Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Problem sa externim hdd!
STRANA 1 OD 1
misaz69 Problem sa externim hdd! 30.03.2009. 01:38 T16476

status: user
broj poruka: 1

Imam WD My passport Hdd i nece da otvori hdd!Kada ga priljučim na monitoru se pojavljuje i gubi ikonica za priključenje! Lampica na njemu gori ali neotvara ga! Da li zna neko ko servisira externe hdd i gde i da li ima šanse da se popravi?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Problem sa externim hdd! 30.03.2009. 02:00 #105912

broj poruka: 5710
Verovatno nemna dovoljno struje. Probaj u drugi USB prikljucak ili ako imas USB racvu sa 2 konektora ubodi oba. Ovde je problem do amperaze. Osim ako ti pre toga nije radio kako treba

A N G E L

::
:: Imam WD My passport Hdd i nece da otvori hdd!Kada ga priljučim na monitoru se pojavljuje i gubi ikonica za priključenje! Lampica na njemu gori ali neotvara ga! Da li zna neko ko servisira externe hdd i gde i da li ima šanse da se popravi?
Equinoxe Re: 30.03.2009. 02:53 #105919

broj poruka: 12057

Passport je alergican na nekvalitetne USB kablove, a ne produzavanje USB kabla zaboravi odmah! Koristi onaj njegov ili neki kvalitetniji USB kabl, od fotoaparata na primer.

Ako pak koristish njegov kabl i imas probleme, probaj ga na drugom kompu i ako je mrtav -> reklamacija.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

respektart Struja 30.03.2009. 14:04 #105971

broj poruka: 63
Nema dovoljno struje.
Imam My Passport Studio 250G i preko usb-a radi samo na jednom USB prikljucku na kompjuteru pozadi. Posto ima i firewire kupio sam firewire karticu i kacim ga preko nje.
Da sam znao da cu toliko da se akam s njim nikada ga ne bi pazario (zajebavo sam se sa formatiranjem posto mi treba i za mac i za PC, na macu USB 1 sporoooo).
Firewire zakon.

psusnjar Re: Problem sa externim hdd! 30.03.2009. 16:09 #105988

broj poruka: 13

Imam WD Passport 250GB. Muku sam mucio sa njim dok nisam kupio kvalitetniji USB kabal. Njegov originalni mi je sa vremena na vreme pravio probleme. Ukljucim ga u racunar, nesto prebacujem i posle par minuta on jednostavno stane ili ga racunar ni ne prepozna. Od kako sam kupio drugi USB kabal (1.8m) to mi se ni jednom nije desilo.

Vaskev re 30.03.2009. 16:28 #105991

broj poruka: 1673
Nekada davno sam kupio TNB fijoku za 2,5` disk i ona se pokazala odlicno sto se napajanja tice ali koristi normalni prikljucak tj. tip B USB plus dodatno napajanje koje mi nikada nije bilo potrebno, probana je sa raznim diskovima od 40-160GB. Sa gomilom fijoka sam imao problema a uglavnom su koristile mini USB koji je jako nezgodan po pitanju prelaznog otpora kontakta. Inace dve iste fijoke, od istog proizvodjaca, isti model, ponasale su se razlicito, jedna vidi disk od 160GB a druga ne, ova koja vidi radi normalno, kopira jako brzo a onda kada ti zatreba neki fajl on ispadne ostecen (ne stalno i nema pravila kada i koji fajl). Inace i kablovi su jako losi, pogotovo kablovi koji se dobijaju uz neke foto aparate (Sony DSC-P72 originalni, odlican kabal) nije mogao da napaja fijoku a da ista ne pravi greske prilikom prenosa duzih fajlova. Uzrok je sto su doticni predvidjeni samo za slanje signala a ne za napajanje eksternih potrosaca tipa HDD, jednostavno su previse tanke zice i imaju veliki otpor koji izaziva pad napona koji dovodi do brljotina prilikom rada ili cak do stalnog prijavljivanja i odjavljivanja diska. Novije fijoke cak i nemaju mogucnost dodatnog napajanja tako da mogu raditi samo sa diskovima koji su manji potrosaci (
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs