Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
X2 7750 BE Kuma
STRANA 1 OD 1
Aluzija X2 7750 BE Kuma 27.02.2009. 11:01 T15774

status: user
broj poruka: 119
Interesuje me radna temperatura posto sa stock coolerom kada nista neradim temp ide na 51 c procesor nije klokovan a u igrama ide i do 65 kada se gasi zbog pc probe koji je namesten da ga ugasi ako dodje na 65c.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Mnogo je, tu nesto ne valja !!! 27.02.2009. 11:28 #99662

broj poruka: 2929
Imao sam taj CPU i radio je na 3.2Ghz a temperatura nije prelazila 38-40c u fill load-u.
Mogao je i na 3.3Ghz u tom slucaju je bilo 42-43c u full loadu kada je u stanu pakleo vruce zbog grejanja.
Naravno nisam koristio BOX cooler, vazdusno hladjenje HYPER 212.
Predpostavljam da koristis cooler koji si dobio sa njim.
Sa BOX-om do 3.1Ghz plafon!!!! Ovo je kad aklokujes
Posto nisi pverklokovao CPU:
Proveri da li tii je cooler nalegao kako treba, da li si stavio previse termalne paste ili mozda premalo, ali opte ta pasta verovatno nisi nista ni stavljao posto pastu vec imas na cooleru koji se dobija uz njega.
Na kojoj ploci ti je KUMA. Mozda su ti ociavanja pogresna, pipni podmozje rukom 65c se pod prstima oseca bas da je vrelo kad pipas.
Najverovatnije cooler nije nalegao kako treba, ovo je 99% pod uslovom da su ocitavanja dobra.
Proveri ovo sve sto sam ti rekao pa javi sta se desava, u svakom slucaju te temperature su nenormalne i to treba da sto pre resis.

Aluzija re 27.02.2009. 11:53 #99666

Pazi veoma je vruc hladnjak tako da verujem da je 60c u pitanju i da su tacna ocitavanja.

Pazljivo sam stavljao hladnjak tako da verujem da sam dobro to postavio samo sam jednom citajuci tvoj post probao overclok na 3.3 i radi ali sam ga vratio na defolt.

Cak sam i rasturio kuciste napajanje stavio pored a poklopac skinuo da bi mogla toplota da ide gore ali nevredi. Svakako ce morati neki novi hladnjak da dodje.

U sobi mi je temp oko 27 pa verovatno i to utice kada otvorim prozor temp padne na 37 kada nista neradi ali kako je otoplilo dzaba.

Aluzija re 27.02.2009. 12:04 #99668

Sto se tice ploce ona je ASUS M3A78-CM memorija kingston xyper 2x1 GB na 1066MHz

Pasta je ona fabricka sa hladnjakom sto dolazi uz CPU.

vuk125 Probaj da stavis OCZ Freze pastu 27.02.2009. 12:13 #99669

ta sto je bila na cooler-u je poprilicno losa.
Kada skones cooler moze se vdeti da li je lepo legao ili nije po pasti, ako se ona onako umrljala ravnomerno od temperature onda je cooler sigurno legao.
Probaj i ovo u BIOS-u ploce iskljuci COOL and Quiet i ukljuci opciju da ti ventilator na cooleru uvek radu na 100% obrtaja, ne znam kako je to reseno kod te ploce sto imas ali sigurno moze. Ako kupujes cooler moras racunati na min 30 eura za neki kvalitetniji. Po meni najbolje stio ima na vazduh je Thermalright ima ih kod nas ali su dosta skupu 60tak eura za jace modele. Odlican je i OCZ Vandeta 2 ili pak cooler master HYPER 212 sto ja imam oni su ti oko 30tak eura. Ili pak Collrer Master V8 on ti je strava sano oko 50tak eura.
Mada sa boljeom pastu mozes da furas taj BOX neko vreme pa kasbnije da uzmes nesto bolje.
Malo mi je cudno sto se ta KUMA na defaultu kod tebe tako greje, KUME su u principu hladne, ja bih ipak proverio da li je taj cooler seo na CPU kako treba totalno mi nije logicno da su ti temperature tolike na neklokovanom procesroru.

vuk125 Gutam slova kao polupismen, ova tastatura mnogo para a krs 27.02.2009. 12:16 #99670

