Pitanje za `Sede Glave` Foruma - Spasavanje Podataka
STRANA 1 OD 1
peramornar
Pitanje za `Sede Glave` Foruma - Spasavanje Podataka
18.03.2009. 05:07
T16238
status: user broj poruka: 37
Pozdrav svima! Uff ....,ne znam odakle da pocnem..pokusacu da budem kratak Moj Palm Zire 72s mi je odradio hard reset pre par dana.Kompletan imenik i plus mnogo stosta je bilo na njemu. Provalim da nisam odradio backup sa kompjuterom(sveze instaliran win i sve danas sutra cu ...) Zadnji backup sam odradio na hardu koji nije vise kod mene(dao bratu par dana pre nego sto ce da mi se desi peh) Nisam 100% siguran ali mislim da je odradio low level format plus je instalirao novi sistem sa Ghostom HDD koji je u pitanju je ispravan i radnom stanju(80GB Maxtor- DMax20) Pokusao sam da dodjem do podataka od prethodnog OS sa programima za recovery tipa:Recovery my Files,GetData i Stellar Phoenix. Ni jedan nije uspeo da dodje do prethodne particije - OS-a,samo mi izbacuje trenutno instaliran sistem(koji je brat stavio) Potrebni su mi samo ti podaci od Palma (predpostavaljam da je u vidu neke baze podataka -PDB ili sta vec) Dali je uopste moguce da se to odradi (s obzirom na low level) Sa kojim programim bi mogao jos da pokusam? Ako se neko bavi profesionalno sa tim neka me kontaktira na PM Ozalosceni Pera Mornar :-(
koliko je proslo vremena od burazerovog formatiranja i koliko je trenutno popunjenost hdd... i ako se secas kolika je bila popunjenost hdd dok je bio kod tebe ..
1.Re:Gilepile Nisam siguran,ono sto me buni sto ni jedan od ovih programa ne vraca prethodnu particiju(OS).Probacu i sa tim programom sto si predlozio 2.Re:Codeus Nije proslo vise od 10 dana,pri tome brat ne koristi taj racunar cesto (90% obavalja na laptopu) Ako je i koristen onda je to nesto internet itd.. Izformatiran je na 2 particije:1. 20 GB(OS) i 2.Za backup(~60GB). Dok je bio kod mene bio je popunjen (C:Particija)70 ~80%(vecina podataka je bila na C:Desktopu).Pre nego sto sam ga dao bratu skinuo sam sve fajlove koji su mi bili bitni i prebacio na moj novi Hdd(na zalost jedino taj bakcup od Palma nisam dirao racunajuci da cu odmah sutra,prekosutra odraditi sa novim racunarom) Znaci kada je otisao kod brata vec je bilo sve povadjeno od podataka(ostao je samo OS sa instalacionim folderom od Palm-a) Brat je Ghostovo stari OS koji mu je radio na HDD-u koji je pred izdisajem
Probaj opciju Recovery files a mozesh i sa Recovery partition. Verzija Pro ima samo Recovery Partition tako da je Enterprise kompletniji. Male su shanse da neshto uradish poshto je particija formatirana+upisani novi podaci. Srecno.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.