Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Problem sa startupom
STRANA 1 OD 1
cemoss Problem sa startupom 11.03.2009. 20:06 T16082

status: user
broj poruka: 31
Naime,odskoro se desava da racunar uopste nece da upali,nece da daje signal(beep) sa ploce i komp radi ali ne vrti kuler i nema slike na ekranu.Dosadasnji lek za to je bio chekanje 2 sada i onda ponovni pokusaj i tada nekim chudom sve radi.Jednom sam pokusavao restartom i davao je nekoliko kratikh beep-ova za redom(mislim da je bilo oko 8,9).Ali mi nije jasno kako posle kad upalim komp sve radi full normalno a ujutru kad upalim racunar jednostavno se sve cesce dogadja da nece da upali.Ne znam da li je napajanje ili ploca.Mislim da je napajanje(OCZ 600W).Sta vi mislite? Ploca je GA P35C - DS3R ,i procitajte ovo iznad pre nego sto odmah ocrnite Gigabyte,kao sto je ovde obicaj.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 11.03.2009. 20:44 #102179

broj poruka: 2836
Moj drug trenutno ima isti problem. Pre neki dan crklo mu je napajanje (kinesko) i kupio je novo. Sad ceka pola sata da bi se upalio, restartuje ga 3-4 puta pa proradi nekako. To je sigurno napajanje. Ako imash garanciju odnesi ga. Ako nije napajanje (mada sam 100% siguran da jeste) probaj da zamenish memoriju pa vidi kako ce da reaguje.

cemoss re 11.03.2009. 20:52 #102184

Ljudi,pa ja ne mogu da verujem....prvo sam imao Coolermaster 550W koje je crklo,pa sam ga menjao za OCZ 600W i mislim da nisam pogresio jer znam da je to dobro napajanje....i da me udari maler da takva 2 napajanja prave problem....taj OCZ je relativno nov,zamenjen,radi nekih par meseci ali zuji u p.m . Ipak zelim da cujem jos misljenja....nisam siguran da taj tvoj drug i ja imamo isti problem...

DmasteRNo1 Ploča je na tri dana pred smrt 11.03.2009. 20:53 #102185

broj poruka: 6103
I moj drugi od 4 Gigabajta (GA-M55S-S3) je ispoljavao iste simptome dva dana pre nego što se upokojio. Opet, sa druge strane, drug ima ECS-ovu Sisovaču i pali komp iz 10-15 puta, a tako radi već nekoliko godina.

Šefe, koji ti je vrag?

Plamen re.... 11.03.2009. 20:55 #102188

Ja sam 100% posto siguran da je napajanje ili memorija.... Posto cekash dugo da bih ti se startovao windows to je napajanje. Treba mu malo vremena da se zagreje ili sta vec. Mozda imash losu struju u kuci. Ako imash garanciju na taj OCZ dobro je.

Plamen re... 11.03.2009. 20:57 #102189

Sto si tice maticne, nije sigurno. Kroz moje ruke su prosle 4 GIGABYTE ploce tipa P43, P45 i sve rade super, bez ikakvih problema.

cemoss re 11.03.2009. 21:00 #102190

Ne,ne cekam dugo nego nece da da signal sa ploce,bip da je sve u redu nego se ne cuje nista...a mashina radi...graficka radi,hd radi.....ali kuler ne radi i nema signala na monitoru i onda moram da ga ugasim,sacekam 2 sata i ponovo probam.Posle cekanja upalim,i sve radi ok ko sad....ali npr. ako ga sad ugasim,nece hteti ponovo da upali...to mene nervira....

Mixx Re: re... 11.03.2009. 21:27 #102193

broj poruka: 2931
i ja sam vozio 4 yuga i svi su isli super. zakljucak: yugo se nikad ne kvari!
malo ti je mali uzorak za tako definitivne zakljucke

:: Sto si tice maticne, nije sigurno. Kroz moje ruke su prosle 4 GIGABYTE ploce tipa P43, P45 i sve rade super, bez ikakvih problema.
::
Plamen RE 11.03.2009. 21:27 #102194

to je samo zbog napajanja. Sacekaj da vidish sta ce ostali da ti kazu.

Mixx Re: re 11.03.2009. 21:37 #102197

broj poruka: 2931
cek malo, a kako znas da ti radi graficka ako nemas sliku na monitoru? tako sto vidis da se vrti kuler na njoj? i hd vrti? to samo znaci da ti je napajanje (delimicno) ispravno. moze da bude bilo sta. raskupusaj ti lepo ceo komp, plocu stavi na sto, dzampuj bios, ubodi graficku, jednu memoriju i napajanje i ukljuci. ako to proradi dodaj jednu po jednu komponentu dok ne nadjes krivca. ako ne proradi probaj drugu memoriju (ako imas), probaj memoriju da ubodes u drugi slot, pozajmi od drugara graficku (a kad vec rastura komp mazni mu i napajanje). prostom eliminacijom uz malo kombinovanja provalices brzo sta je

:: Ne,ne cekam dugo nego nece da da signal sa ploce,bip da je sve u redu nego se ne cuje nista...a mashina radi...graficka radi,hd radi.....ali kuler ne radi i nema signala na monitoru i onda moram da ga ugasim,sacekam 2 sata i ponovo probam.Posle cekanja upalim,i sve radi ok ko sad....ali npr. ako ga sad ugasim,nece hteti ponovo da upali...to mene nervira...
philaemos re 12.03.2009. 18:48 #102375

broj poruka: 2743
Isti simptomi pre nego da mi crkne Asus ploca, kada je crkla, kupio sam nove komponente, a napajanje koristim i dan danas
Poslusaj sta ti kaze Mixx... prosto ne mogu da verujem da se ljudi na ovom forumu stalno zale na iste probleme, niko ne moze da se seti da sam proba ovo sto je napisao Mixx, ako si vec otvarao komp da vidis sta radi a sta ne... mogao si i da probas sve ovo sto je Mixx naveo, pa tek onda da pitas sta dalje...

/facepalm

Hope is the first step on the road to disappointment.

codeus re 12.03.2009. 20:08 #102394

broj poruka: 4054

ploca ... ploca .... i ako nisam pomenuo ...ploca ... ako imash garanciju .. menjaj ... ako ne ..jbga .. kupuj novo ...

...zanimljiva su ta sranja sa brendiranim napajanjima ... crkavaju chesce od kinezza ...
Panta019 Re: re 12.03.2009. 20:21 #102397

broj poruka: 1583
Ne cuje se cesto provala ovakvog tipa.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

:: ...zanimljiva su ta sranja sa brendiranim napajanjima ... crkavaju chesce od kinezza ...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs