Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Mozda je glupo pitanje, ali...
STRANA 1 OD 1
Dummy Mozda je glupo pitanje, ali... 08.02.2009. 18:54 T15280

status: user
broj poruka: 11
Zanima me da li postoji neka preporuka ili maksimalno vreme koliko racunar moze da bude ukljucen bez gasenja, kao i koliku pauzu bi trebalo praviti izmedju dva paljenja kada je radio duze. Desilo mi se vec tri puta da kada radi 20-ak sati, i posle posle pet-sest sati ga upalim da mi ode napajanje.
Hvala na odgovoru.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Mozda je glupo pitanje, ali... 08.02.2009. 19:05 #95415

broj poruka: 3053
Ja znam slucaj da komp nije ugasen preko godinu dana,i jedini razlog sto je bio ugasen je zato sto mu je zveknuo sistem zbog virusa...Moj komp nekad ne ugasim po nekoliko nedelja,i nista mu ne fali... To je pravljeno da istrpi sva moguca njakanja...a ako ti crkava cesto napajanje...ocigledno je da imas problem na nekom drugom mestu(ploca...)

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Zanima me da li postoji neka preporuka ili maksimalno vreme koliko racunar moze da bude ukljucen bez gasenja, kao i koliku pauzu bi trebalo praviti izmedju dva paljenja kada je radio duze. Desilo mi se vec tri puta da kada radi 20-ak sati, i posle posle pet-sest sati ga upalim da mi ode napajanje
:: Hvala na odgovoru.
ljuki ... 08.02.2009. 19:06 #95416

broj poruka: 324
Pa ja ga nisam gasio 20 dana posle ovog tvog pitanja strah me i da ga ugasim
Verovatno imas kvalitetno napajanje kad ti tako riknjava.

MACHINE Re: Mozda je glupo pitanje, ali... 08.02.2009. 19:13 #95420

broj poruka: 5710
Zaci ne valja napajanje ili neka komponenta koja impulsno optereti isto...serveri, radne stanice i high-end masine mogu raditi godinama bez kvara i gasenja...pa posle mogu da odstoje koju godinu pa da opet rade koju godinu i tako su krug min. 100K working hours

A N G E L

:: Zanima me da li postoji neka preporuka ili maksimalno vreme koliko racunar moze da bude ukljucen bez gasenja, kao i koliku pauzu bi trebalo praviti izmedju dva paljenja kada je radio duze. Desilo mi se vec tri puta da kada radi 20-ak sati, i posle posle pet-sest sati ga upalim da mi ode napajanje
:: Hvala na odgovoru.
gman ako ga gasis 09.02.2009. 01:44 #95496

broj poruka: 1111
kad nista ne radis na njemu i ne skidas nista sa neta, pc ce ti trajati duze
kao sto rece machine, svaka komponenta ima mttf, mtbf i ostale velicine koje opisuju radni vek
sto manje radi uredjaj to ce duze trajati
logicno, zar ne

ulsi

maleevic eh 09.02.2009. 04:22 #95514

broj poruka: 345
Ja moju masinu nisam ugasio od septembra,a plasim se i da je ugasim...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs