E sad jedno pitanje u vezi moje konfiguracije, kada sam kupovao kom rekli su mi da mi je procesor fabricki otkljucan i da mogu da ga overklokujem e sad me zanim kako da ovrklokujem taj procesor ili graficku ili sta god mogu da mi komp bude jos brzi,imajte na umu da nkad nista slicno nisam radio znaci ako moze neko detalljnije objasnjenje
a komp je sledeci amd 5000+ black edition asus m2n-e graficka asus 8600 gt top 2 giga rama cooler master hyper tx2 chieftek napajanje 350 w
Mislim da ce malo teze podici na 3GHz bez podizanja voltaze! Bolja je varijanta da mnozilac ostane na 13 a fsb poveca na 230 naravno sa malim podizanjem voltaze!
:: :: Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavati
podignes mnozilac i dobijes 3Ghz testiras sa Orthosom i Prime95 i ako je stabilan ne diras nista vise to je to, ako nije povecas mu malo po malo voltazu dok ne bude, a moras i memoriji malo voltazu da povecas ako je preko 800Mhz i ako pravi probleme.
Celesd,zasto bi procesor sa otkljucanim mnoziocem,koji je fabrika predvidela za klokovanje bas podizanjem mnozioca,klokovao dizanjem fsb-a??? Puno zavisi od chipseta,ploce,primerka procesora...ali za 3.0 ghz ce verovatno trebati malo da podigne voltazu od default...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Mislim da ce malo teze podici na 3GHz bez podizanja voltaze :: Bolja je varijanta da mnozilac ostane na 13 a fsb poveca na 230 naravno sa malim podizanjem voltaze :: :: :: :: :: :: Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavati
Zato sto se podizanjem fsb-a automatski podize i radni takt memorije sto se primeti u radu! OK, slazem se da je dobra varijanta i samo podizanje mnozioca ali sve ima svoje! U ostalom, kao sto ti kazes, sve zavisi od ploce i primerka procesora.
:: Celesd,zasto bi procesor sa otkljucanim mnoziocem,koji je fabrika predvidela za klokovanje bas podizanjem mnozioca,klokovao dizanjem fsb-a??? Puno zavisi od chipseta,ploce,primerka procesora...ali za 3.0 ghz ce verovatno trebati malo da podigne voltazu od default.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: Mislim da ce malo teze podici na 3GHz bez podizanja voltaze :: :: Bolja je varijanta da mnozilac ostane na 13 a fsb poveca na 230 naravno sa malim podizanjem voltaze :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavati
:: Zato sto se podizanjem fsb-a automatski podize i radni takt memorije sto se primeti u radu! OK, slazem se da je dobra varijanta i samo podizanje mnozioca ali sve ima svoje :: U ostalom, kao sto ti kazes, sve zavisi od ploce i primerka procesora. :: :: :: :: Celesd,zasto bi procesor sa otkljucanim mnoziocem,koji je fabrika predvidela za klokovanje bas podizanjem mnozioca,klokovao dizanjem fsb-a??? Puno zavisi od chipseta,ploce,primerka procesora...ali za 3.0 ghz ce verovatno trebati malo da podigne voltazu od default.. :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: Mislim da ce malo teze podici na 3GHz bez podizanja voltaze :: :: :: Bolja je varijanta da mnozilac ostane na 13 a fsb poveca na 230 naravno sa malim podizanjem voltaze :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavat
Imam taj cpu,mislim da svaki 5000+ be moze da ide na 3.0 bez podizanja voltaze,najjednostavnije da covek stavi mnozilac na 15 i neka pusti orthos a 100% sam siguran da ce biti stabilan. Moj rekord sa crncem je 3499 mhz na TF 560 A2+
ljdu hvala vam povecao sam mu mnozilac i pise da radi na 3000 megaherca a gde da nadjem te programe Orthosom i Prime95 za proveravanje stabilnosti sistrema ? memorija je na 800 mhz a i kako da povecam voltazu ako je potrebno i na koliko da je stavim hvala
Imas gde hoces Prime95 i Orthos da skines samo pisi u google. A sto se tice memorije ne treba tu veca voltaza ako je na 800.
:: :: :: :: ljdu hvala vam povecao sam mu mnozilac i pise da radi na 3000 megaherca a gde da nadjem te programe Orthosom i Prime95 za proveravanje stabilnosti sistrema :: memorija je na 800 mhz a i kako da povecam voltazu ako je potrebno i na koliko da je stavi :: hval ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.