Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
POMAGAJTE DRUGOVI
STRANA 1 OD 1
MIGOSA POMAGAJTE DRUGOVI 22.02.2009. 20:31 T15673

status: user
broj poruka: 280
...Necu da se ubijem, ali...

Phenom 9550, Gigabyte GA-MA78GM-S2H, 2 GB RAM Ocz Platinum 1000 MHz, RAID 0 WD 320AAKS, 2 kom. WD 640 AAKS, ASUS HD 4670, 2 kom. optike - SATA Samsung i IDE Pioneer, Vista x64 S.P. 1 (Decembar) sveze instaliran pre par nedelja.

Masina se ponekad iz cistog mira restartuje (tipa otvoren samo explorer ili WMP), a desilo mi se i da zablokira sve osim misa, a moze i da fercera par dana bez greske. Izbacuje mi plavi ekran, nesto kao desila se greska (ne znam kakva) i sistem je morao da se ugasi da bi se sprecila steta... Tako nesto. Onda sistem uglavnom, nece da podigne iz prve. Masina nije klokovana, doduse RAM mi je jedno vreme radio na 1066, ali kad je ovo pocelo da se desava vratio sam ga na 800. Temp. procesora je o.k. Inace kuciste mi stoji otvoreno (ne znam da li je ovo pametno, zbog prasine?).

Cime mogu da istestiram da mi slucajno nesto od komponenti ne riknjava?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MIGOSA Sad videh da nisam stavio da mi je napajanje 22.02.2009. 20:35 #98518

Chieftec CFT 14 600W

Jebivetar Pochni od memorije 22.02.2009. 20:35 #98519

broj poruka: 2386
Izgleda da ti memorija nije kompatibilna sa plochom. Ne mora da znachi da nije ispravna.
Mozesh komponente i na sto da stavish, nije zbog prashine. I apdejtuj Bios ako vec nisi, moze da pravi probleme takve vrste.
Usput, svidja mi se konfa koju imash.
`Ko se jednom o mleko opeche, taj i u jogurt duva`

banea Napajanje..... 22.02.2009. 20:39 #98520

broj poruka: 118
Pre memorije mislim da ti je napajqanje na granici da bi ta konfiguracija radila stabilno,jer taj chieftec nema realnih 600W sto je po meni neophodni minimum.Dakle probaj da negde pozajmis jace napajanje i vidi sta se desava.

MIGOSA Prashina - Tishina 22.02.2009. 20:41 #98522

Znam da nije do prasine, to pitanje je bilo onako uzgred. Da li je pametno drzati otvoreno kuciste, graficka mi se vise dere kad zatvorim kuciste, valjda joj je pretoplo. Uzecu neki dodatni kuler za kuciste.

Ma nesto ne verujem da je do nekompatibilnosti mem. Mislim da je suvise dugo sve radilo bez problema da bi to bio uzrok. Mada...

Jebivetar Chieftec 600W na granici!!!? 22.02.2009. 20:42 #98523

Napajanje moze samo da bude neispravno a ovakvu konfiguraciju moze i Codegen od 400W da vozi.

MIGOSA Sad ce da ispadne da ja sve osporavam 22.02.2009. 20:45 #98524

Ma kakvo napajanje covece!

Ovde stvarno ima 4 HDD i 2 optike, ali to nije ni blizu 600W ovog Chieftec-a. Kao sto rekoh masina ne zabada pod nekim velikim opterecenjem.

Dajte neki software da mogu da istestiram komponente.
banea Re.... 22.02.2009. 20:46 #98525

broj poruka: 118
Neznam da li je neispravno ili nedovoljno,uglavnom to meni lici najpre na napajanje!

rasha44 Windows STOP Messages 22.02.2009. 20:48 #98526

broj poruka: 1492
Može da bude nešto od ovoga što ti je već rečeno, a može da bude i neki drajver.
Zapiši šta ti kaže kad izbaci plavi ekran, pa idi na ovaj sajt i proveri šta te to guši.

http://aumha.org/a/stop.htm

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Jebivetar Memtest86, Gold memory 22.02.2009. 20:52 #98532

Moje iskustvo sa memorijom Pqi 800mhz. Komp se povremeno gasio i restartovao sam od sebe, posle sve cheshce i cheshce...i tako posle chetiri meseca od kupovine sam intervenisao jer je pocheo da zakucava i promenio memoriju (Kingston).
Radi vec godinu dana bez ikakvih problema. Procesor je x2 4200 a Bios apdejtovan na najnoviju verziju. Taj Pqi sada radi na drugoj plochi.
A komsha je imao problem sa Kingstonom na Asus P5q plochi.

miki023 RE 22.02.2009. 21:00 #98535

broj poruka: 24

Da li imas 1x2gb ili 2x1gb memorije. Kod mene je slucaj da kada stavim ram da radi u single channel modu digne sistem i nakon par sekundi izbaci pkavi ekran i resetuje se. Kada ram stoji u dual channel modu sve radi najnormalnije. Da ne bude zabune, ja imam Ga p31 plocu i 2x1gb kingston ali mozda GA ploce brljave ovako bilo za intel bilo za amd platformu.

MIGOSA @rasha44 22.02.2009. 21:05 #98536

Da li win pravi negde log o gresci, pa da tu mogu da procitam o cemu se radi?

nenika GREŠKE 22.02.2009. 21:17 #98538

broj poruka: 1133
Start,svi programi,Accessories,System Tools,System information.Softver,Windovs report grešaka.Te programe možeš da ubrišeš jer se windows sukobljava sa tim programima.

OVO JE ZA SOFTVER

http://img21.imageshack.us/my.php?image=greke.png
Ovako izgleda kad nema grešaka

Imaš i u EVENT DOGAĐAJIMA ovde je za hardver i sofrver
rasha44 Re: @rasha44 22.02.2009. 23:09 #98565

broj poruka: 1492
Control Panel>Administrative Tools>Event Viewer. Tu imaš Applications i System. Pokazaće ti Error, sa crvenom ikonom, i šta je tom što pravi problem.
Klikneš desnim, pa Properties i vidiš šta prijavljuje.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Da li win pravi negde log o gresci, pa da tu mogu da procitam o cemu se radi
::
DaSickSyst Re: POMAGAJTE DRUGOVI 22.02.2009. 23:25 #98572

broj poruka: 2909
:: ...Necu da se ubijem, ali..
:: Phenom 9550, Gigabyte GA-MA78GM-S2H, 2 GB RAM Ocz Platinum 1000 MHz, RAID 0 WD 320AAKS, 2 kom. WD 640 AAKS, ASUS HD 4670, 2 kom. optike - SATA Samsung i IDE Pioneer, Vista x64 S.P. 1 (Decembar) sveze instaliran pre par nedelja
:: Masina se ponekad iz cistog mira restartuje (tipa otvoren samo explorer ili WMP), a desilo mi se i da zablokira sve osim misa, a moze i da fercera par dana bez greske. Izbacuje mi plavi ekran, nesto kao desila se greska (ne znam kakva) i sistem je morao da se ugasi da bi se sprecila steta... Tako nesto. Onda sistem uglavnom, nece da podigne iz prve. Masina nije klokovana, doduse RAM mi je jedno vreme radio na 1066, ali kad je ovo pocelo da se desava vratio sam ga na 800. Temp. procesora je o.k. Inace kuciste mi stoji otvoreno (ne znam da li je ovo pametno, zbog prasine?)
:: Cime mogu da istestiram da mi slucajno nesto od komponenti ne riknjava

Skoro sam imao slican problem sa slicnom konfiguracijom...Razlika je to sto je RAM bio Kingston HX koji je predvidjen da radi a 2.0v,a u BIOSu je po difoltu podeseno 1.8v...Podigao voltazu sve radi super nema vise restartovanja ni plavih ekrana...
Na RAM modulima treba da pise koja im je predvidjena voltaza.
Ako nisi sam podesio ispravno voltazu onda je i kod tebe 1.8v,a za OCZ Platinum 1066MHz bi trebalo da je 2.0v (nisam siguran,procitaj sta pise na modulu).
99% da je ovo problem i kod tebe.

DaSickSystem
MIGOSA Voltaza mi je podesena 22.02.2009. 23:33 #98577

Voltazu sam namestio jos kada sam sklapao konfiguraciju na 2.1V, koliko je i deklarisano za ovu mem.

Jebivetar Pokushaj 22.02.2009. 23:44 #98581

da promenish module i stavish neke druge, pa vidi kako ce se ponashati. Jesi odradio Memory test? I jel ti Bios apdejtovan?

DaSickSyst Re: Voltaza mi je podesena 22.02.2009. 23:45 #98583

broj poruka: 2909

:: Voltazu sam namestio jos kada sam sklapao konfiguraciju na 2.1V, koliko je i deklarisano za ovu mem
Onda GoldMemory u ruke i pustaj test.
Jer meni ovo sve mirise na neispravnost memorije ili nekopatibilnost rama sa plocom.

DaSickSystem
Jebivetar Re: Re: Voltaza mi je podesena 22.02.2009. 23:47 #98584

Dobro je da neko razmishlja u dobrom pravcu. Ako nisi, trebalo bi da apdejtujesh Bios
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2758 ali obrati paznju na reviziju ploche, ovo je za rev.1

:: :: Voltazu sam namestio jos kada sam sklapao konfiguraciju na 2.1V, koliko je i deklarisano za ovu mem
:: Onda GoldMemory u ruke i pustaj test
:: Jer meni ovo sve mirise na neispravnost memorije ili nekopatibilnost rama sa plocom
:: DaSickSyste
phoboskv Re: POMAGAJTE DRUGOVI 23.02.2009. 05:11 #98637

broj poruka: 940
Pazi ovako. Ovo moje nema nikakve veze sa tvojom konfiguracijom, ali slican problem sam imao. Isto je znao da radi par dana bez problema, a onda da zaredja 3 restarta iz cista mira za dan. Baci pogled na ovo

http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=15261&forid=18&katid=2

E, a onda se restartovao i na default podesavanjima u biosu.

E, vidis, ja sam pre svega ovoga sto su mi cenjeni forumasi predlagali da uradim, onako ocajan, jednostavno odradio ghost (vratio neki stari), pa reko ako ni to ne pomogne, idem redom da proveravam komponente. Ali, Bogu hvala, meni je to resilo problem i od tada ja i dalje komp drzim klokovan 24/7 bez problema...cuk, cuk, cuk. Do dana danasnjeg radi perfektno, a nisam smeo da se oglasim, da ga ne ureknem . Sada vidim da imas slican problem, pa reko, mozda ti reinstalacija pomogne. Meni ocigledo jeste.

Pozdrav!!!

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

:: ...Necu da se ubijem, ali..
:: Phenom 9550, Gigabyte GA-MA78GM-S2H, 2 GB RAM Ocz Platinum 1000 MHz, RAID 0 WD 320AAKS, 2 kom. WD 640 AAKS, ASUS HD 4670, 2 kom. optike - SATA Samsung i IDE Pioneer, Vista x64 S.P. 1 (Decembar) sveze instaliran pre par nedelja
:: Masina se ponekad iz cistog mira restartuje (tipa otvoren samo explorer ili WMP), a desilo mi se i da zablokira sve osim misa, a moze i da fercera par dana bez greske. Izbacuje mi plavi ekran, nesto kao desila se greska (ne znam kakva) i sistem je morao da se ugasi da bi se sprecila steta... Tako nesto. Onda sistem uglavnom, nece da podigne iz prve. Masina nije klokovana, doduse RAM mi je jedno vreme radio na 1066, ali kad je ovo pocelo da se desava vratio sam ga na 800. Temp. procesora je o.k. Inace kuciste mi stoji otvoreno (ne znam da li je ovo pametno, zbog prasine?)
:: Cime mogu da istestiram da mi slucajno nesto od komponenti ne riknjava
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs