Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
nece stabilno,stoka od cpu-a
STRANA 1 OD 1
skar nece stabilno,stoka od cpu-a 16.03.2009. 11:47 T16187

status: user
broj poruka: 3992
vec par dana pokusavam da uspostavim stabilan klok za amd 5000+
naravno kloknem ja njega na 3.0ghz ali prime il orthos samo sto krenu..i odma i zavrse...
ploca je biostar ta790gx
napajanje je termaltake 470w...
standardno idem klok..
1.isklucim cool `n` quiet
2.spustim ht na 800mhz(x4)
3.mnozilac je x13 dignem ga na 230(3.01ghz)
4.posto nije hteo bez voltaze davao sam mu i +0.015,0.23,0.33 al nece da bidne stabilan da ga *ebes...
ako je neko klokovao na slicnoj ploci slican ili isti amd nek pomogne...hvala

rad je od coveka napravio majmuna
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Nicolas Re: nece stabilno,stoka od cpu-a 16.03.2009. 11:56 #103320

broj poruka: 308
probaj 12 mnozilac, ht na 4, mem na 667MHz, i FSB 250 (da i se vratio na 1000MHz)
mislim da bi 1.28v trebalo da bude dovoljno za AMD 5000+.
Koliko ti je default voltaza za taj CPU (u BIOS-u) ?
Ja imam neki loodi primerak AMD 4200+ koji ide stabilno na 3.33
ali npr. imao sam i AMD 5200+ koji preko 3.1
nije mogao uopste bez obzira koju voltazu mu dao.
Sve je do primerka procesora...

:: vec par dana pokusavam da uspostavim stabilan klok za amd 5000
:: naravno kloknem ja njega na 3.0ghz ali prime il orthos samo sto krenu..i odma i zavrse..
:: ploca je biostar ta790g
:: napajanje je termaltake 470w..
:: standardno idem klok.
:: 1.isklucim cool `n` quie
:: 2.spustim ht na 800mhz(x4
:: 3.mnozilac je x13 dignem ga na 230(3.01ghz
:: 4.posto nije hteo bez voltaze davao sam mu i +0.015,0.23,0.33 al nece da bidne stabilan da ga *ebes..
:: ako je neko klokovao na slicnoj ploci slican ili isti amd nek pomogne...hval
::
:: rad je od coveka napravio majmuna
Saske .... 16.03.2009. 11:58 #103322

broj poruka: 1117
...a de ti je tu memory divider a???
memorija ti sad radi na 920MHz...mora da se spusti...(naravno ako je default 800MHz)

Overclocking is the way of life!!!

skar Re: .... 16.03.2009. 12:00 #103323

jes` po defaultu je na 800mhz...nisam cacko memary...
nikolas probacu sa 12.5 def.vol je 1.3v

:: ...a de ti je tu memory divider a??
:: memorija ti sad radi na 920MHz...mora da se spusti...(naravno ako je default 800MHz
:: Overclocking is the way of life!!!
Nicolas Re: Re: .... 16.03.2009. 12:10 #103324

probaj, ali trebalo bi da bude tih 1.3 sasvim dovoljno.
Mada ne znam koliki je vdrop kad se optereti.
Sa box coolerom ne znam ali sa nekim bolim kulerom
nije nikakav problem da ides i do 1.4v.
Podizi po malo pa javi kako ide.

:: jes` po defaultu je na 800mhz...nisam cacko memary..
:: nikolas probacu sa 12.5 def.vol je 1.3
:: :: ...a de ti je tu memory divider a??
:: :: memorija ti sad radi na 920MHz...mora da se spusti...(naravno ako je default 800MHz
:: ::
:: :: Overclocking is the way of life!!!
DmasteRNo1 Malo je to amaterski urađeno 16.03.2009. 12:14 #103326

broj poruka: 6103
ali, pravilo je da memoriju pri kloku treba da spustiš na 667 (nižu frekvenciju), iako će ona opet raditi na višoj frekvenciji kad se sve uradi. Ja imam 6000+ na 3GHz i kod mene je delilac 8 (frekvencija procesora/delilac=frekvencija memorije×2), pa memorija radi na 752MHz. Ako klokneš procesor bez spuštanja frekvencije memorije, delilac će biti manji, pa će ti i memorija raditi preko nominalne vrednosti. E, sad, ako taj primerak memorije ne može da izdrži tu frekvenciju, to može da bude veoma lako uzrok nestabilnosti overklokovanog sistema. Naravno, kao što reče Nikolas, to sve zavisi i od primerka procesora, ploče i memorije.

Šefe, koji ti je vrag?

skar Re: Malo je to amaterski urađeno 16.03.2009. 13:24 #103337

pa nisam ja profesionalac u klokovanju..ali sam terao 4000+ na 2.85 ko dobar dan...
i to na losijoj ploci...
e sad cu probati pa javim

:: ali, pravilo je da memoriju pri kloku treba da spustiš na 667 (nižu frekvenciju), iako će ona opet raditi na višoj frekvenciji kad se sve uradi. Ja imam 6000+ na 3GHz i kod mene je delilac 8 (frekvencija procesora/delilac=frekvencija memorije×2), pa memorija radi na 752MHz. Ako klokneš procesor bez spuštanja frekvencije memorije, delilac će biti manji, pa će ti i memorija raditi preko nominalne vrednosti. E, sad, ako taj primerak memorije ne može da izdrži tu frekvenciju, to može da bude veoma lako uzrok nestabilnosti overklokovanog sistema. Naravno, kao što reče Nikolas, to sve zavisi i od primerka procesora, ploče i memorije.
:: Šefe, koji ti je vrag?
Mixx u vezi memorije 16.03.2009. 15:28 #103356

broj poruka: 2931
u ovom slucaju ako u biosu postavis vrednost 800 za memoriju, memorijski kontroler automatski postavlja delilac tako da takt memorije bude manji ili jednak toj vrednosti. nema sanse da `slucajno` overklokujes memoriju (kao kod intela).

tortojed Jadni ljudi... 16.03.2009. 15:40 #103358

broj poruka: 11001

..., pokusavaju da overklokuju AMD-a. Aha, pa da, to bi trebao da bude onaj `+` u oznaci CPU-a, je li? Kao, nas CPU radi kao Intelov na 5000MHz PA I VISE OD TOGA. Kad ono, a medjutim prc Milunka!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

AMD-ov rad je od coveka napravio majmuna.
Nicolas Re: Re: Malo je to amaterski urađeno 16.03.2009. 15:42 #103360

ja sam, da bih AMD4200+ sa 2.2 digao na 3.33GHz morao da HT spustim na 3 i njegov mnozilac je 11x a FSB podigao na 303 i dobio stabilnih 3.33GHz. Memorija sa 800MHz spustena na 667 Geil Black Dragon uz voltazu 2.05. To mi je bio ujedno i poslednji stabilan klok. Naravno uz ZALMAN CPU Cooler. Mada mogao je da udje u Windows i na 3.498MHz (imam screenshot) ali samo na par minuta i da pukne. Pri voltazi od 1.6 na ploci ASUS M2N Sli Deluxe. mada je na njoj vdrop malo veci pa to nije bilo realnih 1.6v nego mozda nesto preko 1.5. Toliko je ploca dozvoljavala. Taj sam komp ostavio kevi.
Ali sad me nesto kopka da probam ponovo ovoga puta na boljoj ploci koju sam u medjuvremenu kupio (ASUS M2N32 Sli Deluxe WI/FI) ona ima dosta jacu naponsku i mislim da bi mogao i na vecem taktu da radi stabilno. Imam Vendetta2 CPU Cooler pa cu se poigrati u skorije vreme. Sigurno cu izvuci josh koji MHz iz njega (ako ne crkne BY THE WAY)...

:: pa nisam ja profesionalac u klokovanju..ali sam terao 4000+ na 2.85 ko dobar dan..
:: i to na losijoj ploci..
:: e sad cu probati pa javi
:: :: ali, pravilo je da memoriju pri kloku treba da spustiš na 667 (nižu frekvenciju), iako će ona opet raditi na višoj frekvenciji kad se sve uradi. Ja imam 6000+ na 3GHz i kod mene je delilac 8 (frekvencija procesora/delilac=frekvencija memorije×2), pa memorija radi na 752MHz. Ako klokneš procesor bez spuštanja frekvencije memorije, delilac će biti manji, pa će ti i memorija raditi preko nominalne vrednosti. E, sad, ako taj primerak memorije ne može da izdrži tu frekvenciju, to može da bude veoma lako uzrok nestabilnosti overklokovanog sistema. Naravno, kao što reče Nikolas, to sve zavisi i od primerka procesora, ploče i memorije.
:: :: Šefe, koji ti je vrag?
DmasteRNo1 Veliko `-` za Tortojeda 16.03.2009. 15:45 #103361

Ovakav , pomalo zajedljiv odgovor, me podseća na postove Grobara, kada Zvezda u nekom sportu zezne nešto, pa moraju da podsete zaboravne Delije, kako je Partizan trenutno bolji od Zvezde. Ako, neš da pomogneš, na podjebavaj bez potrebe.

Šefe, koji ti je vrag?

DmasteRNo1 Amaterski 16.03.2009. 15:52 #103368

nisam mislio na tebe Skare, nego na način na taj deo sa snižavanjem frekvencije memorije pri kloku AMD-ovih procesora. Procesor sam određuje taj delilac, tj. ti ne možeš da ga podesiš na željenu vrednost.

Šefe, koji ti je vrag?

darkoc78 re: 16.03.2009. 15:58 #103371

broj poruka: 467
Mozda si jednostavno ubo los primerak kao sto neko rece, mene je kopkalo koliko moj 5000+ moze pa sam probao i bez dizanja napona dosao do 3120mhz, mada je moja ploca mnogo losija (Biostar Nf520-a2) i sa box kulerom.

Ako neko hoce da pogleda (Prime95, 10+ minuta na 3120mhz, fsb 240mhz, memorija 890mhz, HT x4, 1.31v):
http://img22.imageshack.us/img22/9487/58359627.jpg

Mixx Re: Jadni ljudi... 16.03.2009. 16:23 #103379

broj poruka: 2931
pa ne ulazu svi bogatstvo u komp. ja sam za amd 1640 i amd780g (hd3200) dao stotinak evra. uz lagani oc (cpu 3.2, gpu 650, mem1066) prilicno sam se naigrao na nizim setovanjima. ajd kazi mi koji intel kombinacija cpu+mb moze da prismrdi ovoj (ali strogo 100evra limitu). ah da, moraces da uracunas i jednu hd2400 (~25eur) u tih 100 evrica...
znaci intel cpu +mb za 75

:: ..., pokusavaju da overklokuju AMD-a. Aha, pa da, to bi trebao da bude onaj `+` u oznaci CPU-a, je li? Kao, nas CPU radi kao Intelov na 5000MHz PA I VISE OD TOGA. Kad ono, a medjutim prc Milunka!
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: AMD-ov rad je od coveka napravio majmuna.
Nicolas Re: Re: Jadni ljudi... 16.03.2009. 16:31 #103383

hah, ja na oglasima kupio E4300 + Cooler Master Vortex za smesnih 30eur
i uletela plocha Gigabyte P35 DSRL za 45eur. Kasnije sam plochu menjao ali u tom trenutku me je izaslo skupa 75eur - kuler 10eur (otisao), znachi 65e. Ploca je bila stara mesec dana a proc godinu ipo. Nije bio nikad klokovan pre. Ovaj CPU mi sa 1.8GHz ide stabilno na 3.3GHz. U marku 06 izvuce oko 2800 score na toj frekvenciji. Ali novo da kupis, JAO!
Neki E5200 za 65e i ploca jos bar toliko, nema sanse stvarno. A da, i grafika. Pa bez 150eur tesko tesko.

:: pa ne ulazu svi bogatstvo u komp. ja sam za amd 1640 i amd780g (hd3200) dao stotinak evra. uz lagani oc (cpu 3.2, gpu 650, mem1066) prilicno sam se naigrao na nizim setovanjima. ajd kazi mi koji intel kombinacija cpu+mb moze da prismrdi ovoj (ali strogo 100evra limitu). ah da, moraces da uracunas i jednu hd2400 (~25eur) u tih 100 evrica..
:: znaci intel cpu +mb za 7
:: _____________________________________________________________________
:: *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj toren
:: :: ..., pokusavaju da overklokuju AMD-a. Aha, pa da, to bi trebao da bude onaj `+` u oznaci CPU-a, je li? Kao, nas CPU radi kao Intelov na 5000MHz PA I VISE OD TOGA. Kad ono, a medjutim prc Milunka!
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: AMD-ov rad je od coveka napravio majmuna.
obradmi Idi na varijantu 16.03.2009. 17:33 #103406

broj poruka: 7725
Podigni napon memorije na 1.9 V ,a posle toga polako spustas frekvenciju memorije ako nije stabilno ,treba malo ekspirimentisati .

Tortojed drzi P4 rekord od 8ghz, ali sa tim mogu da obrisu guzu ,zna se ko drzi rekord u 3dmark 05 i 3dmark 06.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs