Pogotovu ako se uzme u obzir masa instaliranih krekova jer ovde u Paradajz Republiki bar99.99% ljudi koristi takvu vrstu licenciranog softvera. Sta oni sve rade i kako uopste rade to je tajna za vecinu normalnih korisnika racunara, jer oni razmisljaju samo e bez toga i toga ovaj program ne radi, znaci ja to instaliram i program mi radi. A sta sve krak radi nakon instalacije to me ne interesuje.
Koje sve konflikte moze da izazove i koje nedodirljive resurse sistema i same srzi OS-a ne postuje nego radi kako on (krek) hoce to samo pisac doticnog zna.
http://threatpost.com/blogs/researchers-unveil-persistent-bios-attack-methods ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Virusi i rootkitovi (nisu tako česta pojava, ali kad ga zapatiš, i dečko se lepo sakrije od Windows-ovog API-a, možeš samo da se heftaš. nije tako lako pronaći lek za njih kao za virus) mogu šta hoćeš i šta nećeš. Nije uvek garantovano i da ćeš moći da očistiš zlo koje oni naprave. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Naravno da mogu, bilo koju komandu koju možeš i ne možeš da zamisliš, virusi i ostala gamad koja su također softver, mogu da urade baš kao i pravi softver. Ponekad, potrebna je interakcija korisnika (da uradi nešto slično ovome što ja ubacujem umesto potpisa dole), ali, uglavnom, ako su dobro napisani, sve se događa samo od sebe, bez interakcije ili uz minimum, na osnovu mnogobrojnih rupa operativnog nam i omiljenog sistema većine na planeti. Pravo je pitanje: a što bi to radio? Upravo, takav zloća je u stvari, loše napisan jer bi u osnovi, trebao da bude skriven od korisnika a ne da ga maltretira BSOD-ima da ga što pre ukloni. Upravo suprotno... čuči, pravi od pc-e BOT mrežu ili kraducka passworde i slično i tako. Jedino, zamrzavanje (obično overflow) je povremeno poželjna stvar, naročito za rootkit-e (rutave kite...) jer u tim situacijama im je računar `na raspolaganju`, jer uzimaju pravo prvenstva za sebe - real time.... a svom, naročito zaštitnom softveru, uskrate pristup pa nam džaba svi ti razni nahvaljeni antiviri i ostali. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.