezimu bi morao da imas minimalno 25*C na nultom jezgru a posle pola sata 3d-gaming-a barem 15*C vise.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs