Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Intel 845E Chipset Based 845E Max
STRANA 1 OD 1
MilivojeS Intel 845E Chipset Based 845E Max 28.03.2009. 10:30 T16433

status: user
broj poruka: 439
Може ли рачунар с овом плочом и процесором Celeron 2,66 MHz, са 512 MB меморије да се клокује, односно, постиже ли се клоковањем овог старог рачунара ишта?
Прчкао сам нешто у Биосу његовом, али је тамо чекирана опција за клок и не дозвољава ачекирање? Ако је неко случајно имао овакву конф. и својевремено је клоковао, нека каже нешто на тему.

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus re 28.03.2009. 11:14 #105655

broj poruka: 4054

clocuje se bez problema na 2,67GHz
doca80 Re: Intel 845E Chipset Based 845E Max 28.03.2009. 11:22 #105657

broj poruka: 3053
Pa to ti je kao kad bi ficu koji ide 100km/h pokusao da nabudzis sa njegovim standardnim delovima,da ide brze. Dobio bi da ti fica ide 110 kmh,a to je tako mala razlika da nije vredno truda Taj Celeron ima 128 ili 256 kb L2 cache memorije,a to je opasno slabo... Dzabe mu dizati radni takt kad je cache mali...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Може ли рачунар с овом плочом и процесором Celeron 2,66 MHz, са 512 MB меморије да се клокује, односно, постиже ли се клоковањем овог старог рачунара ишта
:: Прчкао сам нешто у Биосу његовом, али је тамо чекирана опција за клок и не дозвољава ачекирање? Ако је неко случајно имао овакву конф. и својевремено је клоковао, нека каже нешто на тему
::
:: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!
Almighty84 re 28.03.2009. 11:48 #105662

broj poruka: 294
Mozes da ga kloknes mnogo vise od 2.67GHz ali s obzirom da je celeron u pitanju neces osetiti neku posebnu razliku, ja sam svoj stari celeron davne 2003 sa 2GHz dizao na 3GHz ali ne sa fabrickim kulerom. Jedini problem koji sam imao je da je zvucna prestajala da radi na bilo kom kloku preko 2.6GHz zbog preopterecenja magistrale.

@doca80@ Ficu mozes opusteno da nateras da ide preko 110 km/h sa njegovim delovima, samo zavisi da li imas dovoljno znanja za malo stelovanja i malo poliranja .) (mada jeste da bi mu drasticno smanjio radni vek, ali sve ima svoje, kao i klokovanje CPU-a)
doca80 Re: re 28.03.2009. 12:15 #105664

broj poruka: 3053
Druze,moj prvi `momacki` auto je bio frizirani fica koji je isao preko 150km/h,tako da znam je sve mogucnosti fice,a ovakav primer sam dao cisto da bi slikovito opisao jadnost Celeron procesora...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Mozes da ga kloknes mnogo vise od 2.67GHz ali s obzirom da je celeron u pitanju neces osetiti neku posebnu razliku, ja sam svoj stari celeron davne 2003 sa 2GHz dizao na 3GHz ali ne sa fabrickim kulerom. Jedini problem koji sam imao je da je zvucna prestajala da radi na bilo kom kloku preko 2.6GHz zbog preopterecenja magistrale
::
:: @doca80@ Ficu mozes opusteno da nateras da ide preko 110 km/h sa njegovim delovima, samo zavisi da li imas dovoljno znanja za malo stelovanja i malo poliranja .) (mada jeste da bi mu drasticno smanjio radni vek, ali sve ima svoje, kao i klokovanje CPU-a)
obradmi Milivoje ostavi ga tako kako jeste t.j na default 28.03.2009. 12:26 #105665

broj poruka: 7725
Taj CPU nije predvidjen za OC.Moze da ti sjebe napajanje cas posla.
MilivojeS РЕ: 28.03.2009. 17:35 #105704

broj poruka: 439
Хвала свима.
Значи, нема вајде? Тако сам и мислио, ал` `ајде да питам искусније.
ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs