Imam D na 750 a komp mi se u poslednje vreme freezira na pola sec svakih par minuta(postovah o tome pre neki sat). Ocistio sam komp od prasine i pade mi na pamet da nikad nisam stavio pastu na njega..`ladi ga TT blower(rekao bi i vise nego sto treba) pa ako mislite da ima potrebe, molio bih da mi preporucite neku jeftinu pastu...da mu olaksam malo. Budjava MSI km266 ploca nema heat sensor za cpu, tako da nemam pojma kolika je temp(kucista je cca 45), ali stoji u stolu i TT radi na min rpm posto se cuje kao 747...Hvala
Nije Duron 750 problematičan što se temperature tiče. Stavi bilo koju. I budi oprezan kod skidanja, a naročito kod stavljanja kulera. Pošto kristal CPU-a nije oklopljen, lako se ogrebe/okrnji. I on i Palomino i Thoroughbread A/B, Barton, Thorton...kuler horizontalno na CPU pa onda zateži kukice. Nikako pog uglom.
Ja sam tako rastavio jednog 1600+ Palomina, samo je prso ko lajsna. Upalio, smrdi silicijum i vidimo se. Jbg, trenutak nepažnje, al na greškama se uči. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
i tako menjaj CPU, nikako ukoso ,jer moze da ti se desi da iskrivis one iglice od CPU,Pastu samo malo koliko da stane na prst sasvim dovoljno ,ako stavis previse paste moze da ti se desi da imas povecanu temp na CPU.
Bax kako mislis prso Palomino ,zalepila se pasta za cpu pa nisi mogao da ga izvuces ili o cemu se radi prvi put cujem za to.
...bilo koja pasta zavrsava posao, al ako ti treba konkretno neka jeftina, mislim da su titan paste oko 300din... mada nisam skoro proveravao... a moram da napomenem da ni kvalitet nisam proverio, mada realno nema tu puno sta da se proverava.:)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.