Strasno :))))))

obradmi 7750 Be max radna temp je 73 C ,znaci veca od Brisbane 27.02.2009. 13:28 #99682

broj poruka: 7725
Pc probe podesi recimo do 70 C,ali meni nije iso preko 54 C u full loadu klokovan na 3,1 ghz ,ali tu ti je bitno i kuciste ,kuler sa kucista mora da ti izvlaci vazduh iz kucista ,mislim na kuler koji je postavljen ispod napajanja ,a i mogao bi da stavis neki bakarni radijator tipa TT Venus recimo , spustio bi ti dosta temperaturu CPU ili da smanjis vcore isto bi spustio temperaturu.
Aluzija re 27.02.2009. 13:42 #99684

Pa sto se tice kucista, skinuo sam gornji poklopac sve rastavio napajanje izvadio i premestio u deo za cd rom tako da je ploca totalno otvorena i sve stoji samo na onom metalnom delu otvoreno potpuno plus sam postavio jedan cooler da odvlaci temp sa ploce. u pocetku je bilo oko 6c manje tako sve otvoreno temp je u normalu bila oko 49 a u full do 55c

ali sada mi u normalu gura 52 a kada se zablentavim posle par sati igranja dodje do 65c verovatno bi islo jos ali ga tada probe ugasi.

Videcu svakako dali je procesor dobro legao ali nemam sad paste pa cu to probati veceras kada je nabavim u svakom slucaju kada jos otopli moracu da stavim neko bolje ladjenje od ovog stock hladnjaka primetio sam da uz sve Procesore ide onaj smrdljivi stock hladnjak to je bas bezveze.

obradmi Podigni slobodno u pcprobe settings gornju temp na 68 C 27.02.2009. 14:00 #99689

Kuciste treba da bude ipak zatvoreno i leti i zimi ,a pastu pre nego stavis obrisi dobro postojecu sa kulera i sa cpu ,to preporucuje i AMD ,stavi koliko na prst na centar CPU ,ne treba je puno stavljati dobijes kontraefekat.Ona pasta sto stigne sa AMD kulerom je bez veze i nije kvalitetna.7750 be je radni Vcore od 1.05-1.325V .tako da mozes malo i da spustis Vcore ako ti pravi vecu temp zbog necega.
doca80 A zasto 27.02.2009. 14:44 #99697

broj poruka: 3053
niko ne pretpostavlja da je mozda ploca neispravna delimicno,tj. da ima problem sa pregrevanjem. Ja sam to doziveo par puta (doduse og Gigabyte ploca) ali to je moguce i kod ASUS-a. Kad je sve ispravno,i kuler je dobro nalegao, taj procesor NE SME da ima toliku temperaturu CAK i sa BOX kulerom!!!!!!!! Nadji neki drugi procesor pa probaj sa njim,ako se i taj greje,plocu na reklamaciju.... Meni su uvazili reklamaciju na plocu koja se pregrevala i imala je iste simptome kao sto si ti opisao...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

DmasteRNo1 Ma nešto tu smrdi 27.02.2009. 15:35 #99721

broj poruka: 6103
Nema teorije da se taj procesor greje toliko. Moj 6000+ radi na 33-34 stepena u ajdlu, a ne verujem da vuče više od 45-50 za vreme igranja, a sve to na Gigabajt GA-MA78G-DS3H, hlađen Cooler Master HyperTX kulerom, u Čiftek Giga Case GX-01BW-OP Gamer Edition, sa dve osmice koje uvlače vazduh i dvanaesticom koja ga izvlači. Dakle, i promaja u kućištu igra veoma važnu ulogu.

Šefe, koji ti je vrag?

Aluzija re 20.03.2009. 14:52 #104257

Da standardni cooler je los kupio sam taj cooler master tx i sada mi je temp oko 33-34c u ide

a kada ga rokam neprelazi 48 kada je clokovan na 3.3 GHz

sada roka kao besan ker

obradmi Meni sada sa TT Venus ne prelazi 45 C u full loadu 20.03.2009. 15:08 #104260

idle oko 36-7 C .Ja sam ga klokovo na 3.1 GHz 24/7 isao je kod mene i na 3,4 ali nije stabilno izgleda je do ploce ,jer ne mogu u njoj da spustim frekvenciju pci-e ,ali i na 3,1 ghz je serijski ubica za igrice ,ko god ga bude uzeo slozice se sa mnom.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs