Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomagajte drugovi 2
STRANA 1 OD 1
borisv55 Pomagajte drugovi 2 22.02.2009. 21:17 T15678

status: user
broj poruka: 18
Skoro sam uzeo konfiguraciju:

INTEL / Core2Quad Q8200 / 2 33GHz / S775 / 4MB / 1333MHz
GIGABYTE / GA-EP45T-DS3R / INTEL S-775 / FSB1600 / DDR3 1900
PCI-E / GIGABYTE / GV-R485MC-1GH / ATI HD 4850 GPU / 1GB / DDR3 / 256bit
WESTERN DIGITAL 1TB / SATA2 / 16MB / 7200
2x 1 GB Geil DDR3 1333MHz
Sound Blaster Audigy
Antec 600W napajanje + Antec 300 Kuciste

Na sve ovo sam instalirao Windows XP+SP3 Ultimate Version. Pri instalaciji mi je problem pravila jedino graficka kartica, ali je na kraju i ona instalirana.

Problem je sto se jednom dnevno kompijuter zakoci i cuje se odvratan zvuk, mada nekada zna da gura i do 2 dana, ali na kraju ipak zabode (treba mi da je ukljuchen 24h/dnevno) . Jedino sto mogu da uradim posle toga kada se zaglavi je da resetujem kompijuter. Temperature svih uredjaja su normalne.

Da li neko mozda zna u cemu je problem?

Unapred hvala na odgovoru.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re 22.02.2009. 21:42 #98543

broj poruka: 1583
1.Kakav ti je to Win xp +sp3 ultimate version ? Da li je to neka modifikovana, budzena verzija xp-a sp3 ?

2.Pogledaj oznake na tvojoj memoriji (ne samo ime i kapacitet)i uporedi sa listom kompatibilnih memorija sa tvojom plocom.

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-ep45t-ds3r.pdf

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

borisv55 re 22.02.2009. 22:01 #98549

Da, recimo neka budzena verzija, ali nista fancy, da se programi instaliraju sami od sebe i sl.
Sto se RAMa tice, to je klasican Geil komplet 1GBx2, radi na dual channelu,a na kutiji ne pise oznaka :(, tako da cu ujutru morati da otvaram komp, a taman sam ga lepo namestio :(((.
Mislis da moze i ovo cudo sa SP3 da pravi probleme ovakve prirode Panto?
Hvala na odgovoru.
Panta019 Re: re 22.02.2009. 22:43 #98557

Te budzene verzije xp-a znaju da prave svakojake probleme. Da sam na tvom mestu ja bih nabacio xp sp2 ili sp3 Professional untouched verziju. Te verzije je licno Microsoft glancao i niko ih nije doradjivao.

Ja koristim Xp sp3 Professional untouched verziju. To nije sp3 naknadno instaliran na sp2 instalaciju nego je Microsoft integrisao u instalaciju xp-a.

Ako imas XP sp2 Professional untouched verziju nikakav problem nije da mu naknadno instaliras sp3 (kao dodatak iznosi 316mb).

Svi untouched OS-ovi (xp, vista) su najstabilniji.

:: Da, recimo neka budzena verzija, ali nista fancy, da se programi instaliraju sami od sebe i sl
:: Sto se RAMa tice, to je klasican Geil komplet 1GBx2, radi na dual channelu,a na kutiji ne pise oznaka :(, tako da cu ujutru morati da otvaram komp, a taman sam ga lepo namestio :(((
:: Mislis da moze i ovo cudo sa SP3 da pravi probleme ovakve prirode Panto
:: Hvala na odgovoru.
Ognjeni ... 22.02.2009. 23:14 #98566

broj poruka: 4526
Kao sto ti je i kolega Pantic .p rekao....bezi od tih black, giga, ultimate verzija wina....instaliraj normalan( imas da nadjes corporate ili home sp3 win xp )..to stavi i vozi....

ako bude i dalje zezao, istestiraj memaru sa memtest86....ako i dalje nastavi pravac servis pa nek se oni njakaju sobzirom da si je nedavno kupio

Ajd uzdravlje :)

borisv55 hvala 23.02.2009. 02:45 #98634

Hvala Vam na odgovorima, skidam sa Piratebaya cist XP +SP3 Proffesional, pa cu to morati ovih dana da stavim. Pre toga cu da istestiram memoriju, hvala na imenu programa. Javljam kakav je ishod kada sve budem zavrsio.

Pozz

Panta019 Re: hvala 23.02.2009. 07:21 #98640

Windows xp sp3 professional untouched version treba da je velik tacno 589 mb i ni mb manje ni mb vise.

Na piratebay te verzije nose u nazivu i ime MSDN i ima je samo jedna i tacna velicina joj je 589.14mb. Sve ostalo je budzeno i nadogradjivano.

::
:: Hvala Vam na odgovorima, skidam sa Piratebaya cist XP +SP3 Proffesional, pa cu to morati ovih dana da stavim. Pre toga cu da istestiram memoriju, hvala na imenu programa. Javljam kakav je ishod kada sve budem zavrsio
:: Poz
DmasteRNo1 Samo Untoushed XP SP3 23.02.2009. 08:33 #98644

broj poruka: 6103
i ništa drugo. Dvaput sam isprobavao verzije Windowsa koje su imale nešto dodatno ugrađeno u sebe (jedna SP2 i jedna SP3) i oba puta sam fasovao restarte mašine, bez ikakve logike. Dakle, više mi ne pada na pamet da nešto eksperimentišem. Osnovna, nemodifikovana verzija kao osnova, a sve ostalo instaliram sam. Tako instaliran OS, ne bi trebalo da pravi probleme.

Šefe, koji ti je vrag?

borisv55 re 23.02.2009. 14:32 #98680

Ovo je verzija koju si mi ti preporucio Panto:
http://thepiratebay.org/torrent/4691008/Windows_xp_SP3_EN_MSDN_Untouched_Release
a za ovu kazu da je OK verzija ovi s Piratebaya, i nju sam skinuo i narezao:
http://thepiratebay.org/torrent/4535425/Windows_xp_Professional_SP3_-_Activated

Mada, kad malo bolje razmislim, radije bih ovu tvoju, posto ovu koju sam skinuo ljudi komentarisu i pozitivno i negativno. Jel imas ti istu ovu verziju sto si mi preporucio ili?

Ovo cudo za testiranje RAMa mi nije naslo ni jednu gresku sve do 6og testa, a tu mi je naslo beskonacno gresaka (stao sam kod 10 miliona), a to je program http://thepiratebay.org/torrent/4709270/Memtest86_3.5 Prvo mora da se nareze na CD, a onda da se pusti kao butabilan disk (u slucaju da neko hoce da testira svoju memoriju).

Mada, ogradjuju se od toga da ne znaju kako ce da radi na sistemima sa multiple CPU... sada, da li ja spadam u tu grupu sa Core 2 Quad procesorom ne znam. U svakom slucaju vidi me kao Core 2 procesor na 2333MHz.

borisv55 memtest 23.02.2009. 14:44 #98687

Sto se ovog memtesta tiche, pustio sam ga i na drugom kompu
Sempron 2600+, 1 GB ddr400 RAMA, ATI9550GE graficka, 80GB Hard, Maticna Gigabyte i komp vec duze vremena radi bez ikakve mane, ali izgleda da ga je ovaj memtest ugasio...

Da nemas neki drugi link za ovaj program Ognjeni, neku verziju koja radi u Windowsu?
Panta019 Re: re 23.02.2009. 14:54 #98690

Imam bas istu verziju koju sam ti preporucio - MSDN Untouched. Da li si proverio u neki image drive program da li je butabilan taj ISO ?

:: Ovo je verzija koju si mi ti preporucio Panto
:: http://thepiratebay.org/torrent/4691008/Windows_xp_SP3_EN_MSDN_Untouched_Releas
:: a za ovu kazu da je OK verzija ovi s Piratebaya, i nju sam skinuo i narezao
:: http://thepiratebay.org/torrent/4535425/Windows_xp_Professional_SP3_-_Activate
:: Mada, kad malo bolje razmislim, radije bih ovu tvoju, posto ovu koju sam skinuo ljudi komentarisu i pozitivno i negativno. Jel imas ti istu ovu verziju sto si mi preporucio ili
:: Ovo cudo za testiranje RAMa mi nije naslo ni jednu gresku sve do 6og testa, a tu mi je naslo beskonacno gresaka (stao sam kod 10 miliona), a to je program http://thepiratebay.org/torrent/4709270/Memtest86_3.5 Prvo mora da se nareze na CD, a onda da se pusti kao butabilan disk (u slucaju da neko hoce da testira svoju memoriju)
:: Mada, ogradjuju se od toga da ne znaju kako ce da radi na sistemima sa multiple CPU... sada, da li ja spadam u tu grupu sa Core 2 Quad procesorom ne znam. U svakom slucaju vidi me kao Core 2 procesor na 2333MHz
borisv55 re 23.02.2009. 14:57 #98691

Nisam jos ni skunuo ovu tvoju veziju, tako da ne znam da li je butabilna.
Ovaj drugi nije tesko da saznam da li je butabilan. Zasto me to pitas?

Panta019 Re: memtest 23.02.2009. 14:58 #98693

Ovaj radi u windows-u. Namesti da testira 1023mb memorije. Tako program radi. Ako predje 200% bez ijedne greske onda je super.

http://hcidesign.com/memtest/MemTest.zip

Probaj ovaj program obavezno i na xp MSDN verziji.

:: Sto se ovog memtesta tiche, pustio sam ga i na drugom kompu
:: Sempron 2600+, 1 GB ddr400 RAMA, ATI9550GE graficka, 80GB Hard, Maticna Gigabyte i komp vec duze vremena radi bez ikakve mane, ali izgleda da ga je ovaj memtest ugasio..
:: Da nemas neki drugi link za ovaj program Ognjeni, neku verziju koja radi u Windowsu?
Panta019 Re: re 23.02.2009. 14:59 #98694

Ponekad se desi da nesto skinuto sa torrenta je fake.

:: Nisam jos ni skunuo ovu tvoju veziju, tako da ne znam da li je butabilna
:: Ovaj drugi nije tesko da saznam da li je butabilan. Zasto me to pitas
Panta019 Re 23.02.2009. 15:04 #98696

http://thepiratebay.org/torrent/4691008/Windows_xp_SP3_EN_MSDN_Untouched_Release

Probao sam link i trenutno dobro vuce i ako ima malo seed-era i peer-ova. Pozuri sa skidanjem dok dobro tera.

borisv55 re 24.02.2009. 11:40 #98895

Pustio sam memtest, sa 1032MB mi dodje do 90% i stane.
Sa 828MB, koliko mi memtest predlaze, predje 200%. Zasto si mi predlozio bas 1032MB Panto? Sto se tice Windowsa - sknut .).

Sta da radim s ovom memorijom?
Ognjeni Re: re 24.02.2009. 12:01 #98896

broj poruka: 4526
Nemoj nikad da testiras memoriju u win-u jer to nikad ne moze biti dobar rezultat...

tebi dok se win podigne, upale svi programi i procesi pojede ti deo memorije i onda se ona ne moze testirati ....skini sa ova dva linka ( ne znam koji je full i da li je ijedan od ova dva ) stavi na disketu, restartuj komp i onda testiraj.

http://www.soft-ideas.com/memtest86-3.2-download-details164.html
http://articles.techrepublic.com.com/5100-10878_11-5034535.html
Ajd uzdravlje

:: Pustio sam memtest, sa 1032MB mi dodje do 90% i stane
:: Sa 828MB, koliko mi memtest predlaze, predje 200%. Zasto si mi predlozio bas 1032MB Panto? Sto se tice Windowsa - sknut .)
:: Sta da radim s ovom memorijom?
borisv55 re 24.02.2009. 13:43 #98904

Nemam disketu :), a skinuo sam Gold Memory, narezao na disk, restartovao ii on se zaglavi u prvih tri minuta. Inache, komp. od onda od kada sam postavio post shljaka dobro... Naravno, znam da ce kad tad da prsne o5 :(.

borisv55 re 24.02.2009. 15:17 #98917

Ponovo sam pokrenuo Gold memory, sada mi je nasao 2 greske od 369 testova i na zalost zaglavio na 99% :(((((((((((. Jel ima jos neko uslove da testira svoju memoriju?
Panta019 Re: re 24.02.2009. 15:58 #98927

Moguce da je malo drugacije ako imas manje rama. Kada ti je trazio da testira 828mb rama da li ti je pisao sledeci tekst (samo sto pise 828mb umesto 1023).

http://img514.imageshack.us/my.php?image=memtest.jpg

Ako ti se pojavila bas ovakva poruka onda ces morati da napravis kopiju memtest programa i da pokrenes oba odjednom, da u svakom napises 828mb i da oba testiraju istovremeno.

:: Pustio sam memtest, sa 1032MB mi dodje do 90% i stane
:: Sa 828MB, koliko mi memtest predlaze, predje 200%. Zasto si mi predlozio bas 1032MB Panto? Sto se tice Windowsa - sknut .)
:: Sta da radim s ovom memorijom?
borisv55 re 24.02.2009. 18:10 #98964

To sam i uradio, 2x828 MB Rama, dosao do 190%, video da je OK sve i onda sam se smorio i iskljuchio ih...

Mislis da je sve ok ovo panto?

P.S. Hvala jos jednom sto se cimas ovoliko.

borisv55 re 26.02.2009. 00:07 #99387

posto je radio 2 dana bez prekida i sve je bilo OK, danas kad sam se vratio o5 sam ga nasao zaglavljenog.
Ipak ce morati reinstall da padne :((

Panto, gde nestade, jel mislis da je OK ovo sto sam te pitao iznad?

borisv55 re 07.03.2009. 00:19 #101171

1 x 1GB Geil DDR3 1333MHz je pravio problem. Hvala svima koji su se trudili. Inace, Windows XP+SP3 ultimate i nije tako loshe radio.

Pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs