I flesuj ,ali ne iz windowsa ,jer se desavalo se neki put da se uspesno ne reprogramira bios iz windows-a (Vista 64,32 kod Intelovih ploca)pa daje blank screen,.Znaci idi na disketu ili Asus Ez flash utility u biosu ,a prethodno *.bin ili *.rom fajl kopiras na fles memoriju ,nadjes ga sa Asus Ez flash .Znaci tvoj postupak bi bio nista drugo do reprogamiranje Bios-a sa starom verzijom.
decku je verovatno vec izbacena poruka da je ne moguce `prekucati` stari BIOS preko novog... tako da ces KaiserSoze na zalost morati preko Asus update tool-a iz Windowsa da radis... u opcijama pre nego krenes moraces takodje da obelezis da zelis Downgrade i tek onda ces moci... za vise detalja cimni me na PM...
P.S. OC-eri novi Asus-ovi BIOS-i nisu ni za kurac (ja se izvinjavam, ali morao sam da napisem bez zvezdica jer jedino puna rec maksimum docarava njihovu stabilnost i njihov potencijal u OC-u) tako da ostanite na svojim verzijama BIOS-a uz plocu!
ne bi mu pisao to da nisam radio downgrade ,jedino neka procita na sajtu u vezi Asus Ez floash ,neki put neda sa time ,a sa diskete ladno ga reprogamira.
Izvinjavam se nisam video `sa diskete`, ali novije ploce ne dozvoljavaju da Ez Flash odradi downgrade BIOS-a...
:: ne bi mu pisao to da nisam radio downgrade ,jedino neka procita na sajtu u vezi Asus Ez floash ,neki put neda sa time ,a sa diskete ladno ga reprogamira.
Namučih se sa klokovanjem Q6600, nikako da ga stabilizujem na Commando-u. Na kraju sam ga izvadio i ubacio E5200 i bez ikakvih problema stigao do 3.6-3.75GHz. Q6600 sam ubacio na DFI Blood Iron pa ću se pozabaviti njime u narednim danima.
E sad, što se tiče downgrade-a bisa... ama ništa mu nisam mogao. Prilikom čitanja biosa sa hdd ili sa fdd (sve jedno) kad završi verifikaciju fajla izbaci poruku da je bios fajl stariji od ovog kojeg imam na ploči i kraj. Mogu samo da kliknem na ok ili iz Ez Flash da odem u restart.
Eh kako nisi upravu.Srecom ja sam tu skolu davno prosao pa cu ti reci kako se to radi. Bios svaki mozes da vratis samo sto ces morati da radis u DOS-u pod odredjenim komandama!Flashovanje ces raditi sa afudos tools-om i kucaces ove komande :
Treba koristiti afudos 2.11 verziju i ovu komandu: afudos /i1xxx.rom /pbnc /n gde je 1xxx ime biosa
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Namučih se sa klokovanjem Q6600, nikako da ga stabilizujem na Commando-u :: Na kraju sam ga izvadio i ubacio E5200 i bez ikakvih problema stigao do 3.6-3.75GHz :: Q6600 sam ubacio na DFI Blood Iron pa ću se pozabaviti njime u narednim danima :: :: E sad, što se tiče downgrade-a bisa... ama ništa mu nisam mogao :: Prilikom čitanja biosa sa hdd ili sa fdd (sve jedno) kad završi verifikaciju fajla izbaci poruku da je bios fajl stariji od ovog kojeg imam na ploči i kraj :: Mogu samo da kliknem na ok ili iz Ez Flash da odem u restart :: :: Postoji li neko drugo rešenje :: :: U svakom slučaju hvala na odgovorima.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.