Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
5000+ ovrklok
STRANA 1 OD 1
taukani 5000+ ovrklok 18.02.2009. 17:46 T15561

status: user
broj poruka: 120
E sad jedno pitanje u vezi moje konfiguracije,
kada sam kupovao kom rekli su mi da mi je procesor fabricki otkljucan i da mogu da ga overklokujem e sad me zanim kako da ovrklokujem taj procesor ili graficku ili sta god mogu da mi komp bude jos brzi,imajte na umu da nkad nista slicno nisam radio znaci ako moze neko detalljnije objasnjenje

a komp je sledeci amd 5000+ black edition
asus m2n-e
graficka asus 8600 gt top
2 giga rama
cooler master hyper tx2
chieftek napajanje 350 w

HVALAAAAAAA

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Modena ... 18.02.2009. 18:02 #97557

broj poruka: 497

Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavati
obradmi Welcome to OC club 18.02.2009. 19:02 #97568

broj poruka: 7725
Evo ti link za OC 5000+ ,nadam se da znas engleski

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/am2-5000/14.html
celesd Re: ... 18.02.2009. 19:31 #97574

broj poruka: 18
Mislim da ce malo teze podici na 3GHz bez podizanja voltaze!
Bolja je varijanta da mnozilac ostane na 13 a fsb poveca na 230 naravno sa malim podizanjem voltaze!

::
:: Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavati
TheBear Uzmes lepo 18.02.2009. 19:34 #97575

broj poruka: 6502
podignes mnozilac i dobijes 3Ghz testiras sa Orthosom i Prime95 i ako je stabilan ne diras nista vise to je to, ako nije povecas mu malo po malo voltazu dok ne bude, a moras i memoriji malo voltazu da povecas ako je preko 800Mhz i ako pravi probleme.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Re: ... 18.02.2009. 19:37 #97579

broj poruka: 3053
Celesd,zasto bi procesor sa otkljucanim mnoziocem,koji je fabrika predvidela za klokovanje bas podizanjem mnozioca,klokovao dizanjem fsb-a??? Puno zavisi od chipseta,ploce,primerka procesora...ali za 3.0 ghz ce verovatno trebati malo da podigne voltazu od default...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Mislim da ce malo teze podici na 3GHz bez podizanja voltaze
:: Bolja je varijanta da mnozilac ostane na 13 a fsb poveca na 230 naravno sa malim podizanjem voltaze
:: ::
:: :: Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavati
celesd Re: Re: Re: ... 18.02.2009. 19:42 #97581

broj poruka: 18
Zato sto se podizanjem fsb-a automatski podize i radni takt memorije sto se primeti u radu! OK, slazem se da je dobra varijanta i samo podizanje mnozioca ali sve ima svoje!
U ostalom, kao sto ti kazes, sve zavisi od ploce i primerka procesora.

:: Celesd,zasto bi procesor sa otkljucanim mnoziocem,koji je fabrika predvidela za klokovanje bas podizanjem mnozioca,klokovao dizanjem fsb-a??? Puno zavisi od chipseta,ploce,primerka procesora...ali za 3.0 ghz ce verovatno trebati malo da podigne voltazu od default..
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Mislim da ce malo teze podici na 3GHz bez podizanja voltaze
:: :: Bolja je varijanta da mnozilac ostane na 13 a fsb poveca na 230 naravno sa malim podizanjem voltaze
:: :: ::
:: :: :: Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavati
Modena Re: Re: Re: Re: ... 18.02.2009. 21:46 #97613

broj poruka: 497

:: Zato sto se podizanjem fsb-a automatski podize i radni takt memorije sto se primeti u radu! OK, slazem se da je dobra varijanta i samo podizanje mnozioca ali sve ima svoje
:: U ostalom, kao sto ti kazes, sve zavisi od ploce i primerka procesora.
:: :: Celesd,zasto bi procesor sa otkljucanim mnoziocem,koji je fabrika predvidela za klokovanje bas podizanjem mnozioca,klokovao dizanjem fsb-a??? Puno zavisi od chipseta,ploce,primerka procesora...ali za 3.0 ghz ce verovatno trebati malo da podigne voltazu od default..
:: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: :: Mislim da ce malo teze podici na 3GHz bez podizanja voltaze
:: :: :: Bolja je varijanta da mnozilac ostane na 13 a fsb poveca na 230 naravno sa malim podizanjem voltaze
:: :: :: ::
:: :: :: :: Prilicno jednostavna procedura za procesor,samo povecas mnozilac sa 13 na 15 i dobijas 3ghz.Napon nije potrebno povecavat

Imam taj cpu,mislim da svaki 5000+ be moze da ide na 3.0 bez podizanja voltaze,najjednostavnije da covek stavi mnozilac na 15 i neka pusti orthos a 100% sam siguran da ce biti stabilan.
Moj rekord sa crncem je 3499 mhz na TF 560 A2+
taukani 5000+ 19.02.2009. 21:55 #97792

ljdu hvala vam povecao sam mu mnozilac i pise da radi na 3000 megaherca a gde da nadjem te programe Orthosom i Prime95 za proveravanje stabilnosti sistrema ?
memorija je na 800 mhz a i kako da povecam voltazu ako je potrebno i na koliko da je stavim
hvala
TheBear Re: 5000+ 19.02.2009. 22:11 #97795

Imas gde hoces Prime95 i Orthos da skines samo pisi u google.
A sto se tice memorije ne treba tu veca voltaza ako je na 800.

:: ljdu hvala vam povecao sam mu mnozilac i pise da radi na 3000 megaherca a gde da nadjem te programe Orthosom i Prime95 za proveravanje stabilnosti sistrema
:: memorija je na 800 mhz a i kako da povecam voltazu ako je potrebno i na koliko da je stavi
:: hval
taukani 5000+ 19.02.2009. 23:45 #97848

ljudi koliko dugo traje ovaj test sa programom prime 95
meni to traje vec sat i po vremena?
SkyFire Re: 5000+ 19.02.2009. 23:52 #97852

broj poruka: 18472
Sat vremena je dovoljno za prosecan stabilan sistem.3h da budes siguran..6h za Rock Stabile!

I Want to believe - The truth is out there

:: ljudi koliko dugo traje ovaj test sa programom prime 9
:: meni to traje vec sat i po vremena
acayo otkljucavanje 23.06.2009. 13:33 #123234

broj poruka: 851
ako procesor nije otkljucan kako se moze otkljucati? da li mogu to kod kuce sam da uradim ili mora da se nosi kod nekog???

TheBear Kako nije otkljucan 23.06.2009. 14:11 #123239

pa valjda Black Edition ima otkljucan mnozilac, mozes da mu povecavas mnozilac, ne trebas ti nista da otkljucavas to je fabricki tako...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs