Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
biostar ta790gx i amd 5000+
STRANA 1 OD 1
skar biostar ta790gx i amd 5000+ 03.03.2009. 08:49 T15865

status: user
broj poruka: 3992
hteo bih da kloknem malo cpu
radio sam to sa mojim 4000+ i isao je na 2.85ghz ko od sale
ali me bios ovde malo zajebava
spustio sam ht x4,mnozilac mi je 13,stavio sam cpu na nekih 3....
e sad jedino nemogu naci gde da podignem napon jer prosli put kad sam se zezo
morao sam vaditi bateriju tj.flesh biosa
ako je neko ceprkao sa ovim pljocama nek javi

rad je od coveka napravio majmuna
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Napon ti se dize 03.03.2009. 09:00 #100390

broj poruka: 6502
u TSeries delu biosa, stavis na manual (to si uradio cim si klokovao) i nadjes Voltage Configuration pa CPU Overvoltage i tu imas da dizes u koracima od +0,012, +0,025, +0,037... pa sve do +0,787 ! Ja kad sam moj 5600+ klokovao default mu je 2,9Ghz, dodao sam mu +0,062 i radi na 3,2Ghz stabilno.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: Napon ti se dize 03.03.2009. 09:04 #100392

ok to sam sve uradio samo nisam skontao gde da podignem napon,al kako da znam kolko da dignem napon..na prosloj mb mi je bilo def pa odmah 0.33 i radio je ko blesav
jel si cacko nesto sa memorijom il ne,tj sa naponom

:: u TSeries delu biosa, stavis na manual (to si uradio cim si klokovao) i nadjes Voltage Configuration pa CPU Overvoltage i tu imas da dizes u koracima od +0,012, +0,025, +0,037... pa sve do +0,787 ! Ja kad sam moj 5600+ klokovao default mu je 2,9Ghz, dodao sam mu +0,062 i radi na 3,2Ghz stabilno
::
TheBear NIsam nista 03.03.2009. 09:14 #100393

broj poruka: 6502
samo sam HT na 4x, mnozilac na najveci i FSB da daje 3,2Ghz, memoriju nisam dirao jer ionako nije radila na 800Mhz nego na manje a sad mi je tacno na 800 tako da nema potrebe za dizanjem napona memorije ili bilo cega, a ti ako ti ide preko 800Mhz mem. i dolazi do nestabilnosti dignes joj malo napon i to je to... A sve voltaze dizes u tome Voltage Configuration, a znas tako sto znas koliko ti je default voltaza i kad dodas +0,037 naprimer to ti daje default + to dodas i toliko je. I ja pustim prime ako prodje vise od 3 sata stabilno je sigurno a i igram igre svakodnevno tako da znam po tome da je stabilan, tako mozes da proveris.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: NIsam nista 03.03.2009. 09:17 #100394

ok tnx
javljam na kolko ide,al poslepodne
hvala medo

:: samo sam HT na 4x, mnozilac na najveci i FSB da daje 3,2Ghz, memoriju nisam dirao jer ionako nije radila na 800Mhz nego na manje a sad mi je tacno na 800 tako da nema potrebe za dizanjem napona memorije ili bilo cega, a ti ako ti ide preko 800Mhz mem. i dolazi do nestabilnosti dignes joj malo napon i to je to... A sve voltaze dizes u tome Voltage Configuration, a znas tako sto znas koliko ti je default voltaza i kad dodas +0,037 naprimer to ti daje default + to dodas i toliko je. I ja pustim prime ako prodje vise od 3 sata stabilno je sigurno a i igram igre svakodnevno tako da znam po tome da je stabilan, tako mozes da proveris
skar ufffffffff zajbeo sam se 03.03.2009. 16:33 #100483

nemogu da nadjem gde da spustimht,
kad sam usao u tu opciju to je u tsvari da smanjim multiplier cpu
a gde je ht nemam blage preceprko sam pola biosa i nema,jel mozda to..
na drugij ploci mi je sve bilo drugacije zato sam se izgubio ko magare u magli

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60395. Broj poslatih odgovora: 647416.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs