Postovani forumasi stvar je u sledecem. Kada pritisnem taster za ukljucivanje racunara nista se ne desava. Nista zvuk, nista slika ni napajanje se ne ukljucuje. Napajanje sam proverio posebno van tog racunara i radi ali kada sve vratim na mesto nista... Ploca, procesor?
Može da bude debilan kvar = crko taster na kućištu ? JEsi proba da ručno kratkospojiš power on na ploči i vidiš da li se pali ?
Ako se ne pali, a napajanje je ispravno, ploča je aj zdravo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Provrištalo napajanje, što je najčešće ili ploča ako si nesrećni vlasnik soket 478 ploče sa intel čipsetom tj ako imaš neki NF3 čipset.
@bax2003 za 15 godina imao sam samo 1 1-ini slučuj da je bio vrisnuo power sw taster (ne računam sabijene od udarca itd nastale višom tj mehaničkom silom)
Jeste glupos`, al na raspad kinezima sve je moguće. Ja sam čak imao par slučajeva da se upuca reset taster i cepa reset ko dileja. Power SW 2-3 puta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: @bax200 :: za 15 godina imao sam samo 1 1-ini slučuj da je bio vrisnuo power sw taster (ne računam sabijene od udarca itd nastale višom tj mehaničkom silom) :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: ::
@servispc: Soket je 775, cipset je P31 na gigabyte-u. Probao sam dva napajanja, oba spojena na plocu i nista a oba rade. Da li je moguce da je ipak do napajanja? Hvala na odgovoru.
Ako si ti probao tvoje napajanje i radi, tu više nema mesta sumnji da je ono.
Ploča, taster, povezivanje sa pločom. CPU ne može biti jer bi se ploča podigla i bez njega, bar do signalizacje da procesora nena. Al kod tebe je sve mrtvo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: @servispc: Soket je 775, cipset je P31 na gigabyte-u :: Probao sam dva napajanja, oba spojena na plocu i nista a oba rade :: Da li je moguce da je ipak do napajanja :: Hvala na odgovoru :: :: ::
:: Provrištalo napajanje, što je najčešće ili ploča ako si nesrećni vlasnik soket 478 ploče sa intel čipsetom tj ako imaš neki NF3 čipset :: :: :: @bax200 :: za 15 godina imao sam samo 1 1-ini slučuj da je bio vrisnuo power sw taster (ne računam sabijene od udarca itd nastale višom tj mehaničkom silom) :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: ::
Teško. Poskidaj sve sa ploče. Apsolutno SVE, osim power swicha. Zakači napajanje i probaj. Ako se ništa ne dešava 100% vrisnula ploča
NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!
:: @servispc: Soket je 775, cipset je P31 na gigabyte-u :: Probao sam dva napajanja, oba spojena na plocu i nista a oba rade :: Da li je moguce da je ipak do napajanja :: Hvala na odgovoru :: :: ::
Iz ličnog iskustva sam naučio da kad jednom počnu problemi sa jeftinijim Gigabajtovim pločama, onda im nema kraja. Nikakav Clear CMOS, vađanje baterije, ili apgrejd BIOS-a ne pomažu. Jedna mi je crkla, a ponašanje je bilo kao kod tebe, zato i tipujem na ploču, a drugu sam zamenio na vreme. Sad imam opet Gigabajta, GA-MA78G-DS3H, ali su kod nje ove gluposti izgleda izbačene pri proizvodnji. Kad nešto eventualno počne da kenjka, lepo uradim reset BIOS-a džamperom, i sve šljaka bez problema. Sa prethodnim sam mogao samo da sanjam o tome.
Definitivno si video da nije napajanje posto tvoje napajanje na drugom kompu radi.
Vrlo verovatno je da je ploca riknula.
Probaj sledece, sto je vec neko rekao, pocupaj sve sa ploce , a plocu izvadi iz kucisista, samo povezi napajanje i ostavi zakacen cooler od procesora da bi video da li se pali (skinu i procesor). Ako bez procesora upali napajanje onda je na ploci riknula naponska regulacija za napajanje procesora.
Sve sam pocupao i desava se sledece: Kada pritisnem power switch kuler na CPU se pokrene tj. zavrti a zatim stane. Posle toga pocinje isprekidano pistanje. Zvuk traje 1 sec. pa se prekine i onda ponovo. Za to vreme nista se ne desava, kuler na CPU i dalje se ne pokrece. Probacu sada da izvadim CPU pa da vidim sta se desava. Javljam. Hvala svima.
Probacu sada da izvadim CPU pa da vidim sta se desava.
Pa tako neces moci da isprobas plocu, moras imati instalirano na ploci min procesor, 1 memorijski modul i bilo kakvu graficku. Mozda je i neka od tih komponenti neispravna ali to ces morati da isprobas zamenom sa nekom ispravnom a ne vadjenjem one na koju sumnjas.
To znači da su ploča i procesor ispravni a pištanje koje čuješ je vapaj ploče za memorijom. SpaQuj sve nazad i probaj sa drugom grafikom (bez pci kartica). Bilo je slučajeva i da grafika vrisne tako da je u kratkom spoju i nedozvoljava start računara
NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!
:: @dejanr77: Ploca je ga-p31-ds3l :: :: Sve sam pocupao i desava se sledece :: Kada pritisnem power switch kuler na CPU se pokrene tj. zavrti a zatim stane :: Posle toga pocinje isprekidano pistanje. Zvuk traje 1 sec. pa se prekine i onda ponovo :: Za to vreme nista se ne desava, kuler na CPU i dalje se ne pokrece :: Probacu sada da izvadim CPU pa da vidim sta se desava :: Javljam :: Hvala svima :: :: ::
@Vaskev, apsolutno tacno da nece moci da istestira plocu bez minimum komponenti koje si naveo , ali ce ovako barem videti da li je do ploce ili ne posto mu se ploca uopste ne budi sa svim komponentama.
@servispc , da ovo lici da su ploca i procesor ispravni jer pokusava da udje u post ali pisti jer nema memorije
@denasi , probaj da ubacis sada memoriju, ukoliko se to pistanje ponavlja ali je u pitanju razliciti zvuk i vreme u odnosu na ovo to je normalno jer ne vidi grafiku.
Posle toga ubodi grafiku pa probaj, ako je ploca posle ubacivanja grafike mrtva onda je crkla grafika sto reko servispc u kratkom spoju je i ne dozvoljava ploci da se upali, tj. zastita ploce ne dozvoljava da se probudi.
Graficka je otisla u ... inace i ona je gigabyte n7300. Sve sam lepo otkacio, zatim jedno po jedno vracao i stigao do graficke. naravno kada sam je zamenio, sve radi. Hvala svima na pomoci.
Čudno je da ti ploča nije davala nikakvu signalizaciju bipovima zbog nepostajanja / crknute grafiče. Zanimljivo. Te pasivne Gigabyte kartice su zlo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Graficka je otisla u ... inace i ona je gigabyte n7300 :: Sve sam lepo otkacio, zatim jedno po jedno vracao i stigao do graficke :: naravno kada sam je zamenio, sve radi :: Hvala svima na pomoci :: :: ::
@bax2003:Smatrao sam da je grafika mrtva kada nema slike. Ako je ploca trebala da daje zvucne signale mozda ipak sa njom nesto nije u redu ali sada sve radi. Jos jednom hvala svima na pomoci jer kada sam video da se nista ne desava kada pritisnem power swich...?
Graficka moze da bude neispravna i sa drugim kvarovima. Ako ne daje sliku to je samo jedan, moguc je i ovaj ko sto je denasi imao do duse on je dosta redji, obicno se grafika ne upokoji bas toliko da ne dozvoljava ukljucenje racunara.
Pored ova dva imate i blokiranje u 2d-u, 3d-u , pucanje tekstura i slicno.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.