Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
OC 5000+ Brisbane G2 na J&W 690G ploči
STRANA 1 OD 1
operator OC 5000+ Brisbane G2 na J&W 690G ploči 02.02.2009. 15:15 T15128

status: user
broj poruka: 4270
Drugu mi je crkao stari 4200 Windsor, koji je radio na ~ 2758.2 MHz. Sada sam mu ja dao CPU 5000+, ali nesećam se kako sam na toj ploči podesio HT Link. Nigde nevidim opciju za podešavanje HT link-a na njoj. Da li se slučajno neko seća? Inače, taj CPU je radio na Omicron ploči na ~3.2 GHz sa +0.025 za CPU stabilno na temp do ~ 55 stepeni. Problem je i što je prodao karticu 4850, pa koristimo integrisanu, samo da proverimo koliki klok može na ovoj ploči, pa da uzmem mu 9600 GSO(65€) ili 9800 GT(101€). Sada radi na 225*13 tj. ~2925, ali je HT Link ~ 1100. Hoću da oborim HT link, pa da vidim koji je max. klok CPU-a. Na 2925 odvrti Prime 24 sata, ali nigde nema podešavanja HT link-a, jer čim dignem FSB na 226 neboot-a. Možda sam koristio i određeni prg. za podešavanje HT link-a iz Win-a, ali neradi mi sa WinXP SP3 niti jedan. Jednostavno se `smrzne`, čak i na 2730.5 Mhz. Pomoć? Prijedlog? Ram je Transcend JR PC 800, ali radi bez problema na 1000-ci. Radio je zadnjih godinu dana na drugoj mašini, jer smo zamjenili ubogi Kingmax.
Ovih problema nisam imao ni sa Gigabyte pločama !

P.S Napon sam digao za CPU , ali sad prema CPU-Z varira od 1.328V-1.4V(nikad mi se ovo nije dogodilo, pa mislim da laže), a za RAM za +0.2V, tako da radi na 2.0V.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ??? 02.02.2009. 17:43 #94074

broj poruka: 5710
Off-topic: koliko si prodao tih JW ploca i koliko si imao reklamacija???

A N G E L

obradmi Ne diraj Vcore 02.02.2009. 21:27 #94111

broj poruka: 7725
Probaj da dizes napon ddr2 na 1,9 v ili 2 V ,a povecavaj FSB,taj chipset 690 g se i nije nesto proslavio po OC ,nadam se da imas dobro napajanje i kuler za cpu jer to je neophodno za dobar OC.
obradmi Machine ,najozbiljnije ,je si ti gledao koji su elektroliti na J&W 02.02.2009. 22:08 #94120

broj poruka: 7725
To je pola ploce .
MACHINE Re: Machine ,najozbiljnije ,je si ti gledao koji su elektroliti na J&W 02.02.2009. 22:44 #94128

broj poruka: 5710
Zavisi, kako na kom modelu JW-a. Bitni su ti i FETovi, cini mi se da su STmicro, NEC i Sanyo. Polimerski su uglavnom crveni sa F (Fujitsu) dok su oni manje bitni elkoi Nichicon, u najgorem slucaju tajvanski Samxon ili TEAPO...sto je odlican izbor...

A N G E L

:: To je pola ploce .
operator re 03.02.2009. 04:56 #94196

broj poruka: 4270
@machine
Dosta sam ih prodao, tj. oko 80-tak(+/- 2), nisam vodio evidenciju u zadnjih 2 meseca, jer nisam stigao. Imao sam 12 reklamacija, ali samo zbog toga što su bile overklokova-ne, tj. kada clear-uješ CMOS, onda po default-u neradi USB na 2.0, a desi se i da za CPU i RAM postavi po default-u manju voltažu, zavisno od modela, pa ko nezna misli da je ploča neispravna, jer se resetuje, a to mi se nije desilo nijedanput. Ali, desilo mi se za 780G čipset, ali na prodatih 72 ploče, samo 8 ploča da je neispravno i od toga 5 prije isporuke kupcu, mislim da je to fantastičan rezultat. Rezultat vrijedan respekta za bilo kojeg proizvođača. E sad, pošto prodajem samo godinu i po ovog proizvođača, znaćemo tek za godinu i po da li je stvarno dobar ili ne.
@ obradmi
U pravu si da je samo pola ploče, ali radi.
Molim te, pročitaj moj post iznad i vidjećeš da sam to već uradio, ali se nesjećam kako sam podesio HT Link na x4. Jednostavno, zaboravio sam. Nisam OC-o tu ploču, pa ima jedno godinu dana, a pošto sam se već odvikao od integrisanih ploča( OC-a sa samo integracijom bez PCI-E grafičke), prestao sam da koristim novije verzije prg, a one nerade na WinXP SP3.
Rm,bm,bm da ga je.em nemam blage veze zašto nerade na SP3, a rade na SP2.
Čak sam probao da instaliram i podesim WinXP SP2 i koristim ovu verziju prg. HT Link 0.4.1.2( za Omicron ploče) i radi na SP2, ali čim se resetuje računar nakon SP3, čak i napočetku HT Link se vrati na x5 tj. 1000-ku, a onda se resetuje, pa C CMOS i opet ispočetka.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs